Size düşündürücü mükemmel bir şiir bırakıyorum: Hayat Iskalamayı Affetmez- Müşfik Kenter
İyi dinlemeler ve iyi geceler. Tabi bu şiirden sonra mümkünse…
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Size düşündürücü mükemmel bir şiir bırakıyorum: Hayat Iskalamayı Affetmez- Müşfik Kenter
İyi dinlemeler ve iyi geceler. Tabi bu şiirden sonra mümkünse…
Toprak kokan sabahlar, çiğ düşmüş çimen, Ufukta beliren ilk ışık demeti. Yürekte bir sevda, dinmeyen bir kin, Maziden geleceğe uzanan bir el.
Dağlarında yankılanır yiğitlerin sesi, Ovalarında yeşerir umudun filizi. Nehirler akar coşkun, denize hevesi, Her köşesinde bir tarih, bir destan gizli.
Yazın sıcak nefesi, altın başaklar, Kışın beyaz örtüsü, sessiz bir vakar. Dört mevsim bir tablo, renk renk nakışlar, Gönlümde yaşayan en güzel diyar.
Çocuk sesleri yükselir sokaklardan, Elleri hamur kokan analar çalışır. Alın teriyle yoğrulmuş her bir an, Gelecek nesillere miras kalır.
Zeytin ağaçlarının gölgesinde huzur, Nar çiçeklerinin alında bir gurur. Yüzyıllık çınarların altında durur, Bu toprak benim canım, benim onurum.
Acılar da yaşandı, gözyaşları aktı, Ama dimdik durdu bu millet ayakta. Yaralar sarıldı, umutlar yeşerdi, Geleceğe bakışımız hep umutla.
Komşuluktur mayamız, sevgiyle yoğrulmuş, Misafirperverlik ruhumuza işlemiş. Her gelen bağrımıza basılmış, Dostluk köprüleri gönülden kurulmuş.
Semalarında özgürce uçar kuşlar, Minarelerden yükselir ezan sesleri. Gönüllerde yankılanır ilahi aşklar, Bu vatan bizim ebedi yurdumuzdur.
Ne kadar uzak kalsam da senden bir an, Kalbimin atışı hep seninle atar. Rüyalarımda belirir her zaman, Gözümde tüter memleketimin yollar.
Ey benim güzel, cefakar memleketim, Sana olan sevdam ebedi ve derin. Her zaman seninle çarpar bu kalbim, Sen benim her şeyim, en kıymetlimsin.
Adamlar, sarılırım birine
Adamlar- rüyalarda buruşmuşuz
Dinlemedim bilmiyorum
Cevap
1Cevap
Ne yar anlar halimden
Ne ana baba
Gözyaşlarım birikmiş pınarda kimin umrunda
Bi başımayım şu koca cihanda
Necip Fazıl-Kaldırımlar
Yağmurdan sonra akşam dar sokaklarda geçerken akla gelecek ilk şiirlerden
👍👍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar