Arkadaşlar bu şahıs normal mesaj ile şahsıma yönelik ağır ailevi küfür/hakaretlerde bulundu. (Karşılıklı hakaret ve küfür yok tek taraflı.) Bu şahısı avukatım arayıcılığıyla mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Bununla ilgili daha önce hakkında dava açılmış veya dava açmış kişiler süreç hakkında yardımcı olabilirler mi? Sormak istediğim sorular şunlar avukatımla görüştüm avukat masraflarının 30.000₺ tutacağını ancak savcılık direkt cezai işlem uygulayabildiğini savcılık anında cezai işlem uygularsa 10.000₺, eğer süreç uzarsa ceza uygulandığında manevi tazminat açılabildiğini söyledi. Dava benim lehime sonuçlanır ise avukat masrafları karşı taraftan talep edilebilir mi?

Site kurallarına hakim olmadığım için gerekli yerlere sansür uyguladım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Avukat ücreti mahkeme giderlerinden sayılır. Karşıdan talep edilir. Keşke onuda sorsaydın avukata
Teşekkür ederim Mehmet Bey onu zaten kendisine sordum ancak genede doğruluğunu teyit etme amaçlı farklı kaynaklardan ve insanlardan bilgi almak istedim. Yani siz diyorsunuz ki toplam yatıracağım davadaki bütün meblağı geri alabilirim öyle mi? Buna noter vekalet masraflarıda dahil. ?
Aynen öyle. Tüm masraflar mahkeme gideri sayılır. Avukatlık ücreti dahil dir.
Anladım harika o halde delillerde ortada kazanacağımı düşünüyorum + üstüne manevi tazminat davasıda açmayı düşünüyorum bakalım süreç ne olacak buradan gelişmeleri güncellerim.
Hakkında hayırlısı olsun
Konu ne neden küfrediyor
+18 Whatsapp gruplarındaydım bu şahısla irtibatım yok tanımıyorum kendisini özelden mesaj atıp benden kanka manka diyerekten videolar istedi bende dalga geçiyor diye düşünüp engelledim video istesen googleye yazarsın sonuçta? Kendisi bunun üzerine beni 4 defa arayıp farklı bir numaradan direkt küfürlü sms mesajları yazmaya başladı çok tuhaf bir olaydı normalde uğraşmazdım böyle şeylerle ancak kendisine bir ders vermek istiyorum.
Ay boş ver ya
Dediğim gibi bende uğraşmazdım böyle şeylerle ancak hem gerçekten hakaret davalarının sonuçlarını görmek ülkedeki adaletin ne kadar işlediğini ve bu şahısa öyle her önüne gelene rahatça küfür etmemesi gerektiğini öğreteceğim. Bu yüzden notere avukat vekalet bilgilerini verip geri kalan işlemlerin tamamını avukatımın halletmesini bekleyeceğim ben sadece 1 defa duruşmaya katılacağım süreci avukatım halledecek.