Arkadaşlar merhaba. 21 yaşında bir gencim, şu anda Avustralya’da eğitim dolayısıyla bulunuyorum. Haziran’da Türkiye’ye dönüp oradan Hollanda’da üniversite eğitimime devam edeceğim çünkü bu kadar uzakta olmak beni yırttı attı resmen, nefret ediyorum.
Son haftalarda yoğun panik ataklar yaşıyorum ama öyle sandığınız gibi ay canım cicimli krizlere girdimler vs değil. Gerçekten hem uzakta olmanın verdiği etkiyle daha da artan krizlerim ve inanılmaz bir ölüm korkusu ve fiziksel belirtileri olanından. Son haftalarda tansiyonum 148’lere kadar çıkıyor. Hem Türkiye’de hem Avustralya’da gördüğüm doktorların hepsi panik ataktan dolayı yükseldiğinin kanatinde.
Ama ben durduk yere hiç bir şey yokken yükseliyor. Ya da panik atağım bir anda geldiği için oluyordur bilmiyorum neye güvensem. Fakat, Türkiye’den gelirken yanımda xanax getirmiştim, iyi ki getirmişim…yurtdışında xanax yasak bu arada.
Xanax içtikten 20-30 dk sonra o tansiyonum ve nabzım öyle bir düşüyor ki anlatamam, inanılmaz hissediyorum hiç kaygı kalmıyor. Böyle de olunca tamamen tansiyonumun psikolojik olduğunu düşündüm. Yoksa xanax’ın zaten hipertansiyonda bir tedavisi, alakası var mı? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Son haftalarda yoğun panik ataklar yaşıyorum ama öyle sandığınız gibi ay canım cicimli krizlere girdimler vs değil. Gerçekten hem uzakta olmanın verdiği etkiyle daha da artan krizlerim ve inanılmaz bir ölüm korkusu ve fiziksel belirtileri olanından. Son haftalarda tansiyonum 148’lere kadar çıkıyor. Hem Türkiye’de hem Avustralya’da gördüğüm doktorların hepsi panik ataktan dolayı yükseldiğinin kanatinde.
Ama ben durduk yere hiç bir şey yokken yükseliyor. Ya da panik atağım bir anda geldiği için oluyordur bilmiyorum neye güvensem. Fakat, Türkiye’den gelirken yanımda xanax getirmiştim, iyi ki getirmişim…yurtdışında xanax yasak bu arada.
Xanax içtikten 20-30 dk sonra o tansiyonum ve nabzım öyle bir düşüyor ki anlatamam, inanılmaz hissediyorum hiç kaygı kalmıyor. Böyle de olunca tamamen tansiyonumun psikolojik olduğunu düşündüm. Yoksa xanax’ın zaten hipertansiyonda bir tedavisi, alakası var mı? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
evet tansiyonun psikolojik olarak yükselebilir özellikle panik atak gibi yoğun anksiyete durumlarında ve evet xanax gibi benzodiazepinler bu durumu geçici olarak düzenleyebilir çünkü merkezi sinir sistemini yatıştırarak sempatik sinir sisteminin yani kaç ya da savaş modunu yöneten sistemin etkisini azaltır.
Tedavisini soruyorsan CBT kabul alan bir psikologla görüşebilirsin yurt dışında çok var türkiyeye nazaran
Burada sağlık sistemi çok kötü, Avrupa’ya göre bile daha kötü hatta.
Amerika ve Kanada’yı bilmiyorum ama Avustralya’da aman aman dikkat…
Bakmayın öyle, Türkiye’de ekonomik şartlar iyi olsa, mental anlamda, psikologlar ve psikiyatristler daha deneyimli ve anlaşılabilir.
Mental neyse de, diğerlerini hiç söylemiyorum bile… acilde 7-8 saat beklemeler (evet bayılıyor olsan bile), sadece aile hekimlerine gidebiliyorsun onlar gerekli görürse seni öyle kardiyolojiymiş dahiliyeymiş yönlendiriyorlar. Onlar da genelde uzman bile değiller.
“Beni Türk hekimlerine emanet edin…”
hocam emin ol anlattıklarının aynısı tr de de var özelde bile aynı muameleyi görüyorsun parasını versen bile değerlerini bilmen güzel bir şey fakat sağlık konusunda güveneceğin son ülke türkiye olsun
Panikten oluyordur bende de aynısı oluyor bi şeye kafayı takınca nabzım tansiyonum yükseliyor
Panik atak bir hastalık değil bir korku koşullanmasidir. Kimseyi öldürmez.