Panik Atak ve Hipertansiyon?

Arkadaşlar merhaba. 21 yaşında bir gencim, şu anda Avustralya’da eğitim dolayısıyla bulunuyorum. Haziran’da Türkiye’ye dönüp oradan Hollanda’da üniversite eğitimime devam edeceğim çünkü bu kadar uzakta olmak beni yırttı attı resmen, nefret ediyorum.
Son haftalarda yoğun panik ataklar yaşıyorum ama öyle sandığınız gibi ay canım cicimli krizlere girdimler vs değil. Gerçekten hem uzakta olmanın verdiği etkiyle daha da artan krizlerim ve inanılmaz bir ölüm korkusu ve fiziksel belirtileri olanından. Son haftalarda tansiyonum 148’lere kadar çıkıyor. Hem Türkiye’de hem Avustralya’da gördüğüm doktorların hepsi panik ataktan dolayı yükseldiğinin kanatinde.
Ama ben durduk yere hiç bir şey yokken yükseliyor. Ya da panik atağım bir anda geldiği için oluyordur bilmiyorum neye güvensem. Fakat, Türkiye’den gelirken yanımda xanax getirmiştim, iyi ki getirmişim…yurtdışında xanax yasak bu arada.

Xanax içtikten 20-30 dk sonra o tansiyonum ve nabzım öyle bir düşüyor ki anlatamam, inanılmaz hissediyorum hiç kaygı kalmıyor. Böyle de olunca tamamen tansiyonumun psikolojik olduğunu düşündüm. Yoksa xanax’ın zaten hipertansiyonda bir tedavisi, alakası var mı? Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Panik Atak ve Hipertansiyon?