Soru gayet açık barınağa gidip bir tane sahiplenmeyi düşünüyorum.
Dişi
Erkek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ilk olarak barınaktan alacağın için seni tebrik ederim ve teşekkür ederim. Ilk işin veterinere götürüp tüm testlerini yaptırmak olsun.. Soruna gelince; 2sininde kendine özgü özellikleri vardır. Erkek kedi kızana girdiğinde koku brakma özelliği vardır, dişi kediyse hiç susmaz hep bağırız kızandayken. Dişi kedinin kısırlaştırma ameliyatı daha tehlikelidir. Ama erkek kedi gerçekten bambaşka bir sevgidir, daha bağlı olur. Hiç dişi kedi beslemesemde biliyorum arkadaşlarımdan. Brnde en son dişi kedi alayım erkek sahibe daha fazla bağlı olur diye düşünmüştüm sonra oğlumu aldım. Hayatmın en doğru kararıydı.. Her sorunda bana mesaj atabilirsin girdikçe cevaplarım :)
Bakımı zor gibi geldi biraz gözüm korktu şimdi ailem emekli evdeler bütün gün onlara da bir farklılık olur çocuk gibi olmaz ama eve bir hareketlilik bir neşe katar diye aslında barınağa gidip yere oturucam ilk geleni alıcam modundayım şu an hiç seçim yapasım yok ama hani babamın dedesinin kedisi varmış babam küçükken beyaz bir kediymiş tüyleri kabarık ama iran kedisi değil öyle bir kedi olsa en azından babamında hep istediği bir şeymiş böyle bir kedi beslemek öyle bir kedi bulursam tercihim o olucaktır büyük ihtimal cinsiyet ayırmam yani onu bulursam ama kısmet bakalım 1-2 gün içinde gidicem barınağa :D
Barinakta iran zor, hele yavru cok cok zor. Bakimi baya mesakatlidir evet ama. iran kedisi tam bir ev kedisidir. Benim sari bir iran oglum var. Sen long hair melez. bir kedi ariyorsun buyuk ihtimal beyaz tuylu. Faceden birkac gruba uye ol sahiplendirme ilanlari var her yerde :)
Dişi kedi besliyorum. Sinir bozucu yav. Bu aralar azgınlık döneminde, başımın etini yiyor 7/24. Nasıl olduysa geceleyin açık kapıdan kaçmış. Umarım çiftleşmiyordur şu an.
Ben disi kedi besliyorum hicbir sorun yok o donemleri 1 hafta sancili geciyo sadece ama o kadar onemli degil disiler daha zaptedilebilir
Cinsi ne
Cevap
7Cevap
Aradaki tek fark
Dişi kedi kapının önünü sevgilileriyle doldurur
Erkek kediyi evde zapt etmen zor olur.
ikisinide kısırlaştırmaz isen sıkıntılı bağırır sürekli
dişi daha kolay. erkek kedi sürekli çiftleşmek ister.
Köpek al napacaksın kediyi golden türü hem daha çok sahiplenir.
kedileri hiç sevmem balık verme bahanesiyle sektirip vole vurasım geliyo :D
Benim kedim ve kirpim var yazlığımızda ama 2 ay anca görebiliyorum orda ki insanlar bakıyorlar onlara ben bakıyorum diyemem. Aslında ikisi çok iyi anlaşıyorlardı bigün kirpinin üstüne oturdu normalde hep otururdu ama kirpinin sinirli zamanına denk geldi sanırım dikenlerini açmış o günden sonra pek anlaşamadılar :D
kedi işte :D hayvan nihayetinde :D
Gülüm bak küfürlü konuşup burada klavye delikanlılığı yapma bana azıcık adam ol ben konuyu açan arkadaşla sohbet ediyorum şakayla karışık öyle bilip bilmeden herşeye atlanmaz aile terbiyesi almadın mı sen
Erkeek
Kizginlik doneminde disi kediler cok icli icli agliyo kiyamiyorum ya:D bir de yavru olayi kotu yani bir tane iki tane degil ki yapti mi 5-6 yavru oluyo. İmkanin varsa ileriyi de dusunuyosan (o yavrulari goze aliyosan) sen bilirsin tabi. Ama benim 4.5 yasinda oglum var gul gibi gecinip gidiyoruz bir derdimiz de yok ya:D
Ahahha ben de oyle yapmistim kopek almaya gidiyordum yolda yavru kedicik yanima geldi bir daha da ayrilmadik😻 asagida da kisirlasma konusu acilmis. Disi kedinin kisirlasmasi daha zor, daha uzun bir surec. Erkek kedi oyle degil deyim yerindeyse ucundan kesiyolar😹😹 iki gun sonra ayakta. Erkekte tek kotu nokta kizginlikta her yere isiyor bu yuzden kisirlastirdim ben. Onun disinda bir sorun yok aklima da bisi gelmiyo şu an sorun varsa sorabilirsin
Benim üniversitedeyken vardı erkek kedim evden çok dışarda vakit geçiriyordu bir yemeğe geliyordu bide yatmaya aslında bakımı ne kadar zor olabilir ki bu hayvan dışarda karda soğukta bile yaşıyorsa evin sıcağı sevgisi her türlü yaşar günlük bakım felan hikaye sanki yine de ben haftada 3-4 kere tararım tüylerini felan
ben de merak ettim bak :)
kısırlaştırmazsan dişi
bence dişi kedi
Marttan sonra ay
Erkek al
Mart geliyor zaten şimdiden başladı dışı kediler azmaya. Arkadaşımda var evde besliyorlar kaç defa doğurmuş olmasına rağmen yine istiyor bakılmaz o kadar yavruya
Onu ben doğru bulmuyorum kendi zevkimize göre Hayvanın adına karar alıyoruz yazık
Erkek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar