AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
1) Nato’nun en büyük 2. ordusu ama en başarılısı olan Türkiye tabiki…
2) Osmanlı
3) Moğollar
3) Eyyübiler
4) Avrupa Hunları
5) Alman Nazisi’ni çökerten Sovyetler
En güçlü dönemler ele alındığında maalesef Türkiye listeye bile giremiyor yerine türk tarihinin zirvesi Osmanlı alınabilir Moğollae güçlü bir devletti gerçekten kendi doneminde ancak uzun süreli olamadı aldığı yenilgiler de var kısa süre sonra eyyubiler de kısa vadede iyiydi Hunlar çok büyük bir güç olamadı Sovyetler güçlü bir devletti gerçekten ancak Naziler doğru taktikleri izlese rahatlıkla sovyetleri yenecek güçtedir benim sıralamam Roma pers Osmanlı Britanya Moğollar veya Emevi halifeliği Naziler vesaire
Videolardan değil de gerçek savaşları baz alarak yorum yaptım Osmanlı 1699 a kadar evet güçlüydü ama deniz donanmasında epey zayıftı, Naziler Avrupayı birbirine kattı işgalciydiler Nazileri durduran Sovyetlerdir o dönemde epey güçlüydü. Moğollar girdikleri her coğrafyayı ele geçirdiler Cengiz döneminden sonra dahi oğulları da ordularını hep güçlü tuttu Çinden gelip Avrupa Ortalarına kadar ele geçirdiler. Ve bu süper atlıları yanlış yazmışım Memlükler 3. sırada Moğolların akınlarını durduran tek Türk devletidir. Hunların da savaş taktikleri Romaya ilham olmuştur biliyorsunuzdur ki Roma tarihini değiştirdiler.
Türkiye ordusunu da hafife almayın isterseniz Nato tatbikatları bizim ordumuzun simülasyon başarıları sayesinde kaldırıldı :))
2013 ten sonra savunma sanayine yapılan bütçe düşürüldüğü için epey zayıflatıldı tabiki son 12 senede siyasi faktörlerin de etkisiyle ordunun zayıflamasından kaynaklı süper güç olmaktan çıkarıldı.
Gerçek savaşlara bakarsanız sıralama yine dediğim gibi olur Osmanlı 1750 kere kadar süper gücctu 1700 kere kadar neredeyse hiç yenilmedi tüm savaşları farkla. akzandi. Denizde de tüm akdenizi ele geçirecek kadar güçlendi büyük gemilere okyanusa açılmadığı için ihtiyaç duymayip gelistirmedi ama diğer her alanda fark attı diğer tüm devletlere Roma anlatmaya gerek yok dünya tarihinin en güçlü en büyük en önemli devleti onların yanında Persler aynı şekilde dünya tsrihinin en büyük medeniyet ve devletlerinden biri Hunlar sadece dolaylı olarak Romayı etkieldi doğrudan bir etkisi yok Nazilerin yenilmesi kıştan dolayı oldu yoksa Sovyetler o dönem güçlü değildir çok iyi seri üretim yapıp insan gücünü kullandı ki milyonlarca asker kaybetti kazanana kadar bı 10 yıl sonra son gücüne ulaştı Sovyetler
Tatbikatlar maalesef yeterli değil güç için ve bir ülkenin gücü sadece askeri olarak ölçülmez her alana bakılır her alana ekonomi siyaset nüfuz ve diplomasi askeri gux deniz gücü vesaire saydığınız devletler hep 2 veya 3 kısımda eksik kalıyor
Ancak ülkemizin teknolojik ve askeri olarak çok güçlü olduğu bir gerçek lakin Osmanlı'nın en güçlü dönemiyle kendi koşullarına şartlarına göre bakacaksak kiyaslanamaz
Savaşlar her zaman bahar aylarında yapılır Stalingrad yenilgisi soğuğa dayanıksız Nazi Ordusundan kaynaklıdır katılıyorum top tüfek tank olmasa da oradaki etken çetin kış şartlarına dayanıklı Sovyetler ordusu idi.
Doğru birçok etken var tabiki daha sayılabilecek
Osmanlı ile Türkiye kıyaslanamaz tabiki Osmanlı açık ara önde ve favorimdir
Bende öyle düşünüyorum ki zaten aksi düşünülemez İlber Ortaylı nın dediği gibi Osmanlı Türk tarihinin zirvesidir
Aynen en sevdiğim Fatih Dönemi ve Kanuni :)
Bende fatih dönemini severim de kanuni dönemi başkaydı benim için bir mektupla neler yapıyordu adam tüm dünyayı kölesi yaptı
Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir dönem
Ve hepsi şair nedense … bu iki sevdiğim padişah biri Muhibbi mahlasıyla şiir yazıyordu. Kanuni yani
Evet doğru Fatih'in de vardı ismini unuttum hepsi bilim ve ilim adamı en sona gel Vahdettin bile birkaç dil. biliyor
Hayranım o sebepten Osmanlı ya ve bütün padişahlara hepsi ayrı bir devlet adamı. Fatih inkini hatırlayamadım
Evet öyle bend eoyle düşünüyorum ve hissediyorum Fatih'in ki benim de aklıma gelmedi daha 😆
Avniiii tabikisi azıcık kopya çektim ndjdjd
😃😆Evet doğru olsun gerektiğinde bakmak gerekir tabiki😆
😅😅 cahil ben
Estağfurullah bence gayet bilgili ve zekisiniz :)
Ayy teşekkür ederim siz daha zekisiniz efenim more more :)
Rica ederim 😊 ve ben teşekkür ederim teveccühünüz very
Sağlıcakla kalın
Teşekkür ederim efendim siz de😊
Güney Kore, kuzey Kore, Japonya, Çin ve İsviçre 😅😅😅
Dmdndk 1-) Roma 2-) Persler 3-) Osmanlı 4-) Britanya 5-) Emevi halifeliği olabilir ya da Moğollar
Sizinki biraz asya hayranlığı sanırım o devletler o kadar güçlü değil çünkü 😆
Daha çok huzurlu devletler olabilir çin dışında
Tamamen teknoloji yönünden düşündüm … pek bilgim yok
Anladım şimdi teknoloji önemli lakin bu tüm tarih yani bilinen tarihteki tüm devletler ele alındığında yapılacak bir sıralama teknoloji olarak olabilir dediğiniz gibi
Moğollar
Almanya
Osmanlı
Timur
Rusya
Olabilir bende Roma Persler Osmanlı Britanya Emevi halifeliği veya Nazi Almanyası olabilir