Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. kararsız olmak aslında iyidir. böylece karara varman gerektiğini düşündüğün konu hakkında daha detaylı düşünebilir ve senin için doğru olanı daha iyi görebilirsin.
içinde yaşadığımız hayat 'hemen, şimdi' sloganını taşıdığından bizden sürekli çok fazla sayıda konuda çok fazla karar almamızı istiyor. bu da insanın üzerinde ister istemez baskı oluşturuyor. ancak kararsızlığa düştüğünde şöyle düşünmek işini kolaylaştırabilir: bunun sonucunda alacağım karar hayatımı ne kadar etkileyecek veya vazgeçtiğim fikir bana bir şey kaybettirecek mi? bir tişörtün mavisi ile yeşili arasında kararsız kaldıysan aslında hangisi seçeceğinin sana sağlayacağı fayda açısından hiçbir anlamı yoktur mesela: sana en yakınında duranını al ve yoluna devam et.
ancak kararsızlığın hayatının geri kalanını etkileyecek bir konudaysa; mesela üniversitede bölüm seçmek gibi... acele etme ve kafanı karıştıran sorular hakkında elinden geldiğince çok bilgi edin. konuyla ilgili deneyimlerine güvendiğin insanlara danış mesela ya da bulabilldiğin bu konu üzerine kaynakları oku. bilgi kararsızlığın bulutlarını dağıtmanın en güçlü silahıdır, sakın unutma.
ve kendine yüklenme! onlu ve yirmili yaşlar aslında çelişkiye düşmek; kararsız kalmak için vardır: bu yaşlarda şaşırır, kararsız kalır, tedirgin olur kendinden şüphe edersin... ki kendi benliğin üzerine düşünüp sana uygun olmayan bir tavrın varsa onu düzeltme şansın olsun. senin yaşlarının tutarlıları, orta yaş sonrasının nobran adaylarıdır genelde; bu yüzden kararsızlığını bir olumsuzluk gibi saymaktansa farklılıkları görebilen ve onları kabullenebilen biri olmanın anahtarı olarak taşı her zaman yanında.
ve evet, bir terazi burcu bu tavsiyeleri yazan da :D46 Yorumla- +1 yıl
sendemi benim gibiydin once?:) bende terazi burcuyum.. ve yas ilerledikce, yani ilerde bu huyum degisirmi? ben bu hep kalici saniyorum, cunku babam halen boyle.. cok kararsiz, arkadaslarida bu durumdan rahatsiz. ve kararsizliktan ötürü ben kendimi tam tanimiyorum, yani nelerden hoslandigimi, neler sevmedigimi net bilmiyorum. ve bu tur soru soruldugunda bana, mesela hangi tur filmeri seversin, bilmiyorum derim. yani kategori denen birsey yok bende, korkuymus, aksiyonmus.. net degilim:(
- +1 yıl
e ne güzel işte, ilgi alanları geniş bir insansın demek ki, illa ki 'ya şu ya da bu' demek gerekmiyor ki! evet aynen ben de senin gibiydim ve inan her konuda net olmak zorunda değilsin. zaten şimdi bu desen 2 gün sonra daha iyisini gördüğünde onun hakkını vermeyecek misin? sen hayata kurallar koymaya değil keyfini çıkarmaya gelenlerdensin, rahat bırak kendini:) ama bilgi edinme çabası konusunda söylediklerimi tekrar hatırlatmak istiyorum sana.
- +1 yıl
Peki, ya cok rahatlattin beni.. soylediklerinin hepsini uygulamaya calisacam. su sozun hosuma gitti ""hayata kurallar koymaya degil keyfini cikarmaya gelenlerdensin" aynen bende oyle hissediyorum, cogu seyi sallamiyorum bile.. kafaya takilacak seyler var takilmiyacak.. cok tesekkur ettim:)
- +1 yıl
yani bir şekilde teşekkür etmelim bu güzel sözlere biliyorum ama, ne desem asıl yüreğimden geçeni anlatmama yetmeyecek sanırım. sadece teşekkür ederim deyip o beynin hemen altındaki suratın yorumunu okuduğundan beri keyifle sırıtmasına engel olamadığımı belirtmek istiyorum müsaadenle, tüm kelimelerin yerine:)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olaylar karşısında kararsız kalmak sıkıntılı bir durum. "En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir" denir bence de bu hakikaten böyledir. Arada kalmışlık kadar kötü bir şey yok. Bence sorunu farkettiğinde ki farketmişsin kendini değiştirmeye çalışarak zamanla aşabileceğin bir durum.
01 Yorumla
bazı konularda oluyor ama bunu da şu şekilde aştım; daha önce karar veriyorum...
mesela, çikolata seçmek bazen işkence haline dönüşebilirdi benim için. ama şimdi ne alacağım belli.. fakat bununda şöyle bir eksisi var; yeni çikolataları yada farklı çikolataları kolay kolay tatmıyorum.. :(
tercih meselesi.. ;)03 Yorumla- +1 yıl
benimki her konuda.. maddi'den tut maneviyata kadar.. markete girerim alttarafi bir bulasi deterjani alacam mesela, buna saatlerimi veririm.. veya bir arkadasim bir soru sorar sen neyden hoslanirsin diye? buna cevap veremem, cok ilginc, ama neylerden hoslandigimi bile net bilemem.. bazilari varya, ben kesinlikle korku ve aksiyon film severim,.. ama ben net bilmiyorum, filmin sonunda sevip sevmedigim ortaya cikar... kisilik olarak zayifmisin diye sorsan, bilmem, bazen cok sert bazen zayifim off
Yaşın daha genç fazla kendine yüklenme ilerde yaş geçtikçe daha olgun bir insan olursun ve kararalrında daha sabıt duzgun olur.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eğer böyle bir yapın varsa çok kötü bir durum canım.Buna nasıl engel olursun biliyormusun hayatta yapmak istediğin en çok şeyin üzerine giderek bundada kararlı olarak yapmalısın aklındaki olumsuz şeyleri bir kenara atmalısın bu isteğini gerçekleştirdiğin zaman ne kadar kararlı olduğunu anlayacaksın ve bundan sonra böyle birsorunun olmayacak denemelisin bence.
02 YorumlaBende senin gibiyim örnek alışverişe gittik param bile olsa cimriliktende deyil ellerim boş dönerim çoğu zaman düşün 2 tişört arasında bile secim yapamıyorum..Bugünde gittim ve bir kot pantalon alamadan geri döndüm eve :):)
11 YorumlaAynen bende senin gibiyim hatta bazen dahada fazlası; link
Sırf bu yüzden bir süre birşey almayı bırakmıstım çünkü beynım o kadar yoruluyorki düşünceler birbirlerini kovalıyorlar sanki hiç sabit fikirde kalamıyorum. En son bi çanta bi bir de Tşort aldım ikisinide değiştircem şimdi, düşün artık :)03 Yorumla- +1 yıl
bu sadece maddi seylerdemi oluyor yada geneldemi boylesin.. mesela ben nelerden hoslandigimi bilmem.. bir turlu bilmiyorum.. sonra ne tur filimden hoslandigimi bilmem, mesela cogu net bir sekilde, korku filmi! veya aksiyon! der ama ben bilmiyorum, filme girip bir bakmam lazim. yaa cok seyde boyleyim. ve bilmem kelimsini kullanmaktan biktim:( net bir sekilde herseyimi bilmek istiyorum artik!
+1 yılbendede olur çoğu zaman ama bıraz astım kendımı denıyorum bazen bıyere gıdıyorum market alışverış sınema vs ılk ıstedıgım neyse onu alıyorum ve ışe yarıyor bıraz alıştım ve ılkler hep dogru çıkıyo:)
04 Yorumla- +1 yıl
bazen rısk almak gerekır ,bırsuru duşunceden ıyıdır,umarım sanslı olursun
- +1 yıl
tskler
+1 yılbazı zamanlar bir karar veriyorsun ama sonra yeniden düşünüp vaz mı geçiyorsun.
vazgeçmenin, bıkmanın nedenleri nedir?02 Yorumla- +1 yıl
" zor ve ince bir işin üstesinden gelmek isteyen biri, önce varacağı sonucu iyice gözden geçirmelidir. bu sonucu gerçekten istiyorsa, artık onu bütünüyle unutup bir yana bırakmalı ve bütün gücünü, amaca varacak araçlara vermelidir. bu yöntemle, kuşku, acele ya da korku yüzünden yanlış bir davranışta bulunmaktan kurtulabilir. "
demiş biri. bu yöntemi öğrenmeli. en zoru kendini bütünüyle vermek. - +1 yıl
evet dedigin gibi, o sadece bir kismi, yani vazegcip hemen bikmak.. mesela arkadasim dogumgunune cagirdi beni, ben kararsiz kalirim, ayy simdi orda su gicik aysede olacak, off onun yan yan bakan kuzenide orda kesin. ordan sonra hemen vazgecerim.. veya alisveris yapacam, elbiseye cok duskunumdur, magzaya girerim az baktiktan sonra usanirim.. yeni birsey yapmak ister canim.. veya guncelledigim gibi, kendimi daha dogru dusgun tanimiyorum, neyi sevip sevmedigimi.. bu konudada cok kararsizim
Canim bir de SIKILGAN bir yapin olabilir mi? Tam bir seye karar veripte ondan bikip digerini sectigin felan? :-) Anlattiklarin bana hic yabanci gelmiyor da...
06 Yorumla- +1 yıl
evet AYNEN! herseyden hemen bikip sIkilabiliyorum.. cok severek baslarim ama az sure gectikten sonra hemen bikarim:( o yuzden kararsizlik giriyor icine.. cevrem bile rahatsiz oluyor artik benim bu tavrima, mesela kizlarla yemek yemeye gidecegiz, bir yandan gitmek isterim, bir yandan gitmemek. ama sebebini bilmiyorum
- +1 yıl
Merhaba :( mesela sende kendini tanimakta gucluk cekiyormusun? esela biri sana bir soru yoneltti, sen nelerden hoslanirsin, hemen tak tak cevap veririmisin, yoksa kafanmi karisir. ben sahsen bilmiyorum. mesela hangi filmlerden hoslaniyorsun deseler bilmem. bazileri vardirya, kesinlikle korku! aksiyon! ben oyle degilim ve birturlu olamadim:( once filme bakip sonunda karar vermem gerekiyor
+1 yılŞampiyon olmak için şampiyon gibi davranmak gerekir.
09 Yorumla- +1 yıl
Emeksiz yemek olmaz derler, hiçbir şampiyon oturduğu yerden o mertebeye erişmedi sonuçta. İstediğin şey kolay değil, ama bir anda yapılabilecek bir iş. Sadece bazı farkındalıklara ihtiyacın var, zor yanı da onlara kendin erişmek zorunda olman. Kolay gelsin şimdiden, zor bir dönemdir ama gereken zamanı feda ettiğinde atlatırsın farkına bile varmadan.
- +1 yıl
Rica ederim. Kendi yıllarımdan hatırlarım bu sıkıntıları, önceden yaşamış olanlarla konuşmak çok faydalı olmuştu. İstediğin zaman istediğin kadar ince konularda soru sorabilirsin sen de, eski borçlarımı kapatmanın vakti geldi artık :D
- +1 yıl
Oturup düşünmekten başla, ya da kitap okuyarak başla eğer saf düşünmeye alışık değilsen. Kitaplar seni farklı dünyalarda farklı senaryolarda farklı karakterlerle bir araya getirir, bunların bazılarında kendine yakınlık görürsün muhakkak. O yakınlıklarla kendine ait daha önce fark etmediğin ipuçlarını bulabilirsin. Sadece fazla kaptırma yeter, gerisi zamanla oturur. Genciz sonuçta, olacak böyle çalkantılar.
- +1 yıl
evet o duyguyu cok iyi biliyorum, ben zaten okulda piskoloji bolumundeyim, ve surekli piskoloji okuyorum, ve aaa ayni ben gibi, dedgigim cok konular okudum.. kendimi icinde buldum bir an.. ve boylelikle dedigin gibi kolaylasa biliyor.. ama ben yinede okuduktan bittikten sonra unutuyorum, birseyin uzwerinde fazla durup kafa yormamiyorum, cok karisigim valla.. sende cozum bulamazsin bende :P
- +1 yıl
Çok arkadaşıma yardımcı oldum, sana da bulunur bir çıkar yol dert etme. Ben bulmasam başkası bulur, belki de kimse bulamaz sen bulursun ;)
aynısından bende de var kararsızlı kcok yaşarım :) yapcak bısey yok böle devamç.
00 Yorumlakullanıcı isminde bile karasız kaldın sanırım yeterince cevap vermişler sanırım çok doğru tavsiyeler
02 YorumlaKötü bir kara kararsız kalmaktan iyidir.'' aklına hep bu gelsin.
00 YorumlaKesin başaksın
041 Yorumla- +1 yıl
@ticktacks Yükselen aslan oldugunda düşün beni yani.
Sen yükseleni balıksın kararsız kalşdıkca aglarsın kesin :p gözler yaşarır durur :p
ama buna karşı hemen sevinirsin. üzülürsün birden sevinirsin bunu balıktan alırsın başak olarak kalsan ömür boyu üzülürdürn. Ama kararsızlıga gelince. Kararsızlıgın sebebi fazla düşünmek ayrıntılara saplanmak oluyor maalesef. en basiti 1 kilo elma alırsın 5 tane gelir ama 3 kişisindir 6 tane mi almalı 3 tane mi? 6 elma 3 elmadan daha ucuz polemik catışması
- +1 yıl
Evet Serinsuyu kahin ilan ettik birdenbire sitenin cadısı ?
Küre ilanlarına bi bakalım satan varsa...
Terazi ve Boga zıt kutuplardır. Biri tutucu digeri itici karmaşık bir yapı sergilerler. Boganın yemek secemem özelligi ile terazinin kararsız kalma telaşına denk gelindiginde ipler gerilir ve zürve yapar :p
Yani sendeki kararsızlık ani başlar ani biter.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat