Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse).
İslam Dini Yobaz Mıdır?
Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse).
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayatın her anında ve alanlarında kişileri sınırlandıran ve kendi koyduğu kurallara uyma yönünde sevk eden kurallar bütünü.
İlahi olduğu ve zamandan ve mekandan tamamen münezzeh bir yaratıcı, varedici (tanrısal olma, tanrıdan gelmiş olma) tarafından konulmuş olma iddiasındadır.
Hal böyle olunca insan; hayat ve ölüm gerçeği karşısında psikolojik olarak bağlı, bağımlı hissetmektedir. Bu temel vurucu gücünü teşvik etmektedir.
Ayrıyeten yer yer ağır ifadeler, ithamlar, tehditler, korkutmalar, aşağılamalar ile kişilerin duygusal, duyusal dünyasını etki ve baskı altında bırakmaktadır. Bu da korku ile baskılama unsuru olarak ikinci bir başlık maddesi olarak değerlendirilebilir.
İbadetler, kılık kıyafet, davranış biçimleri ve tüm yaşayışa yönelik kuralları belirlenmiş bir çerçevededir. Uyup uymamanın sorumlulukları tamamen kişilerin üzerine yüklenmiştir.
Güncellemedeki yobazlık bu ise, din bir tercih meselesi haline geliyor. Şahsen bana mirasın 3'te 1'ini verseler, tek olarak şahitliğim kabul edilmese, baştan aşağı irinle kaplı kocamı yalasam yinede hakkını ödeyemeyeceğimi bilsem bi'durup düşünürdüm herhalde...
Yobaz bir dinmi? Yoksa sana hata yaparsan cehennemde gideceğini uyaran bir dinmi? Kuran-ı Kerim okumadan buraya islam şöyle islam böyle yazmayın.
hayır tabiki de
seni bu düşünceye iten şey insanların müslümanların islamı yanlış yaşaması ve öğretmesidir.
Eic senin beni anlayan tek insan
Islamı doğru öğrenmek için kuran in mealini o oyun bir kerede anlamayacaksinizdir bu yuzden birkaç kere okuyun sonra peygamber efendimizin sunnetlerini başından geçen olayları inceleyin okuyun davranışlarına söylediği sözlere bakın fakat bunu yaparken belli bir grubun hocasından ya da kitabından öğrenmeyin dogru yolu kendi aklinizla bulacaksinizdir herkes kendi görüşünü kabul eder bu söylediklerimi yaptıktan sonra isterseniz bir yere mezhebe dahil olmak istiyorsanız bütün mezhep veyahut grupların düşüncelerini üst baş. Kişilerden öğrenin ıslam zor bir din değildir fakat tüm insanlığa seslendiği için geniş bir dindir. Bende bir ilahiyatçı değilim ıslami kendi araştırmalarıyla öğrenmeye çalışıyorum sorgulayarak sorarak bütün hadislere inanmıyorum mesela bunların hangisi sahih hadislere belli değil isid gibi müslümanım diyenlere de aynı şekilde ıslami öğrenmek hocaların önünde oturup onları dinlemek değildir okumak araştırma yapmak tir. Bu yuzden ilk emir oku dinle degil
Aleviler kendi aralarında bildiğim kadarıyla inanan ve inanmayan olarak ayrılırlar bazıları hz ali peygamber ustun kisi sayanlar ve hz muhammedi sav kabul etmezler bunlar islami reddeden grubtadir cunku peygamberi reddeden islami reddeder. Bir insan muslumanim diyorsa allahi hz muhammedi kurana inanmali kabul etmelidir. Ama alevilerin bazisinda bu yok diğer mezhepler ıslamın geniş bir coğrafyaya yayılması sonucunda görüş ayriliklariyla olusmustur. bildiğim kadarıyla yanılmıyorsam eğer onlar ıslamın ve imanin şartlarını kabul eder inananlardir. O sünniler benim açık mavi dediğim renge onlar ve diğer grublarin lacivert ya da mavinin başka tonu olduğunu söyler ama rengin mavi olduğunu. Hakkındaki görüşümüz aynıdır.
Cevap
18Cevap
O yüzden müslümanlar yüzyıllarca dünyaya hükmetti şu an hiç bir ülkede gerçek islam yaşanmıyor endülüs emevilerini araştır her ev alttan ısıtma sistemiyle ısıtılıyormuş ingilterede londra çamurdan geçilmezken adamların kusursuz yol sistemi varmış haçlılar işgal ettiğinde kocaman kütüphaneleri yakmışlar ayrıca yaptıkları eserlerde cabası osmanlıda ne zaman islamdan uzaklaştı yıkıldı zaten
yobazın ne anlama geldiğini bilmeden dikkat çekmek için sorulmuş bir soru bu..
Biliyorum güncelleme ye bak
bak (kimse) diye bulmuşsun internette
din yobaz olabilir mi zekası geri arkadaşım bir düşün..
Diyen var kendini zeki sanan insan
o zaman soru detayına yazarsın ben öyle düşünmüyorum ama sizin fikirleriniz nedir diye
tamamıyle kopya bir soru bu
Ben Müslümanım ; Benim Yaptığım Hata İslamın Değil Benim Hatamdır.
Din Yobaz değil :Kişiler Yobaz Olabilir.
Ayrıca yobazlık teriminin sizde manası nedir?
Yobaz bilmediğini bilmiş gösteren kişiye denir. Yani Bir kişi doktor değil ve konu hakkında bilgisi yokken sağlıkla ilgili bir konuda bilmediği halde bilmişlik taslarsa o kişiDE yobazdır.
YOBAZLIK dinle değil Kişi ile alakalıdır.
Bana sorsalar bu ülkede yobaz olunan konular bellidir ;
Tarih Yobazları
Zır islam cahili Yobazları (islamı hiç bilmeyip onun üzerinden prim yapmaya çalışanlar)
Siyaset Yobazları
yobazlık dinden değil dini anlayamayanlardan kaynaklanıyor
Dinler yobaz değildir cahilleri yobazdır buradakiler öyle yani
İslam dini yobaz degildir. Onu kendi kafasina gore anlayip sekillendiren kisiler yobazdir.
Bazıları yobazlık yapıyorsa bunda islamın suçu ne? her ehliyeti alan arabayı kurallarıyla mı kullanıyor? (:
İslam dini yobaz değil İslam dinini yanlış kavrayanlar yobazdır.
İslam dinine yobaz diyen islamdan habersiz demek ki
Hayır İslam bilimi ve teknolojiyi destekler.
:) Kız biliyor ya ;)
islam saçmalıktan başka bir şey değil
Ne gözle baktığına bağlı
Islam dini yobaz degil müslümanlar yobaz..
İslam'ın yobazlıkla bir ilgisi yok
Ne alakası var dinimize zorlama diye birşey yoktur
Kendine gel
İslam ahiret kurtuluş dinidir
değildir
İslam dini yobaz değildir. Bazı insanlar yobazdır.
Hayır değildir
yobazın allahıdır :D
Bu fikir de olan tek sensin
Din yobaz değil
degıldır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar