Nasıl saygınlık kazanırım?

Tek başıma yükselmeye çalıştığım, bireysel, bağımsız bir işim var. Küçük bir işletme gibi düşünebilirsiniz ve işlerim de oldukça beğeniliyor. Ben de ciddi biriyimdir ve iş yaptığım insanlarla arama belli bir mesafe koymayı severim. Bu mesafeyi abarttığımı da düşünmüyorum ama bence belirli bir ciddiyet çok önemli diye düşünüyorum. Normalde herkes karşımda aşırı rahat olmaz bu yüzden ama iş yaptığım çoğu insanda değişik bir saygısızlık sezdim. Bunun nedenini asla anlayamıyorum. Yani işlerimi bu kadar beğenip de benimle olan konuşmalarda saygısızlık olması değişik geliyor. Saygısızlıktan kastım mesela hiç ciddiye almamaları veya umursamamaları. İşin detaylarını konuşmak için bile çok uğraştığım zamanlar oluyor. Nerede hata yapıyorum acaba? İş sahibi oldukları için mi hani bir yerde parayı veren düdüğü çalar misali para verdikleri için daha üstün olduklarını düşünüp öyle mi hareket ediyorlar yoksa benimle alakalı bir durum mu? Bir tane işimde mesela 'ben senin çalışanın değilim ortak bir iş yaptığın işin sahibiyim.' demek zorunda bile kalmıştım. Çünkü durum bu cidden. Ve hakikaten iş konusunda çok fazla guveniyorum kendime ve bu durumda ciddiye alinmamak bir masada geri planda kalmak inanılmaz sinirlerimi bozan bir durum. Fazla lağabali olup boş konuşsam bu sefer fazla rahat davranacaklar bunu da istemiyorum. Çok fazla ciddi olsam bu sefer nemrut olurum. Arası olduğumu düşünüyorum ama sorun ne peki insanlar nasıl saygı duyarlar ki bana? Bu benimle mi alakalı insanlarla mı?

Nasıl saygınlık kazanırım?