Polis veya avukat abilerim ablalarım yorum yaparsa veya bilgisi olan kişiler daha hoş olur ama tabiiki sizde yapabilirsiniz motor kullanırken trafikte kırmızı ışıkta arabaları sollayarak en öndeki arabanın önüne geçtim ve en öndeki araç sürücüsü korna basarak kötü söylemlerde bulundu (ana bacı küfür etti) benim biladerimde yani artçım ona söylemlerde bulundu üstümüze çıkacaksın bla bla çocuğu diye sonrada yeşil ışık yandıktan sonra araç sürücüsü benim motoruma arkadan çarptı ve motorumun önü kalktı ama Allah’a şükür yeni öğrenmedim dengede durup düşmeden kurtuldum bende sinirime hakim olamayıp araç sürücüsü yanımdan geçip giderken aynasına yumruk attım ve aynasını kırdım (araçta pahalı sıkıntı o) ve sonra herkes kendi yoluna gitti benim motorumda bir şey yok ama herifin aynasını kırdım ama oda beni düşürmeye çalıştı belkide biryerlerimiz kırılacaktı düşseydik herneyse eğer bu eleman beni şikayet ederse bu muhabbetin sonu ne olur ceza alır mıyım? (Boş yapmayın bilgisi olmayan geçsin veya adam akıllı cevap versin)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
eğer adam şikayet ederse aynasını kırdığın için mala zarar vermekten başın ağrıyabilir, ama genelde zararı ödeyip uzlaşma yaparsın sıkıntı büyümez.
Öte yandan adam bilerek sna çarptıysa o da kasten yaralama teşebbüsü veya trafik güvenliğini tehlikeye atma suçundan ceza alabilir. Kimse şikayet etmezse mevzu kapanır. Ama içime dert oldu ben de şikayet ederim diyorsan kamera kaydı, tanık vs lazım. Bi avukata da danış işi garantiye alırsın.
Olay 4 yol ağızında mobeselerin önünde oldu ve adam bilerek çarptı çarparım muhabbeti yaptı biraderimde hadi çarp yiyorsa lafı geçirdi harbidende çarptı yani ben şikayetçi olmam ama o olursa sıkıntı
Yanında ki şahitlik yapsın dengemi sağlamak için camına tutundum kırıldı de
Olay mobeselerin önünde oldu resmen yumruk salladım hatta dua ediyorum aracından inmedi inseydi bizde iner döverdik şikayet ederse mobeseden bakacaklar bilerek yumruk salladığımı görecekler
Olayı hukuki açıdan değerlendirecek olursak:
1. Senin Durumun (Mala Zarar Verme - TCK 151)
Araç sürücüsünün aynasını kırdığın için “mala zarar verme” suçu oluşur. Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 151. maddesine göre, başkasına ait bir malı kasten zarar vererek kullanılmaz hâle getiren kişi bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılabilir. Ancak, araç sahibinin şikâyetçi olması gerekir. Eğer uzlaşırsanız, genellikle zararı karşılayarak davayı kapatabilirsiniz.
2. Araç Sürücüsünün Durumu (Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma - TCK 179 & Kasten Yaralama Teşebbüsü - TCK 86)
• Araç sürücüsü, senin motoruna arkadan çarptığı için “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” (TCK 179) suçu işlemiş olabilir.
• Eğer bu çarpma bilinçli bir hareketse, yani seni düşürmeye veya yaralamaya yönelikse, “kasten yaralama”ya teşebbüs suçu da oluşabilir (TCK 86). Bu durumda hapis cezası veya adlî para cezası gündeme gelebilir.
3. Şikâyet Durumu
Eğer araç sürücüsü seni şikâyet ederse, karşı dava açarak onun da seni bilerek tehlikeye attığını ve zarar vermeye çalıştığını belirtebilirsin. Deliller önemli:
• Olay yerinde kamera kaydı var mı?
• Tanık var mı?
• Araç sürücüsü senin motoruna çarptığı için hasar tespit edildiyse, bu sana avantaj sağlayabilir.
4. Sonuç Olarak
• Eğer araç sahibi şikâyetçi olursa, mala zarar verme suçundan adli para cezası veya 1 yıla kadar hapis cezası alabilirsin (genellikle para cezasına çevrilir).
• Sen de araç sürücüsünü kasten yaralamaya teşebbüs veya trafik güvenliğini tehlikeye atma suçundan şikâyet edebilirsin. Eğer bu kanıtlanırsa onun cezası daha ağır olabilir.
• Şikâyet olmazsa, olay kapanır.
• Uzlaşma sağlanırsa dava düşebilir.
Eğer olay büyürse, bir avukatla görüşmek iyi olur. Chat gbt böyle diyot
Sağolasın abla üşenmemiş yazmışsın teşekkür ediyorum
Korkma max zararı ödersin ama senin canına kasıt var sende şikayetçi olursun
Korkmuyorum zaten korkanın çocuğu olmaz inşallah uğraştırmaz kendisiyle
hiçbir şey olmaz
Olmadı zatende biraz geç mi cevap vermiş oldun sanki Ahsahshhs