Kâr payı günah mı? Kâr payından gelen parayla yaşamak sıkıntı olur mu?

Evde duramiyorum artik. Atamam olmadı. Aile evi de dar geliyor. Kardesim vs ayri sorun. Aile bile degiliz. Odadan cikmak istemiyorum. Babamin parasina muhtac kalmaktan vs yoruldum. Surekli parami harciyorsun vs diyor. Markete gidip şampuan alacagim sana verdigim harclikla niye almiyorsun?

Sanki verdigi harclik 50 bin lira,10 bin lira. Tum ihtiyaclarimi laf etmesin diye verdigi 3 kr parayi biriktirip aliyorum. Mont ayakkabi vs. Makyajim vs zaten yok. Hem ekonomik anlamda hemde psikolojik anlamda evde cok yoruldum. Üniyi bile aile evinde okudum, disariya para verir mi bilemedim.

Simdi ben zamaninda gizliden calistim. Olula gidip gelirken part time calistim. Onun parasini da hep altın vs yaptim.

Simdi bir miktar para yapiyor bu. Bunlari bozup kâr payina atsam en azindan kiramı vs öder. Sehrimde soyle uygun ne cok kotu ne cok pahali bir ev bulsam. Ustune yine part time vs de calisabilirim. Cagri hizmeti gibi evden vs calisabilecegim bir iste bulabilirim. Simdi tek asgari ucretle olmaz ama boyle yaparsam kirayi vs ordan halledersem, geri kalani kazandigimdan hallederim diye dusundum.

Faiz haram biliyorum. Kâr payiyla gecinmekte sıkıntı olur mu, günah mi yine?

Kâr payı günah mı? Kâr payından gelen parayla yaşamak sıkıntı olur mu?