Özellikle allah ile konuştuktan sonra kimse de olmaz bu hangi insan olursa olsun rabbinle o konuşma gibi huzur olmaz deneyenler bilir
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ah birde tek sığınağın o olduğunu bilerek tevekkül etmek var ya acı bir deneyim ama oda inanılmaz bir zevk
Allah güzellik versin inancımızı arttırsın ✨😊
Amin ❤️
Allah bize de nasip etsin henüz o istikamette değiliz
✨ kalpten bir dua da hatirlamaktır zikirdir. O bizi hiç terketmez ki, ruhundan üflemiş
Biz ona dönelim yeter ki O zaten hep bizimle
İnançsız insanlar belli olmuş yorumlarda
Bilselerdi yapmazlardı
Nefis öyle bir şey ki besledikce Allahı tanımaz hale gelir.
Her istediğini yaparsan kölesi oluyorsun işte
Kesinlikle onlara kafirun süresi ile cvp vermek gerekir
Haklısınız en iyi cevap
Zikir nasıl çekilir bana da öğretir misin
Zikir kelime anlamı anlat hatırlamak demek, dua etmek allah ile konuşmak onu hatırlamaktır zikir etmektir. Dilde söylemek tekrar etmek zikirdir, kalpte hatırlamak zikirdir.
Yaratılana bakıp, onu hatırlamak boş geçmeden bakmak zikirdir.
İstediğin gibi yapabilirsin. Namaz kılmak kuran okumak da zikirdir
Filmlerde görüyorum allah allah deyip o muhteşem ana hizmet ediyorlar resmen dans eder gibi
İster dilde ister kalpte, istersen düşünerek yarattıgına bakarak akıl yoluyla zikret
Amel niyetlere göre şekil alır.
Gösteriş ve insanların sevgisi içinse olur mu?
Senin profilini incelemeyi çok isterdim konuştukların Muazzam
Allah razı olsun 😊
Kafa sallamalı zikir olmadıkça tadı çıkmaz
Zikir kelime anlamı, anmak, hatırlamak demek. İster dilde söyle, ister yarattıklarına bak ve hatırla düşün hani diyor ya akletmez misiniz?
İster namaz kıl zikret ister kuran oku zikret ister konuş, dua et zikret
Kulu ile Allah'ın arasında isterse kafa da sallar :)
Kafa sallamayı daha yoğun anma gibi düşün, grupça topluluk halinde hareket edince daha duygulu oluyor. 200 insan kafa sallayınca rock konserinde gibi hissediyorsun, ritme kaptırıyorsun kendini
Nefes çalışması izledin mi bazı doktorlar var yaptırıyor bu arada, o zikir anındaki gibi aynı. Bu şekilde fikirle hücrelere yoğun şekilde oksijen ulasıyormus, pompa gibi tıpkı.
Ve hasarlı hücreler onarılıyormus.
Aslında o şekilde yapmamnın bir sebebi var. Bir doktorda izledim yabancı bir doktor kendisi, Hu nefesi alıyor veriyor tıpkı Hu zikrindeki gibi o videoyu buraya atsrım. Bunun bir tür pompalama sistemi olduğunu anlatıyordu.
Tarih tekerrür ve kopyalamaktan ibaret. En eski medeniyetlerin mitlerinde geçen hikayelerin, İbrahimi dinlerde Nuh tufanı olarak atfedilmesi gibi.
Bu zikir ritüellerinin de şamanizme dayanan kökleri mevcut, tıpkı eski tıp literatürünün bugün sürdürülmesi gibi.
Vaktiyle keşfettikleri ruha bedene iyi gelen zımbırtıları kendi inançlarına göre entegre etmişler. Bu entegre ettikleri detayların bilimde de karşılığı var muhakkak, aksi halde ezici çoğunluğa iyi gelmezdi.
O yüzden dediğine katılıyor ve anlıyorum..
Kuran okuyan bilir namazın da peygamber efendimize gelmediğini diğer peygamberlerinde namsz kıldığını biliyoruz.
Yoga hareketleri gördüysen namaz hareketlerine benzer çok Hareketi var.
Yoga bedene şifa da namaz değil mi?
Allah yarattıgı için neden kötü olanı istesin?
Araştıran bilir ki tüm yollar kurana çıkıyor. Bu işe çokça zamanını vermiş birisi olarak söylüyorum ki enerji çalişmalari da, yoga hareketleri, teta healing, fasting gibi adlandırlan her sey islamda var.
Tüm iliklerine sahibi allah değil mi? Onun bilmediği bir ilim mi yaratılmıs yoksa zaten insanlar onun verdiği ilimden mi faydalanıyor
Tanrı inancı olan biraz sorgular
Hoşçakalın.
Aynı noktadayız, tüm ritüeller tarih boyu olan olaylar. Kuran'da toplanmaları kuranın en açık mucizesi olarak sunuluyor zaten. Ekstrem bir yenilik sunmuyor, tarih boyu olan şeyleri toparlayıp tek ağızdan sunuyor. Yaratıcının kim veya ne olduğu konumuz değil, bu ritüellerin belki de milyonlarca yıldır var olduğun konusundan bahsettim..
Evet vardı çünkü kurana göre 24 peygamber ve İslâm kaynaklarına göre 124 bin peygamber
Peygamberlerin bilgisiz olması Mümkün değildir.
Bu ayrı bir tartışma konusu, konuyu din tartışmasına çekersek öğlene kadar sürer bu konu.
Zikirin neden huzur verdiğinden bahsettim, bunun köklerinden ve asırlardır var oluşundan bahsettim. Orada Allah dediğin için değil, herhangi bir inandığın insanın adını da söylesen aynı etkiyi bırakacağından bahsettim. Veya günümüzde evrene inananlar gibi düşünebilirsin, evrene pozitif enerji veriyorum diyerek de aynı hissiyatı alabilirdin. Zihinde biten, işe yararlı oluşu asırlardır bilinen ayrıntılar..
Hımm birisine asık olup adını defalarca adını tekrsrlayıp devamlı o kişiyi hatırlayanlar yok mu? Sor huzurlular mıymıs?
Zikir krlime anlamı hatırlmak anmak değil miydi? Hepsini yapıyorlar huzur neden Bulmuyorlar peki? Sorabilirsiniz yaşayanlara
👋
O kişiyi nereye koyduklarına bağlı. Tanrı gibi kusursuz ve hatasız olarak değerlendirdikleri bir yerde tutarlarsa, hayat boyu huzur bulurlar. Kavuşamadıkları ölen sevgilileri gibi düşünebilirsin, kavuşursan aşk olmaz metaforunu da göz önünde bulundurabilirsin. Birinin nasıl olduğu değil, senin nasıl gördüğün önemli huzur bulabiliyor olman için. En azından materyalist bir insan değilsen, bu değişmez..
Zaten aklında kalbinde fikrinde sürekli tutarak tanrı gibi Görüyor. Puta yapmak illaki taş önünde eğilmek mi?
Sana sunun garantisini verebilirim, asırj sevdiğin asırı taptığın her şey ama her şey ilahi sistem senden alır. Sana bırakırsa ne huzur verir ne Mutluluk belan o şey olur. Hiç şaşmaz.
Eğer bir şeyi öğrenmek istiyorsan gözlemle zor değil
Daha önce hiç kuran duymamıs, duyduğunda secdeye kapanan çok kişi var.
Bu şekilde deneyler de yapıldı ne hissedilsiği soruluyor, cevaplar hepsi aynı hepsi
Duyup secdeye kapanmak niye bu ilk defa duymuş nereden biliyor?
Sana ayrılan sürenin sonuna geldik, bundan fazlası vakit kaybı. Sevgiler
Hahlasmayi bende severim
Tamam sen onu sev 😊
Oyle cidden
Aynen
Zikir et gitsin ya