Dünyada henüz ayak basılmamış ormanlar ve keşfedilmemiş okyanuslar varken uzayı araştırmak çok tuhaf değil mi? Sizce de insanların dikkatini uzaya çekmek istiyor olabilirler mi?
Aslında çok derin bir konu ama en basitinden iki örnek verdim
Hayır mantıksız değil evet dünyada hiç gidilmemiş yerlere gitmek çok özel bir şey olabilir ama hiç ayak basılmamış bir dağ çıkmak insanlara bulacak bir şey yok düşüncesi ve gereksiz para harcama olarak geliyor buna yatırım yapacağına bulabileceğimiz yeni keşiflere bilim dalında bizi ileri götürecek şeylere yatırım yapmak zaman harcamak bunun için eğitilmiş kişileri göndermek daha mantıklı hiç ayak basılmamış bir ormana gitmek gereksiz masraf o ormanda ne olduğunu öğrenecek cihazlar oraya yollamak sadece bildiğimiz bitkiler ağaçlar bilindik böcekler ve her zamanki gibi iklimler seyrediyorsa bunu bilmek yeterli
Diyorum ya hiç ayak basılmamış Bir ormana drone'la ya da her neyse başka bir uçan nesne ile kuş uçuşu bir cihaz gönderiyorlar o cihazda uçtuğu yerlerin yerden yüksekliğine kadar orayı tarıyor ve hangi canlılar var yani hangi canlılar var derken bilindik canlılar dışında bir canlı görürse sinyal veriyor tanımlayamadığı canlı görürse oranın iklim kuşun ne hesaplıyor oranın hangi çeşit gider olduğunu hesaplıyor bu yetiyor ayrıca oraya 100 kişilik bir ekibin gitmesi orada bir haftalık kamp yapması vesaire bunlar gerekmiyor
Rica ederim tabi mantıklı bi'şey söylediniz ama teknoloji artık çok gelişti bu uzayı inceleme olayı 60 larda başlaması garipti evet o doğru ayak basılmamış yerlerden daha çok su altını araştırmak veya kuzey kurbunu araştırmak daha mantıklı olabilir oralar hakkında da çok az şeyler biliniyor
Tabi ki benim düşündüğüm de oydu aslında farklı ekosistemler, medeniyetler, kalıntılar kim bilir belki teknoloji için büyük bir şey saklıdır oralarda. Uzayı araştırmalarını bende destekliyorum ama en azından biraz da ayaklarının altında olan dünyaya bakabilirler gibime geldi