arkadaşlar ben midyatliyim kürdüm fakat Kürtçe bilmiyorum çünkü aile içinde cok nadiren Kürtçe konusurlardi nenem bile Türkçe bilmiyor ben Kürtçeyi öğrenmek çok istiyorum gerçekten saugi çerçevesinde güzel bir sekilde öğretecek bir insan var mi temiz niyetle soruyorum 😊🩵
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
YouTube da Kürtçe dersleri veren bir hoca vardı
Evet izledim onu fakat asla anlayamadim
ben kürt değilim ama ırakta, iranda ve azerbaycanda çalışırken 6 lehçesini de öğrendim
öğretme şansınız var mı acaba
kürtçe diye dil yoktur aslında. tabanı farsçadır. farsçanın 6 lehçesi var.
türkiye bölgesindekiler kurmançi lehçesi kullanır, ırakta sınıra yakın ilk şehirler olan zaho, dohuk ve erbilin yarısı badini lehçesi kullanır. erbilin yarısı ve süleymaniye soran lehçesi kullanır. ırakın bir kasabası avrami lehçesi kullanır. iranın merkezi tahran lehçesi kullanır. azerbaycanın iran ile sınır olan talış dağlarında yaşayan azeriler de talış lehçesi kullanır. ben 5 lehçeyi biliyorum sadece avrami bilmiyorum
bulunduğunuz şehri bilirsem güvendiğim dostlarımdan rica edebilirim
ben istanbuldayım.
vazgeçtiniz sanırım
görmedim kusura bakmayın bildirim yeni düştü ve olur
adanadayim
İstanbul da olsanız destek çıkarım ama şehirler arası kurs veremem
zaten benim mesleğim değil. ben hem mimar hem inşaat mühendisi hem inşaat teknikeriyim.
İstanbul'da olsanız destek olurdum. sabahları tefsir dersi veriyorum. kürt arkadaşlardan anlamayan oluyor onlara özel anlatıyorum. sen de arada kaynardın
neyse
umarım aradığın hocayı bulursun. öğrenmek güzeldir. allahın emridir.
adana dan güvenilir dostlardan araştırayım.
ona göre size haber veririm
tamamdır sagolasiniz bekliyorum
Senin için çok önemlimi yanlış anlama? Yani neden ingilizce değil de Kürtçe
nenem tarafından zorbalanıyorum da üstüne üstlük aile büyükleri bir araya geldiğinde Türkçe tek kelime etmiyorlar sonra diyorlar sen niye sessizsin zaten ingilizce için zamanında kurs aradım fakat bütçemiz uymadı onu da öğrenmeyi düşünüyorum
Anladım ozaman çevrende felan tanıdıklarından yardım alabilirsin çünkü çevre çok etkisi oluyor bazen en ufak Kürtçe sözler bile hafıza da kalabiliyor
hic kimse uğraşmıyor hatta nenem hep babama anneme kizar niye ogretmiyorsunuz diye ama degisen birsey yok
Kötü bir durum gerçekten seni anlıyorum halamın gelini Endonezyalı maalesef dil bilmiyor ufak tefek şeyleri anlıyor peki çeviri yardımcı olmazmı
çeviri yok yanlış çeviriyor şuanlık chat gbt den öğrenmeye çalışıyorum ama Kürt biriyle konusarak sorarak öğrenmek nerde bu nerde
Haklısın keşke karşı tarafın Bir şansı olsaydı zor gerçekten
Dünyada geçer akçe olmayan bir lisanı öğrenmek yerine avrupa dillerine yönel.
Olmayan bişeyi nasıl öğrenmeyi düşünüyorsun ki
Halk eğitim evlerinde kürtçe kursları veriliyor ücretsiz onlara katıl
hiç bizim buralar da rastlamadim o kadar ki kurslara yazilan ama cevap alamayan bir insanim
Bulunduğun belediyenin kürtçe kursları vardır araştır belediye yardım hattını ara sor filan
Mardinde yasiyorsan ailenle arkadaarinda kurfce konus
mardinliyim fakat adana da yaşıyorum ve zaten bilmiyorum ki nasil konusucam
Kürdistan diye bir ülke olmadığı için onların dilleri de yok
En iyi ailede öğrenirsin
ilgilenmiyolar maalesef
YouTube dan aç
Ben sadece küfürleri bilirim her dilde
ay hahahaha bendede öyle Kürtçe küfür sorsan her şey var konusmaya anlamaya gelsen o yok
Youtube dan öğrenebilirsin
gerçekten belki diyecekler cok olumsuz cevap veriyorsun ama Kürtçe ogreten kadin vardı ödül almıştı hatta fakat izledim çoğunu eklerdir vs öğrenemedim ben konusarak sorarak öğreneceğimi düşünüyorum ailemde uğraşmıyor arkadasim da yok bir tane var o da rizeli
boş ver öğrenme gereği yok bilsen neye yarayacak
şu işe yarayacak en azından nenem ile iletişim kurabilecegim aile buyuklerimle iletisim kurabilecegim
Bence aile büyüklerine Türkçe öğret şuanda senin öğrenmen çok uzun zaman alır onlar yine bir şekilde Türkçe öğrenir illa bi yerlerden TV den falan gormuslerdir
Kürt sevgili edin
edindim hem de çok bilindik bir aşiretten edindim ama hiçbir işe yaramadı
O zaman pratik yapmak için yapay zeka kullan
mhp teskilatlarina gidin
Gerek yok öğrenmeye anlaşan yeter
anlamıyorum da 🫠
Kürt ile evlenmek😊😁😅
şimdi öğrenmek istiyorum ama zaten evlilik için küçüğüm
Adın pelinmi
hayır