Haberi okuduğumda içimde hissettiğim güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.

Haberi okuduğumda içimde hissettiğim güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.
İnsan ile hayvanı ayıran şey akıldır. Aklını kullanmayan her insan ne hayvansal iyilikleri nede aklın getirdiği güzellikleri yapabilir.
Akılsız insanların en azından hayvanların iyilik ve şefkat dolu eylemlerini taklit etmesi gerekir.
özellikle bilim alanında hayvanların özelliklerinden çok yararlanılıyor. uçak, ses dalgasıyla çalışan cihazlar... bunlar hep hayvanlardan esinlenilmiş, onları inceleyerek gözleyerek bulunmuş icatlar. ayrıca bazı hayvanlardaki genetik özellikler de insanlar tarafından kullanılmak ya da geliştirmek için kullanılabiliyor.
Genellikle ortadoğu coğrafyasındaki insanlar olarak doyuncaya kadar değil sıkılıncaya hatta çatlayıncaya kadar yiyen bir yapımız var. Hayvanlardan en çok sadece ihtiyacın kadar yemeyi öğrenmeliyiz galiba.
Insanlardan uzaklaştıkça hayvanları sevdikçe hayatın güzelliklerini fark ediyorum bir tane kedim vardı 3 defa çalındı her defasında geri geldi ama 4 de bilmiyorum galiba şehir dışına götürdüler
Cevap
8Cevap
Evet çok şey var tabi ki de
Türk kadınlarının anneliği öğrenmesi lazım hayvanlardan
Bu konuda genelleme yapılmamalı da, Haklısın
Hayvanlardan vefayı ve ölçülü olmayı öğrenebiliriz mesela. Doğuştan gelen sezgilerle, sınırlarını aşmadan yaşıyorlar.
Evet. Anda yaşamayı ogerebiliriz. Bir hayvana saat kaç veya bugün günlerden ne diye sorsak bize gülerdi her halde.
Sadık olmayı öğrenebilirler diye düşünüyorum...
Vardır da hayvan hayvanligini yapıyor insan insanlığını yapmıyor
Çok şey var, merhamet, sadakat..
Bursa'ya gelirsen seni bu göle götürürüm ☺️
Elbette her şeyden öğrenilecek çok şey var
Vardır illaki
Kesinlikle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?