Çamaşır makinesinde unutulan peçete nasıl temizlenir?
Makinada unutulan peçete başıma dert açtı!
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çin işkencesi eşittir yaşadığınız durum sanırım. Tamamiyle sinir bozucu ve ciddi zaman kayması...
Aslında bu durumu yaşamamak için yıkama öncesi biraz daha dikkat edilirse hem sinirler zıplamaz hem de makinenizi tekrar çalıştıramamış olursunuz. Çamasirlara peçete bulaşirsa nasil temizlenir, bununla ilgili yapılacak birkaç şey var!
Çamaşır makinesinde unutulan peçeteyi fark ettiğiniz anda çamaşır cebinde kalan kağıdı bulun.
Dağılan kağıt parçalarını temizlemek için hepsini balkona çıkarın ve bir güzel sirkeleyin.
Kurumadan kıyafetleri tekrar makineye atın ve tekrar kısa devrede yıkayın.
Bir yöntem ise koli bandı. Koli bandının yapışkan yeri üste gelecek şekilde bandın etrafına dolayın ve kıyafetin üzerinde gezdirin. Kağıt parçalarını kıyafet üzerinde toplayacaktır.

Gelecekte çamaşır makinesine giren kağıt peçete olayının olmasını önlemek için yıkamadan önce tüm giysilerin ceplerini her zaman kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin. Daha az ciddi durumlar için, çamaşırları yeniden yıkamak ve kurutmak kağıt parçalarını çıkaracaktır. Üzerlerinde kağıt tüyü bulunan küçük bir miktar giysiyi yıkayıcıya geri koymayı, yıkama döngüsünü başlatmayı ve birkaç dakika çalışmasına izin vermeyi, ardından su doluyken çamaşır makinesini durdurup kıyafetleri çıkarmayı tavsiye edebilirim. Giysileri çıkarırken sıkın, ardından bir leğene veya lavaboya koyun. Giysiler çıkarıldıktan sonra, suyu boşaltmak için makineyi tekrar açın. Su çıkarıldıktan sonra, makinede kalan kağıt parçalarını silin ve ardından giysileri temizlemeye baştan başlayın.
Teori, kıyafetleri ıslatmanın kağıdın suda asılı kalmasına yardımcı olması ve bu nedenle çıkarmanın daha kolay olmasıdır. Önden yüklemeli bir makineniz varsa, bu fikri bir kovada el ile çamaşırları yıkarken kullanmayı deneyebilirsiniz. Bunu küvette de yapabilirsiniz, ancak herhangi bir kağıdın giderden aşağı gidip tıkamasını önlemek için giderin üzerini kapattığınızdan emin olun.
Bir diğer yöntem ise limon. Limon asidik bir sebze olduğu için kurumuş peçeteyi çamaşırdan kolaylıkla çıkarabilir. Peçetelenmiş bölgeye limon sürün ve 10 dakika bekleyin. Bölge yumuşayınca da suya koyun. Elinizle peçeteleri çıkarın. Rahatlıkla çıktığını göreceksiniz.
kuruduktan sonra kıyafetler için fırçalar var onlardan kullanabilirsin
yada çırpa çırpa temizlemen gerekecek
kuruduğunda silkele tekrar yıka ancak o zaman tam geçer
bir kaç yıkamadan sonra düzelir. kaç yaşına gelmişin .nasıl yapabiliyosun böyle hatalar anlamıyorum.
o pantolandan bir daha hayır gelmez git yenisini al :)
Cevap
5Cevap
Merhaba,
Çok zor görünen ama aslında çok kolay temizlenen bir şey bu kağıt veya peçete kalıntısı. E malûm yıkanırken o peçete ıslanır, dağılır, makina çamaşırları sıktığı zaman da çok da güzel yapışır kıyafete. Ee napcaz peki? Çok basit bir şekilde şöyle yapacağız efenim:

Önce kıyafetleri makinadan çıkaralım ve bir güzel silkeleyelim. Sonra asın bütün kıyafetleri iyice kurusunlar. Kuruduktan sonra bir daha silkeleyelim. Çoğunluk gitmiş olacaktır. Bunun ardından da makinada tekrar yıkayın. Çok az bir şey kalır onu da çamaşırlar için olan tüy temizleme aleti ile bir güzel temizleyin. Sorun halloldu bence.

Makina nolcak peki? Onu da temizlemek gerekli. Yoksa tüm çamaşırlar peçete veya kağıt olur valla. Makinayı temizlemek için de ağzını açık bırakın. Bir kaç içinde içi bir güzel kurur. E tabi o peçeteler de kurur. Kuru temizleme bezi ile makinanın içini, lastiğini bir güzel silin. Sonra da yüksek ısıda boş bir şekilde çalıştırın. Bu işlem işe yarayacaktır. Alttaki filtreyi de temizlemeyi sakın unutmayın. Sonradan sıkıntı yaratabilir.
Bı daha yıka ama o peçete değilde deterjan kalıntısı gibi duruyor
başıma geldi benimde cebimde peçetele kalmıştı t-shirtüm mahvoldu ama komprasörle temizledim ben.
Kolibandını ters bantla ve üzerindeki peçete parçalarını temizle.
Uv o zaman zor iş. fulya61 nickli arkadaşın dediğini yapabilirsin.
fircalayipz onlardan önce bi kurtulmalısın sonra tekrar makinaya at
silkele ve tekrar yıka kesin geçer :)
koli bandı daha mantıklı :)
Bende istiyorum yardimci olun lutgen
Pratik çözüm mü ariyosun
Çok kötü bi olay o ya :D
Tekrar yıka
Herşey xper için!
Sen ne diyorsan öyle olsun :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?