numarayı internette arattığımda şüpheli olduğu belli çünkü başka bir çok kişiyi de aramışlar
arayarak ne elde ediyorlar onu merak ediyorum
ve onlardan tamamen kurtulmanın yolu var mı
numarayı internette arattığımda şüpheli olduğu belli çünkü başka bir çok kişiyi de aramışlar
arayarak ne elde ediyorlar onu merak ediyorum
ve onlardan tamamen kurtulmanın yolu var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
0850 ile başlayan numaralar genellikle şirketler, çağrı merkezleri veya dolandırıcılar tarafından kullanılıyor. Şüpheli bir numara seni arıyorsa, birkaç farklı kazanç yöntemi olabilir:
1. Dolandırıcılık ve Kimlik Avı:
• Kredi kartı bilgilerini, kişisel bilgilerini veya şifrelerini ele geçirmeye çalışabilirler.
• “Faturanızı ödemediniz”, “Bankadan arıyoruz” gibi yalanlarla para koparmaya çalışabilirler.
2. Ücretli Hizmetler:
• Bazı numaralar, seni aradıktan sonra geri aramanı bekler. Sen aradığında yüksek ücretli bir hat üzerinden para kazanırlar.
3. Sahte Anketler ve Satışlar:
• Sözde kampanyalar, çekilişler veya bedava teklifler sunarak sana bir şey satmaya çalışabilirler.
Tamamen Kurtulmak İçin Ne Yapabilirsin?
• Numarayı Engelle: Telefon ayarlarından veya operatör üzerinden engelleyebilirsin.
• Geri Arama Yapma: Bilmediğin ve şüpheli gelen numaraları asla geri arama.
• E-Devlet Üzerinden KVKK İzni Kontrolü: Bazı şirketler bilgilerini izinsiz kullanıyor olabilir, izinlerini e-Devlet’ten kontrol edip kapatabilirsin.
• Spam Bildirimi Yap: Truecaller gibi uygulamalarla veya operatörün müşteri hizmetleri aracılığıyla şikayet edebilirsin.
Dolandırıcılar her geçen gün farklı yöntemler deniyor, o yüzden bilinmeyen numaralara karşı her zaman dikkatli olmak lazım
Kredi kartı bilgilerini, kişisel bilgilerini veya şifrelerini ele geçirmeye çalışabilirler.
. bi aramayla bunu nasıl yapabilirler?
Yaparlar ruhun duymaz. Evet kelimesi dedin mi biter.
hmmm en iyisi hiç açmamak... telefonu açan evet diye açacak anladım az çok
ama o zaman da bankaların güvenliği çok saçma durumda şu an demek ki