Bana tayinin ne olduğunu nasıl yapıldığını anlatırmısınız ?
Mesela Doktorlarda , Polislerde , Öğretmenlerde
İstediğim yerde çalışamıyor muyum :(
Mesela Doktorlarda , Polislerde , Öğretmenlerde
İstediğim yerde çalışamıyor muyum :(
tayin diğer adıda atama dır
devlet ihtiyaç duyduğu yerlerde personel ataması yapar
ben bugüne kadar tercih yaptğım yerlerde çalıştım ilk atama kurayla yapılır diğer atamalarda da kurumdan kuruma değişir bir kaç ili tercih edersin kimisinin ilk tercihi kimisinide son tercihine ataması yaplır
atama yapılrken bazı kriterler göz önünde bulundurulur
eş durumu çocuk durumu hastalık gibi v.s v.s v.s
Hiç istediğim yerde çalışamıyormuyum hep atama mı yapılıyor ?
Bi zorunlu şark görevi var bunu kesinlikle değiştiremezsin. Tayin olayı ise eğer eşinde devlet memuru ve başka şehirde görevdeyse ya sen yanına aldırırsın yada o seni yanına aldırır ama tek isen böyle bi şansında olmuyor nere çıkarsa sen oraya :)
Öylesine bi yer çıkıyor yani ?
Nekadar zaman kalmak zorundayım ?
Evet şansa ve bazı yerlerin memur ihtiyacına göre denk geliyor. Valla zaman sınırı var mı yok mu bilmiyorumda şark görevinde zaman sınırı var sadece 2 3 yıldı sanırım ama şark görevinde normal maaşın 2 katını alıyosun. Tayin yerini nasıl değiştirirm dersen dilekçe o şu bu veriyosunda işin şansa kalıyo biraz :)
Cevap
3Cevap
hayır.1 yıl kesinlikle gittiğin yerde çalışman lazım bu mesleklere göre değişiyor şuan en rahatı eş durumu tayin onun dışındakiler çok zor..Bunun zorunlu doğu görevi var,Ankarada torpil şart.Düz tayinle yer değiştirmen çok zor..
işinin en iyisi oldunmu herkes ayağın a gelir diye bi laf vardı yada bunun gibi bişey heralde neyse sen en iyisi ol o zmn hiç bi sorun kalzm doktor olduğugnda meslea ama diğerlerini bilemem
belli çalışma yılına göre isteğe bağlı kadro da uygunsa kurumun tayin edebilir. tabi sağlık v.b. durumlar özel tayin gerektirebiliyor
zorunlu görev
Öylesine bi yer çıkıyor öylemi ?
Ne kadar kalmak zorundayım ?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar