Bir yanın ölüm , bir yanın yaşam, İçim daralıyor hüzünlü bir akşam, Bir yanın güneş, bir yanın ay, Pek önemliydi, adıda gülay,
Bir yanın cennetti , bir yanın cehennem, Bahçemde yetişen pembe gültanem, Bir yanın yaz , bir yanın ayaz, Bütün günahlarını kağıda yaz.
Bir tarafın karanlık , bir tarafın aydınlık, Akrepler ve yılanlarla büyüyüyen kadınlık, Bir tarafın neşe, bir tarafın hüzün, Hepsi geçecek ruhunu sarmasın üzüntü.
Hüzün ve mutluluk farklı zaman dilimlerinde değişen şeyler miydi?
Hüzün ve mutluluk aslında zamanın dalgaları gibi; bir gelir bir gider. Her ikisi de aynı anda hayatımızda var olabilir, ancak onların hangi anlarda ve ne kadar baskın olduğu, tamamen bizim o anda yaşadıklarımızla ilgili. Bazen hüzün, mutluluğa zemin hazırlar; bazen de mutluluk, hüznün izlerini siler. Her duygu, yaşam dediğimiz o büyülü yolculuğun bir parçası aslında..
Bu iki duygu cogu zmn farkli zmn dilimlerine ait olsalar bile, kimi zmn oyle garip anlar yasar ki insan tum duygulari ici ice girip bir sarmal girdabi olusturup insana her duyguyu yukleyebilir...
Ben de sanirim duygularimi uclarda yasayanlardanim. Cunku cok bilirim ask ve nefreti, hüzün ve mutlulugu, zevk ve gözyaşını aynı anda hissettigimi..
Aglamak nedir mesela? Hüzün müdür mutluluk mudur? Coguna gore huzundur dimi, ama mutluluktan da agladigimi cok bilirim...
Bana gore bunlar insana insan oldugunu hissettiren duygulardir❤️❤️🩹. Bu sebeple herkes o uç duygulari gunun birinde tadar umarim 🙏
1
17 Yorumla
Soran
1 yıl
Sarmallar evet bir tür girdap gibi. Ben aşkı bilmiyorum , nefreti iyi bilirim. O yemyeşil bahçelerin nasıl birer sahra çölüne döndüğünü. hüznü de iyi bilirim ama mutluluk eksik kalmıştır bende. Ağlamak pek çok şeydir tek pir şey değildir.(Bence) . evet insan olma konusunda haklısın. Umarım bende eksik kalan kısımları tamamlarım.
Sende eksik kalanlar da hep en onemli taslar olmus ama yaa 😪 ask olmadan sevgi, mutluluk olmadan salt huzunle karisik gozyaşı bicbir isine yaramazz. O yuzden bence silkelen ve hayatina yepyeni bir baslangic yap, yalan oldugunu da bilsen pembe gozluklerini takip pozitif pozitif bak hayata. Emin ol cok sey kazanirsin. Garanti ederim 👍 Bak sana bunun bilimsel kanitini da gondericem 😅😎
İki çok ayrı uç nokta gibi görünselerde en ilginç zaman dilimi ise bu iki duygunun bütünleşmesinde yaşanırdı. Hisler tek başına bir karmaşa ve her birinin planlaması yok şimdi senin sıran, şimdi ise benim sıram diye. O anın getirileriyle birbirinden çokça farklı iki duygu el ele tutuşur ve ‘bizim zamanımız’ diyebilir. Yaşamı düşünüp gülümserken, ölümü hatırlamak gibi.
4
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle hakikaten : ) okurken fırıncıda ekmeği beklediğim o uzun kuyruklar aklıma geldi : )
Aslında hüzün ve mutluluk bazen farklı zaman dilimlerinde gelir, bazen de aynı anda yaşanır. İnsan bir an mutlu olup birkaç saniye sonra içini hüzün kaplayabilir, çünkü duygular birbirine karışan dalgalar gibidir. Mutluluğun içinde hafif bir hüzün, hüznün içinde de umut varsa, aslında tamamen birbirinden ayrı şeyler de değillerdir. Zamanla değişirler ama bazen de aynı anda içimizde var olurlar.
Bu konu da Hüzün ve Mutluluk konusu nu SOMUT gerçek anlamda görmek için bence insan Hayatının anlam ve değerli olduğu yerler olarak hastaneleri düşünmesi yeterli olur diye düşünüyorum Sıradan bir zamanlar da ise bu SOYUT konular işin felsefi yönü olarak ele alınabilir.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Orada somut olarak daha belirgin oluyor. Neredeyse her gün.
Hüzün ve mutluluk tıpkı ay ve güneş gibi birbirini takip eden hatta tetikleyen şeyler..
Çok gülerseniz mutlaka ağlarsınız. Bu kadar gülmeyin denilerek büyütülen çocuklardık biz. Çok gülmenin kalbi karartacağını söyleyen de bir dinimiz vardı.
Oysa kalp, kan pompalayan bir kas yığınıydı sadece..
Gülmek ve mutlu olmak da insanın canına can, ömrüne ömür katıyordu..
1
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Ahaha bir eleştiri bekliyordum gelmemiş : )
Öyle bişi bende hatırlıyorum ama tam emin değilim : ) (Dine dokunmayıda unutmamışsın)
Gülebileceksem eğer doyasıya gülüyorum. ağladığımdada ağlarım. Ne yazıkki çok komik bulmuyorum. her insan gibi, bazı şeyleri.
Şiir konusunda yeteneğim yok. Nadiren kafiyeli cümleler çıkarabilirim. O da ilhsm gelecek de. Ölme eşeğim yaz gelsin 😂 O yüzden kolay kolay şiire eleştiri yapmam.
İnsana olumsuz etkisi olan her şeye dokunabilirim ben inceden..
Mutluluk doyum noktasi yani nirvanadır. Yokuşu çıkarken duyulan hazzın yerini tutmaz, bu sebeple tutku kalıcı olmalıdır. Zirveye çıkınca düşüş kaçınılmazdır. Biraz karamsarlığa kapılmak da elde edilen unsurun hazzını artıracaktır.