Rotamı bilmiyorum..
Gök nereye götürürse..
#𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼𝓪𝔁 👑

Yükseklerde süzülen bir kartal olsam önce rüzgârın en sert estiği zirvelere kanat açarım. Özgürlüğü hissetmek için dağların tepelerinde süzülür, vadilere inip doğanın gücünü hissederdim. Sonra belki denizlere yönelir, ama aslında, nereye gideceğim bilmeden, sadece rüzgâra teslim olup özgürlüğün tadını çıkarmak en güzel yol olurdu diye düşündüm.
Tanrı Dağlarına. Var olduğumuz topraklara...
Bir şey sorcam Gök tengri inancına sahipsen eğer.. Bana bir arkadaşım şey demişti gök gürültüsünde uyuyamıyorum gök tanrı kızıyor diye doğru mu? 🤣 Bir de çocuğa sürekli Cengiz han ın mezarı nerde diye soruyorlarmış. Çocuk bıktı artık. 🤣
Yok müslümanım.
Öyle bir inanç yok aslında. Sadece bir kültür. Eski Türkler gök gürültüsünden korkarlarmış. Gök inancına sahip oldukları için Gök Tanrı'nın kızdığını düşünülermiş. Ama bu söylenen çok eski zamanlar. Tarih öncesi dönemler. Bizim bildiğimiz eski kadim Türk Devletlerinde öyle şeyler yok.
Hala bir azınlık inanıyormuş. Kendilerine eş bile seçiyorlarmış hatta ancak çok az kalmış. Arkadaşım Moğolistandan geldi.. Çok şaşırmıştım. Cengiz han'ın soyu bitmesin diye bir çok kadınla birlikte olması 🤣 bunu birisi önermiş hikayeyi tam hatırlamıyorum. Yok işte normalde türklerde kadınlara çok değer veriliyormuş aldatılması aşırı ayıpmış ama Cengiz han soyu bitmesin diye buna mecbur kalmış. Bizi yargılayanlar hikayeyi bilmiyor diyor. 🤣
Çok ilginç gerçekten. Cengiz Han'ın kendisinin Türk olduğu söylenir ama halkı kesinlikle Türk değildir. Tarih boyu bizlere özenip biz gibi olmak istemişler. Türkleşmişler kısacası. Atam Cengiz de zaten maşallahı var. Götürmediği hatun kalmamış. : ))))
Onun soyu zaten bitmez ki. Onlar kendilerine güzel kılıf bulmuşlar bence. Siz arkadaşınıza aynen öyle söyleyin. Cengiz o kadar çok kadınla birlikte olmuş ki onun soyu zaten kıyamete kadar devam eder diyin. : ))))
Memleketime.
Neresi memleketin sosyetik kız? ☺
Giresun’a gidesim var..
Teşekkür ederim 🌸🫶
Cevap
18Cevap
Nereye uçacağımı bilmiyorum. Kalbim beni nereye götürürse oraya giderdim. Ama en çokta dağlara, tepelere konardım..
Asya ülkelerine doğru süzülürdüm. Oradaki doğanın içinde kaybolurdum.
Uçsuz bucaksız göklerde her yerim benim çok iyi olurdu
Uçarsıniz yani ailemi bırakıcam gidicem belki yeni aile kurucam belki olduğum yeri gitmek istediğim yer yaparim böylece ailemle beraber olurum hadi tek ben kaldım diyelim o zaman beslenmenin kolay olduğu bir yere giderim
Denize uçardım
Öyle bir soruda gelecek yarın.. Bana bir hikaye fikri verdin.. Bağlantılı sorular sorup bunu bir yolculuğa çevirebilirim çünkü yarın denizlerle ilgili bir soru ayarladım. Teşekkürler.
Aşırı uzaklara
Aşırı uzaklardaki diyarlara..
Tr den kaçacağım kesin
😃🤣 hahaha jzjs
burada kartallar bile mutsuz djdhhd
Yok uçup başka yerlere gidebilirler.
Dağlara uçarım, buralardan başımı alıp mümkün olduğunca uzağa giderim.🫠🦋
Dağların tepesine insanlardan uzağa. Ait olduğum yere
Beşiktaşlıyım
Beşiktaşlı değilim ama En büyük Kartal en büyük Beşiktaş! diyeyim.😅 (Takım tutmuyorum)
Yesss
Bu saatteki sorulan soruların kalitesine yani zirveye 😀
Kimsenin beni bulamayacağı bir yere
Kararı rüzgara bırakirdim o beni götürsün
Çeşme'ye
çok özledim :(
Kimselerin olmadığı kanyonlara
Uçardım..
Yer yön önemli değil..
Belirli bir yer yok rast gele
Kendi hayatıma uçarım.
Uçsuz bucaksız sessiz yerlere