Türkiye'de Satılan Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Zorunluluğu Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satılan her oyunun incelenerek, Türkçe dil desteği olmayan oyun şirketlerine gerekli uyarıların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de geçmişte bazı sosyal medya platformları kapatılıp yeniden açıldı ve bu süreçte, ülkemizin taleplerine uygun düzenlemeler yapıldı. Benzer şekilde, oyun sektöründe de Türkiye’nin taleplerine saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.
Anayasamızın birinci kısmı, 3. maddesinde açıkça belirtildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçedir. Bu doğrultuda, Türkiye’de satış yapan oyun firmalarının da bu gerçeğe saygı göstermesi gerekir. Birçok dil desteği eklenirken Türkçenin eklenmemesi, Türk oyuncuların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yeterince ciddiye alınmadığını düşündürmektedir. Bu konunun netleştirilmesi ve çözüme kavuşturulması büyük önem taşımaktadır.
Bu nedenle, yetkili bakanlıkların ivedilikle harekete geçerek, Türkçe dil desteği sunmayan oyunlara yaptırım uygulaması gerektiğine inanıyorum. Ancak, firmalar Türkçeye gereken değeri verir ve dilimize saygı gösterirlerse, Türkiye’de kazanç sağlayabileceklerini de bilmeliler. Türkiye’deki yetkili kişiler ve kurumların bu konuda gereken adımları atacağına inanıyor, hassasiyetle ilgilenmelerini bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet olması gerek tıpkı her satılan şey de CE ibaresinin olması gibi.
Destekliyorum.
Cansın ve oynadığın oyunlar da merak konusu şu an benim için
Tekken 7. Almanca ile oynuyorum ama türkçenin gelmesi şart. Türkçe önemli bir dil.
🥹 Yaşasın Türkçü Türkiye bende New world oynamayı düşünüyorum ilk çıktığın da 100TL idi almamıştım dil desteği yok diye şimdi 60 dolar hala dil desteği yok 😂
Dil desteği yoksa ülkeye girişlerine cidden izin verilmesin. Dublajına kadar yapılan ülkeler var.
Evet bakalım yazdık cimere el atarlar umarım onun dışında dil desteği olmayan oyunları almamaya devam ama büyük bir oyuncu topluluğu alıyor biz de bir kasa da tek sağlam elma olarak kalıyoruz gibi bir şey 😐
Gta'ya koyacaklarmış sanırım. Geçen Twitter'da mevzusu dönüyordu.
Onu takip etmiyorum görmedim ama bir sea gönüllü Türk çevirmenler devreye girecek yazıyordu diye hatırlıyorum günümüz de gelişmiş bir yapay zeka var dil tercüme işleri artık çok kolay 🤔
Yapay zekâ var da, çeviriyi yanlış da yapıyor olabilir. Çevirmenlere para versinler 😬.
Haha ben ücretsiz sürümü ile Çinlilerle konuşup anlaşabiliyorum onlar da premium sürüm vardır 😂 yeni bir PC toplamakta zorunluluk oldu artık 😐
Ben ps'de oynuyorum. Türk çok kişiye denk geliyorum ama Türkiye'den birisine denk gelmiyorum 😑. Âdeta yok gibi.
Bir ara tazminatım ile PS mı alsam PC mı toplasam diye çok düşünmüştüm ve PC de karar kılmıştım bence PC daha iyi çünkü sadece oyun oynamıyor her şeyi yapıyorsun ama ikisini de almadım o ara çok İstanbul depremi falan diyorlardı deprem olursa PC gidebilir diye düşündüm boşa borca girmeyek falan 😂
Ps alıştığım için pc beni kesmeyebilir 🤪. Pc de güzel. Mario falan.
Haha ark survival evolved oyunu tek geçerim ama pahalı oyun ve sistemler olduğu için çok Türk bulamıyorum uğraş ve kafa isteyen oyunlar da az Türk var sanırım 🤔 ve mobil oyun oynuyor musun
Mobil oynuyorum ama beyin jimnastiği yapan oyunlar. Bir tane de eğlence oyunu Tile Story diye.
Beyin gerektiren ve yetenek isteyen başka oyun öneri yapayım " Honor of kings "
Ne yapılıyor orada?
Moba oyun LoL gibi veya mobil legends gibi mantık stratejik takım oyunu zeka el hızlılığı yetenekk 😂
Savaş mı? Telefon da pek savaş sevmem ya 😿.
Sadece denemelisin ve ben bu yolda senin destekçin arkadaşın olacağım sen Neo ol ben Morpheus O. o
Savaş dediğim öyle silahlı savaş nişangah falan değil
Battlefield oynayıp ağabeyimin düşman askeri olmak vardı 🤪. Ne yapıyorlar tam olarak?
Farklı yeteneklere sahip kahramanları seçerek üç koridordan oluşan bir haritada rakip takımın üssünü yok etmeye çalışırız tabi bu kadar basit değil kahraman yetenekleri orman ve minyon keserek altın konusunda öne geçip item kasmak takim oyunu vs önemli
Çok iyi olurdu
Yaz ama sonuç alır mısın bilemiyorum