Cimere bunu yazmalı mıyım başka şikayetçi olan var mı bu durumdan?

Türkiye'de Satılan Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Zorunluluğu Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde satılan her oyunun incelenerek, Türkçe dil desteği olmayan oyun şirketlerine gerekli uyarıların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de geçmişte bazı sosyal medya platformları kapatılıp yeniden açıldı ve bu süreçte, ülkemizin taleplerine uygun düzenlemeler yapıldı. Benzer şekilde, oyun sektöründe de Türkiye’nin taleplerine saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum.

Anayasamızın birinci kısmı, 3. maddesinde açıkça belirtildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçedir. Bu doğrultuda, Türkiye’de satış yapan oyun firmalarının da bu gerçeğe saygı göstermesi gerekir. Birçok dil desteği eklenirken Türkçenin eklenmemesi, Türk oyuncuların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yeterince ciddiye alınmadığını düşündürmektedir. Bu konunun netleştirilmesi ve çözüme kavuşturulması büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenle, yetkili bakanlıkların ivedilikle harekete geçerek, Türkçe dil desteği sunmayan oyunlara yaptırım uygulaması gerektiğine inanıyorum. Ancak, firmalar Türkçeye gereken değeri verir ve dilimize saygı gösterirlerse, Türkiye’de kazanç sağlayabileceklerini de bilmeliler. Türkiye’deki yetkili kişiler ve kurumların bu konuda gereken adımları atacağına inanıyor, hassasiyetle ilgilenmelerini bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Cimere bunu yazmalı mıyım başka şikayetçi olan var mı bu durumdan?