Herkese merhaba! 😊
Hayatımızdaki en büyük değişimler bazen sadece birkaç saniyede başlar. Bir farkındalık anı, bir cesur karar ya da yüzleştiğimiz bir duygu… İşte tam da bu dönüşüm anlarını nasıl değerlendirebileceğimizi anlatan bir kitap yazıyorum. Bu kitabı ETSY gibi global alışveriş sitelerinde 1, 2 dolara satmayı planlıyorum.
"Breaking Point – 90 Seconds to a Life You Love" adlı bu kitap, zor duygularla yüzleşmenin ve onları yönetmenin gücüne dayanıyor. Çoğu insan, olumsuz hislerle başa çıkmak için kaçınma yoluna gider, ancak gerçekte, onları sadece 90 saniyede kabul etmek ve anlamak, hayat boyu taşıdığımız yüklerden kurtulmamızı sağlayabilir.
📌 Peki, nasıl 90 saniyede değişim mümkün?
Beynimiz, güçlü bir duyguyu en fazla 90 saniye boyunca en yoğun haliyle hisseder. Eğer bu sürede kaçınmak yerine, onunla kalmayı başarırsak, olumsuz duyguların üzerimizdeki etkisini azaltabiliriz.
🔹 Peki, hangi duygular?
Bizi en çok zorlayan, çoğu zaman bastırmaya çalıştığımız duygular şunlar olabilir:
Korku: 90 saniye boyunca korku hissettiğimizde, bu duygu vücudumuzda bir alarm verir. Ancak bu süre zarfında korkunun geçici olduğunu fark edersek, panik yapmadan baş edebiliriz. Korku, bizi tehlikelerden korur, ama kısa süreli olmalıdır.
Öfke: Öfke anında vücudumuzda bir enerji patlaması hissedilir. Ancak 90 saniye boyunca bu öfkeyi serbest bıraktığımızda, genellikle sakinleşiriz. Bu süreç, sağlıklı sınırları korumamıza yardımcı olabilir.
Utanç: Utanç hissettiğimizde, genellikle kendimizi küçülmüş ve yetersiz hissederiz. Fakat 90 saniye boyunca bu duyguyu kabul edip, kendimize nazik davranmak, özgüvenimizi yeniden kazanmamıza yardımcı olur.
Suçluluk: Suçluluk, bazen hatalarımızı telafi etmeye yönelik bir motivasyon sağlar. 90 saniye boyunca bu duyguyu yaşadığımızda, yapmamız gereken değişikliklere odaklanabiliriz. Ama sürekli suçluluk duygusu, sağlıklı değildir.
Hüzün: Hüzün, kayıplarımıza ve zorluklarımıza dair bir yansıma olabilir. Ancak 90 saniye boyunca hüzünle yüzleşmek, bu duygunun geçici olduğunu anlamamıza yardımcı olur ve iyileşme sürecine başlatır.
Kaygı: Kaygı, geleceğe dair belirsizlikleri hissederken ortaya çıkar. 90 saniye boyunca kaygıyı yaşadığımızda, nefes almayı hatırlayarak gevşemeye başlayabiliriz. Kaygı, genellikle düşüncelerimize tepki verir ve kısa süreli maruz kalmak, zihinsel berraklık sağlar.
Bu duyguların etkisini kırmak ve onların bizi yönetmesine izin vermemek mümkün mü? Evet! Ve işte bu kitap tam da bunu nasıl yapacağınızı anlatıyor.
Sizce bu çıkarmayı düşündüğüm kitap ilgi çeker mi? Hayatınızı değiştiren en büyük farkındalık anınız neydi? Bu tür bir kitapta özellikle hangi konulara değinmemi isterdiniz? Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum! 💬📖
"Eleştirilere açığım ve zaten fikirlerinizi almak için bu konuyu açtım ancak aşağılayıcı ve kötü yorumlarınızı lütfen kendinize saklayın. Teşekkürler." :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Abi, 90 saniyede hissedilen bir tane güzel duygu yok mu Allah aşkına😂 hepsi kötü denecek kısımda. Onları da eklersen hedef kitle artar
İyi duyguları eklemek neyi değiştirebilir? Amaç zaten kötü duygulardan kurtulmak, iyi duygularından kurtulmak istiyorsan buna bir şey diyemem. Sen olayı çok farklı anlamışsın. Yine de teşekkür ederim.
Mesele kurtulmak olmamalı onu anlatmak istiyorum. İnsanlar bu yüzden kaybediyor iyi duygular da dile getirilmeli. 90 saniyede hayatını değişecek en büyük ders, hissettiğin ve sana hissettirilen iyi duygulara değer vermek ve onları yaşatmak. Hep olumsuzları çözmek isteyince olumlu duyguları ne zaman yaşadığını anlayacaksın. Hayat olumlu şeylerden ibaret, olumlu şeylerin olmaması olumsuzluğa yol açar. Eğer zaten olumlu şeyleri yaşıyor ve hatırlıyorsan, değer veriyorsan olumsuza yol açmazsın. Öfkeli insana sizce ne tavsiye edilir? Sizin kitabda anlatacaklarınız zaten olumsuzları olumlu şekle geçirmek olacak
Sanırım ne demek istediğimi anlamadınız, sorun değil, rica ederim
Amaç olumsuz duygulardan kurtulmak değil ben yanlış ifade etmişim. Çok fazla şeyle uğraşıyordum o sırada ve biraz gergindim özür dilerim. Olumsuz duygulara alışabilmek ve olumlu hale çevirmek doğru söylediniz. Ben yanlış ifade etmişim özür dilerim. Yorumlar için teşekkür ederim. <3
Zaten bizi vezir de eden rezil de eden bu anlık duygularımız değil mi.. işte bazen hangisini ne zaman ortaya çıkarmamız gerektiği noktasında eksik kalabiliyoruz. Doğru duygu yönetimi ile kontrolü ele alabiliriz :) kesinlikle tutar
Kesinlikle doğru duygu yönetimiyle hayatımızdaki zorlukları daha kolay aşabiliriz. Kitabımda da bu noktalara değinmeye çalışıyorum. Duygularımızın bize ne zaman ve nasıl hizmet edeceğini bilmek, onları yönetebilmenin anahtarı. Yorumun çok değerli! Teşekkür ederim. :) 🤍
Başarılar 😍
Teşekkür ederim. 🤍
Heheh öyle bişey yok filmler hayat degistirmez
Şaka yaptım kankam desteğimiz tam inşallah başarılı olursun
Teşekkür ederim