Merhaba arkadaşlar. Üniversite 2. sınıf öğrencisiyim. Deprem bölgesinde okuyordum, depremin ardından başka bir şehre geçiş yaptım. Bölümü ilk okuduğum senede bölüme ilgim yoktu pek, hevesle okumuyordum yani. Geçiş yaparken bölüm değiştirme şansım vardı ama aynı bölümü yazdım yine. Hevessizliğimin dönemsel olduğunu, zamanla bölüme ısınacağımı düşündüm ama hata yaptım. Yeni okula gelince ilk dönem gittim. Ardından hiçbir derse, sınava gitmedim. Büyük bir isteksizlik geldi, esasında şımarıklık da diyebilirim. İçime kapandım iyice, bölümü sevmemekten ötürü yazdığım için pişmanlık duyup gitmedim hicbir derse.
2. sınıfın 2. dönemi başlayacak. Kayıt yapmam lazım ( yurtta bir dönem daha kalabilmek için) ama bir sürü alttan dersim var. Kayıt ekranında kafam allak bullak oldu. Aileme hiçbir şey anlatamadım, sene sonunda bırakmayı düşünüyorum üniversiteyi zaten. Derslere gitmediğim zamanlarda yurtta kaldım ya da kütüphaneye gidip yapmak istediğim online işlerle ilgili araştırma yaptım. Ailem hicbir sey bilmiyor ve sene sonunda üniversiteyi bırakınca hayal kirikligina ugrayacaklar. Sene sonuna kadar hedefledigim islere baslayip para da kazanmam gerekiyor ki kararimin altini doldurabileyim. Yoksa ailemden bir gram destek alamam. Kafam çok karışık. Ailemin bana harcadığı emeklerden ötürü de utanıyorum ve mahcubum, bu beni mahvediyor. Bana fikir verir misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bence şuanlık bırakma kafasına girme önce derslerede git bak ayrıca istediğin şeylede uğraş dene olursa ordan gidersin olmazsa da devam et üniversiteye derim
Bi ton alttan ders ver, toparlamam mümkün degil zaten. Hedefledigim online islere odaklanirim sanirim
Odaklan dene dediğim gibi ama olmazsa 2. Planında olsun
2. planim var, babamin isini devralmak istiyorum ama abim var, issiz olan. Kucuklukten beri babamla çalışıyor, yardim ediyor. Onun isine konmak da istemiyorum. Belki bana diyeceksin 'okula gitmeyeceksen ne diye bolum yazip ailene masraf oldun?' Diye. Kendimi kandirarak bölüm yazdim, burnum havadaydi. Daha sonra bolumu sevmedigimi, mezun olduktan sonra mesleki anlamda sehirsel, ekonomik, mental sorunlar yasayacagimi farkettim. Kendi isimi yapmak istiyorum, birkac sene cok zorlanacam ama sonunda kendi istedigim iste guzel noktaya gelecem. Bu konuda ailem destek olur mu onu bilmiyorum cunku universite konusunda ihanet etmis gibi hissedecegim. Bir de 3 senemi heba ettim üniversite ile.
Bölüm ne çok merak ettim şu an kararların kesin pekte değişmez gibi uygulamaya koy şimdiden olacağı varmış olmuş ailenede yardım ederek hissettiğin duyguyu kapamış olursun
Muhendislik bölümü. Detay vermeyeyim, tanidik biri denk gelirse anlar beni. Uygulamaya koyacagim fikirlerimi, yazin basina kadar somut bir seyler elde etmem lazim ki ailemi ikna edip kendi yoluma bakayim
O zaman somut bir şeyler elde etmeye bak
Oyle yapmaya calisacagim. 2-3 ay icinde gelir elde etmem lazim duzenli olarak. Neyse, uzatmayayim fazla. Tesekkurler fikrin icin