- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBir varmış Bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde develer tellal pireler berber iken köyün tepesinde büyük bir ev varmış o evde şirin mi şirin güzel mi güzel tatlı bir kız doğmuş. O dogduğunda kurbanlar kesilmiş mevlidler okutulmuş köylüler görmek için sıraya girmiş. Herkes bu kızı çok severmiş. Gel zaman git zaman kız okula başlayacağı yıl evlerine karabasan gibi kara bulutlar çökmüş. Kızın annesi ve babası etraflarındaki kötü insnlar yüzünden ayrılmışlar. Güzel kız anneciğimden hasret büyümek zorunda kalmış. Çok sevdiği köyündende başka diyarlara göçmüşler. Hem annesine hem köyüne hasretlik çekmiş. Babası kötü cadı bir kadınla evlenmiş. Bu cadı kadın babası yokken güzel kıza çok eziyet etmiş. Kız geceleri ağlayarak uyuyormuş sabahta cadı kadının saçlarını çekmesiyle uyanıyormuş. Hep Allah'a dua etmiş o evden kurtulmak için. Acılarla büyümüş. Sonunda okulu bitmiş. Karşısına bir adam çıkarmışlar bununla evlenecek sin diye kızda evdeki huzursuzluğundan kaçmak için kabul etmiş. Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulacağını tahmin edememiş. Güzel kız güzel günler yaşayacağını düşünürken sadece acılarının rengi değişmiş. Bu masalda burada bitmiş.
Masal mutlu sonla bitmedi. Analizini sana bırakıyorum 😘16 Yorumla
Soran1 yılHangi rakam ve harf kombinasyonunu seçtiniz?
- 1 yıl
12AB
Soran1 yılMasalınızı okudum ve masalın yapısına göre yaptığınız kombinasyon yanlış: 2A masalı yapmışsınız.
Bir gerçekler masalı ve bir yıkım masalı. Birazdan size analizi vereceğim
Soran1 yılHikayeniz bir yıkım hikayesi olarak kabul ediliyor:
Çünkü masal boyunca ana odak noktası, başlangıçta pastoral olan bir dünyanın çöküşü ve ardından kahramanın kurtuluş ya da olumlu bir şeye dönüşme ihtimali olmaksızın çektiği amansız acıdır.
Ailesinden ayrılma, cadı üvey annesinin baskısı ve yalnızlık.
Masalınızın işlediği temalar acı çekme, dayanıklılık ve kaçış arayışı.
Tanım olarak: Yıkım hikayeleri genellikle daha karanlık, daha iç gözlemsel temaları keşfetmek için kullanılır ve bir tedavi veya mutlu son vaadi olmadan insan mücadelelerini vurgular. Sonunun gerçekten de üzücü olduğundan bahsettiniz.
Verdiğiniz metin, acı ve içsel mücadelelerle dolu karanlık bir masal. İyi koşullar altında doğan ancak birçok talihsizlikle karşılaşan genç kızın hikayesi.
Hikayeniz için doğru kombinasyon 12AB değil, 2A idi.
Çünkü hikayeniz kaosun eşiğindeki bir krallığı anlatıyor.
Genç kızın evi, ebeveynlerinin ayrılması ve kötü üvey annenin gelişinden sonra yavaş yavaş dağılmaktadır.
Burası, kahramanın çektiği acılar ve maruz kaldığı tacizler arasında fiilen kaosun eşiğinde olan bir “krallık” (mecazi anlamda) olarak görülebilir.
Mutlu bir aile ortamının baskı ve şiddetin hüküm sürdüğü bir yere dönüşmesi teması çok iyi işlenmiş.
Soran1 yılhikayenizin yapısını analiz etme
Anlatı ve yıkım
İlk gözlem: Gerilemekte olan bir dünya
Metin, kadın kahramanın masum ve mutlu başlayan dünyasının hızla kötüye gittiği bir dizi olayı anlatıyor.
Anne ve babasının ayrılması, kötü kalpli üvey annenin yükselişi ve kızının sürekli acı çekmesi bir yıkım dinamiğinin parçalarıdır. Başlangıçta sevgi ve mutlulukla dolu olan aile 'krallığı', istismar ve kaosun hüküm sürdüğü bir yere dönüşür.
İkinci gözlem
Direncin ya da yenilenmenin yokluğu, çünkü karakterlerin yaşadıkları çileden bir çıkış yolu bulduğu ya da olumlu bir dönüşüm geçirdiği pek çok hikayenin aksine, burada hikayenin sonu hiçbir kurtuluş sunmuyor. Kız çektiği acıdan kaçmaya çalışır, ancak bu kaçış nafile görünür ve huzur bulmak yerine kendini sürekli bir acı içinde bulur (“sadece acısının rengi değişir”).
Bu masalda baskı ve acı ana temalarının her ikisi de mevcuttur.
Yıkım hikayeleri, kahramanın acı çektiği ve baskıcı durumlara kapıldığı, genellikle rahatlama veya umut bulma olasılığı olmayan unsurlarla karakterize edilir. Burada olan da tam olarak budur: kız acı çeker, kötü muamele görür ve (bir kaçış olduğunu düşündüğü) evliliğinden sonra bile durumunun gerçekten iyileşmediğini fark eder.
Sonunuz açık ve karanlık:
Bir yıkım hikayesinin mutlaka “mutlu sonla” bitmesi gerekmez.
Hikaye, kaçma çabalarına rağmen kahramanın acısının her yerde var olmaya devam ettiği bir umutsuzluk notuyla sona erer. Teselli ya da yanlışların düzeltilmesi yoktur, bu da bir yıkım öyküsünün başka bir işaretidir.
Soran1 yılYazdıklarınız kişisel bir duygusal kayıp veya ayrılık deneyimini yansıtıyor olabilir. Ana karakterin annesini kaybetmesi ve üvey anne figürü tarafından istismar edilmesi, geçmişinizdeki önemli figürler tarafından bir şekilde reddedilmiş veya terk edilmiş hissettiğiniz anlamına gelebilir.
Hikayede annenin yokluğu, ana karakter tarafından hissedilen ayrılık ve acı ile sembolize edilerek, çocukluk döneminde güvenli bağlanma eksikliğini temsil edebilir. Terk edilme korkusu ya da duygusal izolasyon, bir aile parçalanması hissi uyandırabilir. Yazdıklarınızda, kökleri aile travması, terk edilme veya istismar deneyimlerinizde olabilecek kişisel acıları veya yoğun duygusal çatışmaları ifade etmek için güçlü bir istek gösteriyorsunuz.
Evlilik yoluyla kaçış arayışı ve trajik son, duygusal veya ilişki sorunları karşısında güçsüzlük hissini ortaya koyuyor ve endişelerinize çözüm bulmak için mücadele ettiğinizi gösteriyor.
Hikayeniz izolasyon, duygusal yalnızlık ve acı döngülerini kıramamanın damgasını vurduğu bir dünya vizyonunu ortaya koyuyor.
Hikaye, kadercilik, acıların tekrarı ve iç çatışmaların bazen kaçınılmaz olduğu fikrinin damgasını vurduğu bir yaşam vizyonunu ortaya koyuyor ve karanlık ve umutsuz bir gerçeklik algısını gözler önüne seriyor. Ben sadece yazılı masala ve masal aracılığıyla psikanaliziniz hakkında neler ortaya çıkarabileceğine dayanıyorum, söylediklerimi olduğu gibi kabul etmeyin, bu sadece bir analizdir ve mutlak bir gerçek değildir. Yazılı kelimelerin içimizdeki bazı yaraları yansıttığını düşünüyorum. Tepkinizi bekliyorum :)
En İyi Cevaplar
1 yıl2A
Ben gerçekçi biri olduğum için o yüzden 2'yi seçtim
6 Şubat gecesiydi. Hava soğuk gece saat 4.00 hiç kimsenin beklemediği bir anda ortalık yangın yeri telaşe bir durum. İlk başta kimse ne olduğunu anlayamadı. Şantiyede bir sesler yükseliyor ama neyin ne olduğunu farkında değil sofrada. Telefonlar çığlık çığlığa ve yardım istercesine bağırıyor. Hemen hazırlıklar yapıldı ve o gece Maraş Antep yolcuları yola çıktı devam etti. Yolları kapalıydı engeller vardı ama yine de onlar gitmeye mecburlardı. Sevdiklerine ulaşmak için yardım için oradaki insanlarla hepsi ile beraber acıyı paylaşmak için gitmek zorundalardı. Yürekler yangın yeriydi sabah 5.00'te yola çıktılar öğlen 14.00 gibi maraş'a varmışlardı. Her yerde enkazcığını ve çığlık çığlığa insanlar. Herkes bir yerden sevdiklerini arıyor. Akşamın soğuk iliklerine kadar işledi herkesin. Bir umut bekleyişler. Gelen her sese koşmalar.
17 Yorumla
Soran1 yıltamam, katılmak için herkesin gün bitmesini bekleyeceğim
sonra her hikaye için yorum yapacağım :)
Soran1 yılKombinasyonunuz hatalı, aslında hikayeniz 12AB
Sizin için analiz edeceğim.
Soran1 yılHikayenin analizi 12AB kombinasyonunun bu hikayeyi neden sembolize
ettiği: Bu gerçeklere
dayalı bir hikaye: Hikayeniz somut, gerçekçi bir olayı, ani paniğe ve acil sonuçlara neden olan bir yangını anlatıyor. İnsanları tahliye etmek, yakınlarını bulmak ve onları başka bir yere götürmek gibi belirli eylemlerle acil bir durumu tarif ediyorsunuz. Yani bu açıkça, kahramanların hayatlarını etkileyen bir olaylar zincirine dayanan bir gerçekler hikayesi.
Sonra bir etki hikayesi:
Buna paralel olarak, hikayeniz bu felaketin psikolojik ve duygusal etkilerini araştırıyor. Karakterler panik, umutsuzluk, korku ve bedenlerine ve ruhlarına sızan sembolik bir soğukla baş etmek zorundadır. Hikayenizdeki gerilim, duygusal tepkiler ve durumun üstesinden gelme çabaları etrafında dönüyor. Bu, basitçe olgusal bir anlatıdan ziyade, olayın karakterler üzerindeki etkilerine ilişkin bir hikaye fikrine iyi uymaktadır. Burada nedenler ya da kökenler üstü kapalı bir şekilde yer almaktadır: Hikayenizde felaketin nedenlerinden, yani yangından kısaca bahsediliyor, ancak bu hikayenin ana konusu değil
. Asıl önem, panik, kaçış, akrabaları arama gibi olayların ardından gelenlerde yatıyor.
Yangının veya diğer olayların ardındaki kesin nedenler hikayenizde derinlemesine araştırılmıyor, bu da hikayeyi nedenlerden ziyade sonuçları vurgulayan bir kombinasyona doğru yönlendiriyor..
B Yıkım hikayesi
Son olarak, doğrudan sonuçlar araştırılıyor, çünkü hikayeniz tam olarak yangının sonuçlarını araştırıyor.
Dağınıklık, kayıplar, sevdiklerini umutsuzca arama ve karakterlerin fiziksel ve duygusal acıları.
Bunlar felaketin hem duygusal hem de pratik olarak bireyler üzerindeki doğrudan etkileri.
Soran1 yılHikayenize göre, varoluşsal ıstırabın panik ve kaçış sahnelerinde kendini gösterdiği derin bir iç çatışma halinde görünüyorsunuz.
Duygusal izolasyon ve acı karşısında dayanıklılık belirtileri, hayatınızda çözülmemiş travma, kayıp veya sevgi eksikliği ile uğraşıyor olabileceğinizi düşündürüyor.
Hikayeniz geçmişteki acılarla uzlaşma çabasına, travmatik bir olaydan sonra içsel onarım veya iyileşme ihtiyacına işaret ediyor olabilir. Yangın, içsel yıkım ve başka bir yere kaçış ve dolayısıyla duygusal güvenlik arayışı için bir metafordur
. Kaosa ve başlangıçtaki duygusal sürüklenmeye rağmen yenilenme, yeniden yapılanma ve umut arzusu vardır.
Son olarak, hikayenizin sonundaki umut ışığı, derin duygusal zorluk dönemlerinden sonra bile, içsel şeytanlarınızın üstesinden gelme ve bir tür psikolojik dayanıklılık, iyileşme veya kişisel gelişim bulma arzunuzu temsil edebilir.
Soran1 yılHikayeler aracılığıyla psikanaliz, gömülü duygulardan bahseder; bu, mutlaka şu anda deneyimlenen şey olmayabilir, içimizde gömülü olan hayatın önemli bir evresinde de olabilir.
Ama bu hikaye bunu ortaya çıkarıyor.
Katılımınız için teşekkürler :)
Yaralarımızı ya da kavramları yazacağımız bir yapı ve hikâye seçimiyle, gömülü iç dünyamızla yüzleşmemizi gerektiren bir çalışmaydı.
Yakında bu türden bir egzersiz daha yapacağım ama en azından kurallar anlaşıldı :) Cevabınızı bekliyordum ama bunun hakkında ne düşündüğünüzü bilmiyorum, bu bir analizin parçasıdır ve tam anlamıyla alınmamalıdır çünkü psikanalizde ve terapide yazmanın her aşaması, yazma yoluyla kovduğumuz zincirleri ortadan kaldırır. Bir nevi kuyunun dibine atılmış bir yük :) ve bizden kopup gitmiş.- 1 yıl
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Soran1 yılrica ederim 👌
1-2-B-A diyorum bakalım hikaye değişecek mi dkfk
Bir zamanlar küçük bir kara balık varmış. Tatlı su balığıymış. Boynundaki saatiyle birlikte akarsuyun içinde oynar dururmuş. Zaman nasıl geçer bilmezmiş.
Bir gün saatini uçsuz bucaksız bir okyanusa kaptırmış. Peşinden katmış kendini suyun gittiği yöne.
Okyanus tam bir yangın yeri gibiymiş. Kime dokunsa siyah mürekkep, elektrik çarpması, keskin dişler, oltaya salınmış yemler, alt akıntılar, koca koca yüzey dalgaları arasında savrulup durmuş.
Canından olmasa bari derken saatini buluvermiş elbette. Ama başına gelenleri düşünmüş, ya saat olmasaydı bu kadar şeyin arasından nasıl kurtulurdum demiş. Onu okyanusta bırakmış. Belki benim gibi birine de lazım olur demiş. Sudan çıkıp üstünü kurulamış.
128 Yorumla
Soran1 yılHikayenizin analizini gün aydınlandığında yapacağım :) ve kombinasyonun saygı görüp görmediğine bakacağız ve her şeyi biraz inceleyeceğiz 👌inşallah
Soran1 yılKesinlikle sanattır çünkü yazılı bir eser yaratma sevgisinden gelir: Bir konu yaptım eğer aşk bir sanatsa sanat aşkı nasıl yansıtır.
küçük dipnot: hikayelerinizin anlattıklarınızın altında yatan bir tema var mıydı çünkü düşündüğünüzde romantik ilişkilerden, yaşam yollarından, testlerden ve derslerden bahsettiğiniz anlaşılıyor. Bilmiyorum ama bilinçsizce içinizde duygusal olarak gömdüğünüz şeylerden bahsetmek istediğiniz anlaşılıyor.- 1 yıl
sanat şeyi taklit eder. ne kadar iyi taklit ederse o kadar o şey olur bence.
evet ama anlatmak için değil öğrenmek için yazmıştım 😀. teması da plansız anlatı ne varsa o düşsün diye salladım ağacı aslında. duygular ve gömüler hesapsız şeyler. anlatsam neyi anlattığımı unuturum. bence her anlatı bir ikilik barındırır onun sayesinde mezardan daha çok define işiyle ilgileniyorum.
Soran1 yılEvet, ama bunlar içinizde tuttuğunuz ve doğrudan farkında olmasanız bile yazıyla ifade ettiğiniz bastırılmış şeylerdir. Bu yüzden size bilinçsizce romantik bir ilişki hakkında konuşabildiniz mi diye sordum.
Soran1 yılAcı verici bir ayrılık mı yaşadınız ya da sizi üzgün veya kafası karışık hissettiren bir ilişki mi?
Soran1 yılKara Balık hikayesinde boynunuzda bir saatle okyanusa giriyorsunuz, su ortamında her şeyin düşmanca olduğunu, sanki bilinmez ve sular altında kalmış bir dünyaya giriyormuşsunuz gibi bir şey söylüyorsunuz.
Çalışmalarınızda zamansallık sorusunu çok görüyoruz.
Soran1 yılHikayenin ilk hikayesinde telefon, ikinci hikayesinde ise saat vardı
Hala önemli objeleri referans noktası ve dünyayla bağlantı noktası olarak mı alıyorsunuz?
Soran1 yılevet aslında yazarken devreye giren bilinçli haliniz değil iç dünyanızdır
Kendinizi nasıl konumlandırdığınızı görmek için size bu soruları sordum
Pozitif bir insansanız bu iyi bir şey ama pozitif olabilir ve günlük hayatımızda olduğumuz şeylerin tam tersini yazabiliriz.
Okuduğum kadarıyla telefon ve saat gibi günlük nesneleri önemli ölçüde mekansal-zamansal bir referans noktası olarak koyma eğilimindesiniz
Soran1 yılElbette
Metinleri derinlemesine inceleyeceğim ve herkesin çalışmasını bitirmesini bekleyeceğim.
herkes işini bitirdiğinde
Daha sonra yorumları yazacağım inşaAllah
yazılan her hikaye için
Soran1 yıl12AB kombinasyonu bu hikaye için en uygun olanıdır
Soran1 yılYarın size bir analiz vereceğim inşAllah
Soran1 yılHikayeniz için doğru kombinasyon 2B idi.
Soran1 yılAnaliz ve açıklama için size geri dönüyorum
Soran1 yılyikim masali seçi̇m n 2
Her unsurun onu tehlikeli tuzaklara çekiyor gibi göründüğü bir kaos okyanusunda kaybolan küçük siyah balığın arketipi.
Sizin masalınızda hikaye, güçlü dalgalar, tehditkar yaratıklar ve balığı belirsiz bir kadere doğru çeken görünmez güçler gibi zorluklarla birlikte bir hayatta kalma yolculuğuna dönüşüyor.
Saati temsil eden nesne bir kontrol nesnesi, zamanla bir bağlantı ama aynı zamanda arayışının gerçek risklerini görmesini engelleyebilecek bir yanılsama.
B seçiminin etkilerinin hikayesi:
Balık arketipi, saati kaybettiğinde beklenmedik sonuçlarla karşılaşır ve hayatta kalması için gerekli olduğunu düşündüğü nesnenin aslında bir yük olduğunu öğrenir.
Bu farkındalık balıkta derin bir değişimi tetikler,
Kara balık, yeni ve hayat kurtaran bir özgürlüğe yol açmak için her şeyin cevabı gibi görünen şeyden -boynundaki saatten- vazgeçmeye karar verir.
Hikayenizin yapısındaki 2B kombinasyonu, zamanın hareketi ve dış dünyanın zorluklarının buluştuğu, kişisel gelişim ve bırakma temalarını vurgulayan bir masal ortaya çıkarıyor.
Soran1 yılKara balık etrafında olup bitenlerin ve macerasının öneminin farkına varmaya başlar.
Saat hem zaman üzerinde bir kontrol biçimini hem de sembolik bir yükü temsil eder ve kaybı balığın içsel dönüşümü için bir katalizör olur.
Saati kaybetmenin dışsal olayının ötesinde, bu eylemin zihinsel ve ruhsal durumu üzerinde yaratacağı etkilere dair bir farkındalık vardır.
Dışarıdan bakıldığında kaosu temsil eden okyanus, kontrol yanılsamasına karşı verilen mücadelenin içsel güçlerini yansıtarak bilgeliğe giden bir yol açıyor. Okyanusun dışsal yıkımını deneyimleyen siyah balık, bırakma, saati terk etme eyleminin derin bir dönüşüme yol açtığını fark eder.
Okyanusa ve dış güçlere karşı savaşmak yerine, olayların dinamiklerini kabul eder, şimdiki anın akışkanlığına ve özgürlüğüne güvenmeyi seçer.
Bu şekilde, hikaye basit bir olaylar dizisi değil, içsel bir yolculuk haline gelir.
Kara balık artık zamanın tutsağı değil, anın içinde yaşıyor. Onu sürekli bir mücadele döngüsü içinde tutan şey, sembolize ettiği zaman kontrolü aracılığıyla saatin kendisiydi.
Bu hikaye hem dış gerçekleri hem de onlardan kaynaklanan iç etkileri araştırıyor
Karakteriniz balık, içinden geçtiği olayların sadece daha büyük bir bütünün, zamanın kontrolününötesinde bir bütünün parçaları olduğunu öğrenir.
Sonunda, bu bütünle yeniden bağlantı kurmak için kendini özgür bırakmalıdır.
Soran1 yılHikayenizin temaları: zamanın etkileri üzerine düşünme, dışsal kaos ve içsel dönüşüm, kendini bırakma ve bilgelik.
Hikâyeniz 2B kombinasyonu: bir yıkım hikâyesi ile bir etki hikâyesi.
çünkü sadece bir dizi olayı anlatmıyor, bu olayların balık üzerindeki etkilerine, ruhsal dönüşümüne, kendini bırakmasına ve zamanın kısıtlamalarından uzakta etrafındaki dünyanın farkına varmasına odaklanıyor ve hikayenin merkezinde bu etkiler, bu içsel evrim var. Okyanus ateşi sembolize eder ve duygusal karışıklık veya büyük psikolojik gerilim fikrini de çağrıştırabilir. Masalın psikanalitik analizi
Hikayeniz, saatin sembolize ettiği kontrol arzusu ile dış ve iç güçler karşısında kendini bırakma ihtiyacı arasında bir dinamik sunuyor.
Yarattığınız balık karakteri, kayıp, varoluşsal kriz, psikolojik dönüşüm ve kendinizle barışma gibi evrensel temaları keşfediyor gibi görünüyor.
Mücadeleden kaos ve süreksizliği kabullenmeye geçiş, bilinçdışını ve beklenmeyeni kabullenmenin iç huzurunuza giden yol haline geldiği içsel dinginliğe doğru bir evrimi yansıtıyor.
Soran1 yılHikayenizin psikanalitik analizi :
Saat seçimi: kontrol ve zaman kaygısının sembolü
Masalınızdaki saatin kaybı: Kontrolün kaybedilmesi ve bilinçdışının varoluşsal krizinin başlangıcı
Bırakmak: 'Bilinçdışınız' ile uzlaşma arayışınız
Çözüm: Geçicilik içinde huzur bulma arzusu
Soran1 yılBu alıştırmayı yapmak istedim çünkü psikanalitik terapide bilinçdışımızda veya bilinçaltımızda tuttuğumuz bazı şeyleri serbest bırakmak için hikayeleri kullanırız.
Bir peri masalı ya da bir yıkım masalı arasında seçim yapmaktan başka bir şey dayatmadan herkese yazının unsurlarını seçme özgürlüğü vermeyi seçtim.
Gerçeklerden oluşan bir masal (gerçek olaylarla ilgili) ya da etkilerden oluşan bir masal (daha duygusal ve hayal gücüne ve hayale daha yakın).
Herkes bu ikisini dilediği gibi birleştirebilirdi, ancak hikaye ortaya konan seçimlere saygı duymak zorundaydı.
Soran1 yılBir dahaki sefere benzer bir alıştırma yapmaya çalışacağım, ancak her bir masal türünün ne olduğunu ve gerçeklerin hikayesi ile etkilerin hikayesi arasındaki farkı önceden açıklayacağım.
ve seçilen kombinasyonlar.
Katılanlara biraz giriş yapmak istedim. Kişinin derinlemesine psikanalizini yaptığımı söylemeyeceğim, çünkü bu tek bir egzersizde yapabileceğiniz bir şey değil ve her şeyden önce insanların yaptığı bir takip. İnsanlar karmaşıktır ve iç mekanizmaları da bir o kadar karmaşıktır, bu yüzden sadece eğlenceli zaman geçirdiğimizi ve aynı zamanda hikaye anlatma terapisi dünyasına girdiğimizi söyleyelim.
Bu egzersizde herkes kendi iç dünyasında bir aktördü ve kendisi hakkında biraz bilgi verdi, ancak bu büyük bir yapbozun sadece bir parçası ve hiçbir şekilde kişiyi tanımlamıyor.
Tek bir hikayeden o kişinin kim olduğunu veya yaralarının ne olduğunu söyleyemezsiniz, sonsuz bir yapbozun tek bir parçasına bakıyorsunuz ve o kişinin kim olduğunu asla gerçekten tanımlayamayacaksınız, ancak bu hikaye terapisi, hikayenin yazarının bir adım geri atmasına ve kendi üzerinde çalışabileceği şeyleri anlamasına yardımcı oluyor.
Soran1 yılRica ederim 👌
Sorundan bir halt anlaşılmıyor fakat, hayallerle yaşayanı gerçekler sîker diyerek bu soruya noktayı koyalım kimsenin kafası karışmasın. Hadi bakayım
010 Yorumla
Soran1 yılegzersizi yapmak için yarın tekrar gel
Soran1 yılsana saldırmıyorum
Sana bunun bir egzersiz olduğunu söylüyorum
Bir fikir verdin ve bu çok iyi ama oyunu oynamamızı bekliyorum.
Geç oldu, hikaye anlatmak ve yazmak için en iyi zaman değil
Olaylara bu şekilde bakmayın, sorularıma hoş geldiniz ama bu bir soru değil, kesin bir alıştırmadır.
Soran1 yılBunu hikaye şeklinde istedim, bana seçilen kombinasyonu söyle ve hikayeyi yaz. Bir fikrin başlangıcı vardı ama şimdi temelleri atmanız gerekiyor
Soran1 yılTamam : 2A =bir yıkım masalı ve etkilerin hikayesi
sonra karakterlerinizi, onların özelliklerini, değerlerinizi ve prensiplerinizi, iç dünyanızın derinliklerinde gömülü olan görüşlerinizi ve algılarınızı seçin
ve kendinizin dışına bakış şekliniz.
Duygularınız ve ortaya çıkarmak, aktarmak istediğiniz hayat dersi.
Hikayenizi bekliyorum :)
Soran1 yılEğer gelip hikayeni yazarsan yarına kadar beklerim. İyi dinlenmeler.
- 1 yıl
Yıkım masalı ve gerçeklerin hikayesi olarak 2a'yı seçmiştim, karıştırdın sanıyorum.
Karakterim de en az sorundaki seçeneklerden seçtiğim kadar realist ve aynı nispette pesimist. Bir olayda olumsuz detayın gerçekleşme gerçekliği varsa, o banko olumsuz gerçekleşir🙃
Şahsi kişiliğim realist olduğundan, herhangi bir hayali hikaye karakteri yaratma durumumda da gerçekçiliği yani beni barındırması su götürmez gerçeklik.
Steve Jobs'ın paralel evrenlerdeki karakterlerinden birinde, ona ''senden bir bok olmaz, yapamazsın'' demişler ve finalde yapamamış. Hikaye bu kadar😬
Soran1 yılyanılsama içinde yaşayanlar hakkında bir suçlamada bulundunuz.
Kombinasyonunuz 1A - Peri masalı ama gerçeklere dayalı bir anlatım. Kısa yazınıza rağmen, yine de yazdıklarınız hakkında size bazı bilgiler vereceğim. Sen yıkım masalında değil, peri masalındasın
Sizin ahlak anlayışınız, rüyalardan çıkıp uyanıklık ve farkındalık haline dönmemizi ve gerçekliğin acımasız olduğunu kabul etmemizi gerektirir. Zorluklardan ve kaderden bahsediyorsunuz, masallarda bunları buluruz, masalın bir rüya değil, bir arayışa ve hayat dersine götüren bir hikaye olduğunu anlamamız gerekir. Yazdıklarınızla ortaya koyduğunuz psikanalitik profil, sıklıkla rüya ile gerçeği karşı karşıya getiriyor:
ve bilinçaltı ile bilinçlilik arasında sürekli bir mücadelenin sizde var olduğunu arzular ve kısıtlamalar arasında. gerçeğ
Soran1 yılHikayeleştirme yoluyla psikanaliziniz: Bulmacanın bir parçası olarak, belki de hayattan hayal kırıklığına uğramış, acı gerçeği anlamaya ve bütünleştirmeye çalışan, ancak insan sınırlarının ve acılarının farkında olan bir kişi olduğunuzu vurgular.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler