Eve sadece uyumak için gidiyorum
Kalan zamanda çalışıyorum ya da isim oluyor
Benden başka zoruna giden yok mu ya
Not:ic anadoludayim
Eve sadece uyumak için gidiyorum
Kalan zamanda çalışıyorum ya da isim oluyor
Benden başka zoruna giden yok mu ya
Not:ic anadoludayim
Ben ev sahibiyim 30 bin lira alıyorum Ankara 'daki daireme. Evet çok görünüyor ama şöyle bisey var. Benim evin değeri örnek veriyorum 5-6 milyon arası. Yaşadığım şehir Ankara'da da içine girilir yüzüne bakılır bir daire 2 -2.5 m giriş katlar. Bu şartlar altında kiralar normal diyebilirim. Belki kiracı olarak 5-10 bin lira olmasını isteyebirsiniz saygı duyarım ama ev sahiplerinin ödediği vergi evin satın alma maliyeti fiyatı tadilatı vs hiç öyle ucuz değil. Ev sahiplerinin evlerini kiraya vermesi için işine yarar bir rakamdan vermesi gerekirki kiraya versin. Öteki türlü kitler kapısını vermez kiraya. Bu sefer kiracılar hiç ev bulamaz. Söyle de bir husus var kanun kiracidan yana ev sahibin hakkı yok denecek kadar az bu durumda ev sahiplerini korkutuyor kiraya vermeyenler var veren de yüksek fiyat istiyor. Bazı arkadaslar sadece ev sahibini suçluyor ama kendilerinin de evi olsa onlarda aynı fiyatı ister başka alternatif yok çünkü
Sen mesela oturduğun evden başka neden ev alıyorsun ki
Sen almasan talep düşecek ve ihtiyacı olan kişi o eve daha ucuz şekilde erişebilecek ev sahibi olucak
Ülkede kira enflasyonu var ben değil işin ehli söylüyor bunu
Çünkü bazı aç gözlü insanlar benim evim 5 milyon diyor
Evin değeri ile kirayı endeksliyor
Unutmaki bu işin sonunda ölüm de var 30 sene sonra yoksun belki dünyada
Dairen o zaman 50 milyon olur artık
A. mk soygunculari
Kripto para ile borsa ile uğraşmak istemiyorum arkadaşlarım masalarında 2 ekran borsa ve kripto takip ediyor ben onunla uğraşamam. Gayrimenkul her ekonomik krizde değerini korur. Paran erimez. İlerde daha iyi gelecek gördüğüm arsa kooperatif vs denk gelirse satıp yatırımı oraya da kaydırabilirim. Bana küfür edebilirsin sıkıntı yok 30 sene sonra yoksun diyorsun ona bakarsan 60 yaşında kimse ticaret yapmasın tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlasın kendisi bodrumda domates yetiştirsin ama üzgünüm gerçek dünya bu kadar fantastik masalsı bir yer değil. Herkes daha iyi yaşamak ister. Daha iyi yaşamın anahtari da daha iyi bir gelir demektir.
Ayrıca benim kiracımla bir sorunum yok kendisi bir aile dostumuzun arkadasi ve firma sahibi bir insan. Ailesine yakın diye benim dairemi tuttu aylık kazancı çok yüksek. Gününde yatırıyor. Gül gibi de geçiriyoruz yani elindeki lokmayı ekmeği falan aldığım yok kimsenin
Sana sorduk mu ne ile uğraşmak istediğini. kendjni cok onemseme
Kıytırık evin var die sevinme bi depreme bakar hepsi.
Git çalış da 4 5 tane daha ev al
Onları da kiraya verirsin
Ahahah
Seversin tabi kiracını ayda 30 30 yoluyorsun
Tamam o zaman sende kıytırık bir ev al da kira vermek zoruma gidiyor diye soru soracağım ayağına ağlama buralarda. 🤣
Benim. evim var zaten
Köyüme yaptırdım cok güzel istediğim gibi
Ama memuruz işte mecbur aç gözlü ev sahibi doyuruyor
Acsan senin de karnını doyurayim
Neyse kendine iyi bak. Beni bilen bilir yıllardır bu sitede üyeyim kimseyle küfürleşmek hakaretlesmek adetim değildir. Ben soru cevabına da hakaret küfür yazmadım ama sen olayı buralara getirdin. Bunlar marifet değil gizli bir profilden küfür hakaret etmek insan gibi de konuşulabilir. Ama dediğim gibi ben başka mesaj yazmayacağım sen istersen sabaha kadar küfür et.
Yok ne yorucam kendimi
Ağabey 32 yaşında 30 bin lira kira alacak daireyi boks yaparak mı aldın 🤣 espri bir yana merak ettim cidden yolu yöntemi nedir bu işlerin
Kardeş ben 22 yaşından beri kamuda kadrolu tekniker olarak çalışıyorum. İlk atandığım yer kendi memleketim aile yanı. Kendi şahsi masrafım hariç bir masraf etmedim. Ayrıca 2020 yılına kadar alım gücü vardı ben 2017 yılında kooperatife girip hisse aldım. 2022 yılında ordan bir daire geldi. O boşlukta arabanın borcunu bitirdim. Bu sene içinde kısmet olursa 2.5-3 m arası fiyata bir daire daha alıp kiraya verme niyetim var. Maaş var kira geliri var masrafim da yok para birikiyor. Boks işin esprisi amatorde müsabakalar yaptım falan ama para kazanma yoluna gitmedim. Zaten Türkiye'de zor ancak antrenör olur özel ders falan verirsen kazanırsın ama onunla da ben uğraşamam sevmiyorum. Elaleme Boks öğreteceğime kendim idman yapıp ter atarım daha iyi. Allah sana da nasip eder inşallah. Benimkilerde bir anda olmadı 2014 yılında atandım ilk arabamı almak için 4 sene ilk evimi almak için 8 sene sabredip bekledim. Diğeri için hala sabredip bekliyorum
Ya biz senin nerde ne zaman naptigini bilmek zorunda mıyız
Bi de atomu parçalamış gibi yazıyor
Arkadaş sormuş bende cevap yazdım.
Abi sana bi kaç şey soracağım xper seviyesi yetersiz diyor bana mesaj atar mısın
Kendine göre haklı olabilirsin Ama bence dairen kötü değilse 16 bin çok astronomik bir rakam değil. Bizim ev kendimizin ama semtte 25 den başlıyor giriş kat daireler.
Bence çok ya
Ben ay 4 hafta 9 gününü ev sahibine mi calisacagim
Cevap
6Cevap
Haklısınız ama maalesef sosyal çürüme mevcut çıkarcı bir topluma dönüştük yöneticisinden tut halkına kadar
Hemde çok çıkarcı
Kesinlikle
Bak yorumlarda var bi tane ev sahibi 30 a vermiş evini
Babadan ordan burdan bir şekilde parayı bulanlar sürekli ev alıyor evi yatırım aracı olarak görüyorlar sonra kiralar da böyle uçuyor insanlar ihtiyacından fazlasını istiyor aç gözlüler anlayacağın bir adamın 10 tane dairesi olmamalı mesela
Bizde eve uyumaya gidiyoruz seks partileri düzenlemiyoruz merak etme
E kıran kac
Herkesin zoruna gidiyor ama yapacak başka bir şey yok
Sen kac veriyordun
Bende şu an öyleyim ama mecbur ev sahipleri adam ss yer arıyor maaşım 74 14 kira
Benim maaşım 60
Kira 16
Sen yine iyisin
Yapacak bişi yok enflasyon mağduruyuz
Kira enflasyonu var
Evet gıda ve giyim de enflasyon geriledi ama kira da devam ediyor
Mecbursun ne yapabilirsin ki 🤷🏻♀️
Daha küçük eve geçebilirim
Geç madem verme o kadar para
O da 11 lira ama tek odası var
kiracılık zor bu devirde
Zor