Sma bağışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

bundan 4-5 sene önce yoktu böyle bir hastalık. artık işi büyütüp her köşe başına stant kurmaya başladılar. son derece acıtasyon yüklü bir ses tonu, kayıt flash bellek ile bildiğin vicdan mastürbasyonu yapiliyor. bu duruma artık birilerinin dur demesi ve denetleme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

anne babaların samimiyetine, çabasına laf edecek değilim ancak sosyal medyada o kadar organize ve benzer yöntemlerle para topluyorlar ki bunları organize eden bir yapı var diye düşünüyorum artık.

hasta çocuk mağduriyeti var, gözü yaşlı anne baba var, valilik izni gibi sihirli kelimeler var, pahalı ilaçlar var, ne eksik? bu işten parayı vuracak çakllar tabi ki. yakında kendi içlerinde anlaşmazlık olduğunda ya da birilerinin ayağına bastıklarında çıkar ortaya.
kimsenin günahına grmek istemem, gerçekten bu dertten muzdarip insanlar vardır, yardıma da ihtiyaçları vardır ama ben sağa sola açılan standları sahte buluyorum.

örneğin her hafta gittiğim pazarın girişinde bunlardan var, abartısız 4 senedir aynı stand, aynı ses kaydı ve aynı isimle, ben bilmemne bebek, 1 aylıkken bana tip-1 sma teşhisi kondu, yaşamam için yardımınıza ihtiyacım var diyor. bu standın doğru söyleme olasılığı nedir?
Sma bağışı hakkında ne düşünüyorsunuz?