Bir Kaç sefer eski foça dan yeni foçaya giderken domuza denk gelerek ölüm ile yaşam arasındaki ince çizginin ne olduğuna tanık oldum. Bir hayvanın ne kadar ağır olursa olsun hızlı koşabildiğini canlı canlı tanık oldum.
İzmir'de yaşıyorum. Bu papaganlar yaklaşık 10 yıl evvel üniversite öğretim uyesinden kafesten kaçan papaganlarin zamanla üremesi ile çıktığını duymuştum. Ağırlıklı olarak Bornova ile Ege Üniversitesi Kampüste ve Ege Üniversitesi Hastanesi'de bahçede görüyorum. Haklısın çok var renkli renkli hepsi. Ben de görüyorum geldiğimde. Bir de musterime geldiğinde Menderes ilçesi Ahmetbeyli mevkiinde bahcesinde alakarga çok ilginç bir kuş. Kedi görür kedi gibi miyavlar. Dalga geçiyor bazen karga gibi öter.
Çok haklısınız, İzmir'e gelirken getiriyor kafeste bayağı besliyor. Sonra bakamayacagini anlıyor ve salıyor. Zamanla sayı artıyor üremesi ile. Bornova'da çok ben de görüyorum. Kampüse , Bornova simgesi oldular. Renkleri süper ama ötüşleri çok kötü
Keşke denk gelsem günüm güzelleşirdi. Çevreme dikkat eden de biri değilim belki oldu ve ben kaçırdım, kim bilir. En azından kedi ve köpeklerle karşılaşıyorum. Günümün güzelleşmesi için bu yeterli.