Tecrubeli olan var mi? Dunden beri icim icimi yiyo. Bi videoda gordum dun sosyal anksiyete otizmden kaynakli olabiliyomus. Ve ben cocukluktan beri hep sosyal fobik davranislar sergiliyorum. Ikisi nasil ayirt edilir?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
O videoyu banada atar mısın. Son 3 4 senedir aşırı derecede otizmden şüphe ediyorum ya otizm var bnde ya da dehb aşırı şüphe ediyorum kendimi hep gözlem yapıyorum taa çocukluktan beri ve bende kesinlikle farklı bir şey var bunu çözemiyorum. Bnce sadece sosyal fobi değil benimki böyle zorlantı gibi bişey var. Bazen salllakklık mallık gibi bişey. Yaşım 31 oldu hayatı yaşayamıyorum resmen hayatım bitti. Bende bir video izlemiştim eğer sürekli depresflik varsa dehb diyordu çünkü depresyon zamanla geçermiş ama dehb ve ya otizm varsa düzelmiyormuş
Maalesef atamam instagramda bi reels videosuydu kaybettim. Ben psikolaga gitmeyi dusunuyorum sizde gidin isterseniz. Cunku benim baska belirtilerimde var. Ornegin cok bos bakiyorum. Cok dalip gidiyorum. Yasitlarimdan geri kalmis hissediyorum vs.
Konuşabilir miyiz bu konu hakkında bnde kendimden çok şeyden şüphe ediyorum hem o reels videosunu da atarsın. Belirtileri kıyaslamış oluruz
Hee pardon kaybettim demişsin ben kayıt ettim anladım. Doktora gidiyorum ben ilaç kullanıyorum ama çaresi yok bana anksiyete depresyon diyor ama ben inanmıyorum bende başka bişey var kanıtlayamıyorum
Burdan konusursak olabilir tabi ama dedigim gibi videoyu atamam kaybettim maalesef.
Doktora bu konuyu actin mi peki ve sen neden inanmiyosun depresyon ve anksiyete olduguna
Dehb den şüphe ediyorum dedim ama bişey yapmadı. Ben çok araştırdım ve kendimi çok gözlemlerim. Diğer insanlar ile kendimi kıyas yaptığımda onlardan farklıyım bu beni şüphe ettiriyor
Ama iste hangi konularda kiyas yapiyosun somut bi ornegin yok mu
Mesela aşırı derecede her şeyi erteliyorum ve bir konuyu zor öğreniyorum. Mesela dinleyerek ezber yapamam illa okumam laızm. Ortamda konuşulan şeylere anlamıyorum sanki orada değilim bir şeyi 2 3 kere tekrar ettiriyorum. Zaten çocukken konuşmayı 4 5 yaşlarında öğrenmişim. Yürümeyi de geç öğrenmişim. Çocukken gençken konuşmazdım pek ve bana ahraz derlerdi hep. Hiç kıpır kıpır değilim hep depresifim. Kendimi bildim bileli uyku sorunu var. Mesela uygulamalı bişey öğreneceksem yanında rahat olacağım biri öğretmesi lqızm yoksa kızarsa öğrenemem. Sürekli her şeyden kaçınma hali var hep kaçıyorum her şeyden özellikle inslardan. Anlama sorunum var bildim bileli
Cogu bende de var. Nolucak bilmiyorum..
Senin en büyük belirtilerin nedir
Ben aslinda olmasi gereken yasta konusmusum ve yurumusum ama hep anneme bagli bi cocukmusum. Pesinden ayrilmiyomusum agliyomusum. Bir uzmanla konusmadim ama arastirmalarima gore anksiyete cogunlukla ileri yasta gorulurmus cocuklukta da goruluyosa otizm belirtisiymis. Onun disinda surekli daliyorum gozlerim sadece bos bos bakmak istiyo ama o sirada aklimda 50 tane sey donuyo. Bazen kendi kendime jest ve mimik yapip konusuyorum cunku surekli bi hayal kurma durumu var. Sanki hep bi senaryonun icindeyim. Ama butun bunlarin bi hayal oldugunun farkindayim sizofrenlik gibi degil yani. Kendimi eve kapatiyorum disari cikmak istemiyorum. Bunu otizimden mi anksiyeteden mi yapiyorum bilmiyorum. Cunku ikisinin altinda farkli nedenler yatiyomus yine arastirmalarima gore vs vs.
Bende hep yalnız olmak istiyorum. Temmuzdan beri köyden dışarı çıkmadım sadece ailem yani annem babam ben. Kimseyi görmedim çıkmakta istemiyorum hep bunalımdayım. Sosyal olarak hep zorluk çekiyorum ama bazı konularda insnalrdan zeki olduğumu da düşünüyorum ve çok hassasım duygusal olarak alınganlık vs var bu yaşta.
Dediğin gibi bende 14 sene yatılı okudum ama hala kabuğumu aşamadım ve her okul açıldığında aileden kopmak zor gelirdi ağlardım hatta
sosyal fobik derken. sosyalleşememe gibi bir problemin mi var. yoksa ortam falan mı sevmiyorsun?
Sosyallesememe problemi. Istiyorum ama yapamiyorum. Yogun kaygi yasiyorum. Hatta bazen bulusma planlarini erteleyebiliyorum
yaa nerede yaşıyorsun ki knk sen
İstanbul
bende İstanbul hangi yaka
Avrupa sen
bende avrupa djxjsjd nerede tam
Sariyerde oturuyorum :)
yakın sayılırız istersen görüşebiliriz
Ben sosyal anksiyetem var diyorum sen goruselim diyosun kizz hahahhaha
işte yenmek için djsjjdf ama neyse boş ver kendini geliştirmeye bakk
Davranış ayrımı olacak bence
Nasil yani