Bir kelime ve bir cümle, her sarfedilen kişilerde çok farklı manalar uyandırabilir. Mesela nasıl ki, insanların aynı yemekten aldığı lezzet, damak tadi zevki dolayısıyla farklı farklı olur. Bunun gibi zihin işleyişi ve hissiyat derinliği herkeste farklı olduğundan, herkes ayrı bir renk hisseder bir kelime veya bir cümleden..
Konudan bağımsız görsel çok güzel. Konuya dönecek olursak, kelimeleri önemli kılan, taşıdığı anlamla bakidir. Kişinin yüklediği anlamla can bulur; kullanılan kelimeyle birinin ruhuna çiçekler açtırabilirken, bıçak gibi kesebilir de.
1
15 Yorumla
Soran
1 yıl
Damsel'den bir alıntı izlemenizi tavsiye ederim
Kelimeler hakkındaki yorumunuz kesinlikle doğru.
Kelimelerin sahip olduğu anlamların gücü kullanan kişiye göre değişiyordu.
İzledim. Şimdi düşüncelerimi yazacağım. Konusunu ilk okuduğumda başrolün evleneceği prensin aslında ejderha olduğunu ve sakladıklarını düşünmüştüm ama öyle değildi. Klasik kurbağa prens gibi bir hikayeye atıfta bulunarak yapılmış olduğunu neye dayanarak düşündüm onu da bilmiyorum ama beni şaşırttı. Baştan sona kadar neredeyse başrolü izledik. Yine de hiç sıkmadı. Normalde böyle surumlarda ara ara ‘yeter’ başka aksiyon yok mu, diye düşünür ama akıcı bir şekilde ilerledi. Sadece neredeyse insan üstü özellikleri fazla abartılmıştı. Geçmişe dair yanılsamalarında neden görüyordu onu da anlamadık. Bir şeyle doldurmadılarda.
Bir gelinliğin etinden sütünden faydalanmak bu kadar cuk oturabilir. Kemer sayesinde uçurumdan düşmedi, içine yerleştirilen hançer bir kaç kere hayatını kurtardı, toka ışık oldu, kolluklar ışıklı hayvanlar için yuva oldu, elbise eteği yara bezi oldu, muhtemelen korse zırh gibi olduğundan düşüşünde hasarı aza indirdi.
Ejderhanın özü ateşten olur. Ateşe karşı yenilmesi de bayağı ilginç bir yenilgi oldu.
Film izleme etkinliğimi sıklaştırdım. Listemdekileri izleyecek kadar acelem de yoktu. O yüzden önerileri izleyip diğerlerinin arasına kaymamasına dikkat ediyorum.
Aa sende mi replik çıkarmaya çalışırsın film izlerken? Bunu çok nadir yapanı gördüm. Şaşırdım. Evet bu repliklerde güzeldi ama benim ruhuma değmemiş anlaşılan. 🥲
Kelimeleri değerli kılan doğruluğudur. Yalan söylemeyen birinin kurduğu cümleler değerlidir çünkü herbirinin altında bir duygu ve gerçeklik vardır. Duygusuz edilen sözler yalandır, yalanlar kelimelerin değerini düşürür.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Elbette güzel dediniz... yalanlar , kelimelerin değerini kesinlikle düşürür.
Mesela pek çok kelime şarılarda kullanılıyor, kullanılmayan az kalmıştır. Fakat her şarkıda aynı kelime aynı etkiyi yaratmaz. Aynı şekilde bizim için de böyle.
Kişi ne kadar değerli ise onun söyledikleri dinleyen tarafından daha önemli bulunur, kelimeler de.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Her şarkıda , aynı kelime aynı etkiyi yaratmaz.
Kesinlikle öyle..
Pek âlâ öyleydi. Kelimelerin önemli olması pek cok unsura bağlıydı galiba belkide hepsinin toplamı.
Aslında kelimelerin kendi anlamları vardı ve kelimenin geldiği kişide önemliydi. Kelimelerin söylendiği yerde ve zamanda önemliydi. Sizinkine benzer birazcık farklı