Başlamak istiyorum, hatta başlıyorum ama devam edemiyorum çok üzülüyorum. Bir anda mesela bu saatlerde çok istiyorum yarın başlayacağım diyorum, yarın başlıyorum 2 vakit kılıyorum üçüncü vakit gelmiyo 🥹
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Şeytanın oyunlarından birisidir bu da işte örneğin ben yarın namaza başlıycam diyorum yarın sabah namaza kalkamıyorum hemen şeytan devreye giriyor aa sabah namazını kılamadın sen diğer namazları kılsan ne olur diyor yarın başlarsın, böyle zaten yarım yamalak yapacaksan hiç yapma diyor birşeyi yapacaksan 4 4 lük yapacaksın bugün sabah namazını kılamadın bugün senin için öldü diyor şeytan bu onun oyunlarından birisidir halbuki benim bilmem gereken şey şu sabah namazına kalkamasıysam öğlen var öğleni de mi kaçırdım ikindi var yani benim bilmem gereken şey neyi yapabiliyorsam benim için kârdır çünkü yarın dedikçe kaybedenlerden oluyorum çok kıymetli bir hadisi şerif var “erteleyenler helak oldu” özellikle hayırlı işlerde faydalı işlerde ne kadar erken davranabilirsem o kadar benim için iyi olur
Her her gün ekmek yeriz, su içeriz ve havayi tenefüs ederiz, çünkü bedenin ihtiyacı vardır. Namazda da aklın, kalbin ve zihnin gıdası, suyu ve nefesi vardır. Dünyanin bütün ızdırap veren hâllerini köşeye atıp, tek dost olan Rabbimizle bir buluşma, arzı hâl ve şükür dua halidir.
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne güzel tasvir etmişsiniz böyle namaz kılan insanların güzel düşüncelerini okudukça çok mutlu oluyorum. Allah bizleri namazsız bırakmasın kardeşim 🌸
Ben Tanrıma has olanı Onun kullaştırılmış kulu ile konuşmam. Ey Dıstlarım, namaz konusunda başkalarıyla tartışmayın. Namazınızı sadece Allaha has kılın, Ondan başka ilah yoktur
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Tartışmıyoruz zaten namaz ile ilgili konuşuyoruz tartışmak farklı bir şey konuşmak farklı.. farklı yere çekmeyin
ben namaz kılıyorum daha doğrusu başlayalı 2 buçuk ay oluyor. Normalde çok kılmam mübarek günler hariç. yurtta kaldığım için oda arkadaşlarımla bir sabah, sabah namazına kalktık ve o günden beridir elimden geldiğince kılmaya çalışıyorum onlarda aynı şekilde. Fakst bu aralar baya boşladım tekrar kılmaya devam edeceğim bırakmak asla istemiyorum 🥺
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
İçinizde bu isteğin olması bile çok güzel kardeşim demek ki Allah da sizinle buluşmak istiyor. 🌸
ben kılarım ve çok huzur verici çok güzel bişey o kadar güzel ki hayatımda daha çok huzur ve mutluluk veren başka bişey yapmadım herkese tavsiye ederim ruhu besleyen çok güzel ve yapması basit bişey.
Çok güzel bir şey nasıl anlatırim bilmiyorum ama tarif edilmez bir şey
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Hareketsiz, hantal bir toplum için spor olarak da güzel bir ibadet... Tüm eklemlerini günde 5 kere harekete geçiriyorsun. Üstelik farklı saatlerde, düzenli olarak...
Yemekten sonra oturup hiç yürümeyenlere kıyasla bu muazzam bir şey
Ben son zamanlarda kıldığım namaz içi boş hissediyorum uzun zaman oldu hatta Eskiden içim kıpır kıpır olumlu düşüncelerle doldururdu huzurla şimdi boş hissediyorum
İşte şeytan burada devreye giriyor zaten namazı lezzet almak için huzuru huşuyu bulmak içimizden geldiği için kılmayız Allah rızası için kılarız. İlk başladığımız zamanlar büyük bir hevesle heyecanla adeta o lezzeti tadarak kılarız namazlarımızı ama daha sonra artık bu lezzet yerini sıradanlığa bırakır ve Allah içinden o lezzeti alarak seni imtihan eder derki acaba kulum lezzet almak için mi namaz İşte şeytan burada devreye giriyor zaten namazı lezzet almak için huzuru huşuyu bulmak içimizden geldiği için kılmayız Allah rızası için kılarız. İlk başladığımız zamanlar büyük bir hevesle heyecanla adeta o lezzeti tadarak kılarız namazlarımızı ama daha sonra artık bu lezzet yerini sıradanlığa bırakır ve Allah içinden o lezzeti alarak seni imtihan eder derki acaba kulum lezzet almak için mi namaz kılıyor yoksa benim rızamı kazanmak için mi işte burada bu imtihanı geçemeyenler maalesef namazı terkedenlerden oluyor halbuki benim bilmem gereken şu ben namazı lezzet almak için değil Allah rızasını kazanmak için kılıyorum. Bir de şöyle bir şey var lezzet alınarak kıllanan namaz ateş böceğiyse, lezzet alınmadan kılınan namaz güneştir daha kıymetlidir çünkü dünyevi anlamda teşvik edici hiçbir primin yok yani nedir bunlar içinden gelmiyor soğukluk hissediyorsun lezzet alamıyorsun ama yinede namaz kılıyorsun madem lezzet almıyorsun niye namaz kılıyorsun işte burası kilit nokta kılıyorum çünkü beni yaratan böyle emretti
Ne güzel işte kardeşim şeytan seninle uğraşıyor sevinmem lazım. şeytan kötülük düşünen kişilerle uğraşır mı zaten kötü insan şeytanın safında olduğu için onunla uğraşmayı bırakır ama Allah yolundaki insanı kendisine çekmek için namazında vesvese verir saçma sapan düşüncelerle meşgul eder bu sizi namazdan alıkoymasın