Türkiye'de bazı ileri zekalı kişilere göre İslam dini herkese inmiş herkesi kucaklarmis.
Hristiyanlık ise sadece Avrupalıların diniymis Türkler ve başka milletler hristiyan olamazlarmis
Türkiye'de bazı ileri zekalı kişilere göre İslam dini herkese inmiş herkesi kucaklarmis.
Hristiyanlık ise sadece Avrupalıların diniymis Türkler ve başka milletler hristiyan olamazlarmis
"İşte bu önündekileri doğrulayıcı ve şehirlerin anası ile çevresindeki uyarman için indirdiğimiz kutlu Kitaptır. Ahirete iman edenler buna inanırlar. Onlar namazlarını da koruyanlardır." En' * 92
"Kim doğru yolu bulursa, ancak kendisi için bulmuştur ve kim de doğru yoldan sapmışsa, kendisi sapmıştır ve kimse bir başkasının yükünü yüklenmez. Ve biz bir peygamber göndermedikçe, hiçbir topluluğa azap etmeyiz." İsra 15
Bu 2 Ayeti paylaşarak katkıda bulunmak istedim. İlkinin parantezlerini sileceğim diye canım çıktı, çevresi yazan yere parantez atıp bütün ülkeler yazmış bu meal eden kıvırgan bazı yaratıklar, aşırı sinir bozucu bir durum 7. yüzyılda ülke kavramı bile yokken açıkça Mekke'nin çevresi yazılıyken inandıkları Tanrı'nın sözü eksik kalmış, tüm kara parçalarını dahil edip kendi Tanrılarının hatasını düzeltivermiş uyanıklar. Benzer birkaç Ayet daha var ama durum gayet açık diye düşünüyorum. Güya 124 bin peygamber geliyor ve 123,999 tanesi başarısız oluyor, güya ilk insan dahi Müslüman ama 7. yüzyıla kadar kimse bu bilginin farkında bile değil. Her kavim için peygamberler gönderildiyse de bu coğrafyada 2,000+ Türk ve 2,000+ Kürt peygamber olması gerekirdi ortalama ırk sayısına bölersek bakın kavim de değil ırk olarak hesaplıyorum. Ben Türk bir peygambere rastlamadım, tarih de rastlanmış şey değil yani bu coğrafyaya denk düşmesini geçtim Asya veya Amerika'ya da denk gelememiş bu peygamber efendiler. Bu arada Hristiyanlık Avrupa ile özdeşleştiriliyor ama İsa orta Doğu'dan çıkmadı mı ben mi yanlış biliyorum? Yaşadıysa bile kökü İbrani değil mi bu adamın? Enteresan kafalar be dostum, neresini düzeltesin.
nasıl ya. onu söyleyen kişi muhtemelen avrupacı. avrupa hayranı. türkiyenin yüzünü avrupaya dönmesi gerektiği düşüncesi vardı ya bundan 10 20 yıl once avrupa birliğine giriş zamanlarında. öyle bir algı pompalanıyordu ya medyada. avrupa iyidir. medeniyettir. batı güzeldir şeklinde. atatürkçü kesim özellikle buraya çok referans vermiştir devrimleri savunurken. doğu bizi geri bıraktı islam osmanlının gelişmesini engelledi şeklinde. bu fikirlerle yoğrulmus biri bence
neyse öyle sacma seymi olur. din soyut bişey. oyle cografya diye bakmaz. fikir manzumesidir din. avrupada müslüman var. balkan toplumları müslüman. ayrıca hristiyanlık da 2 kutuplu ortodoks katoliik. biri diğerini sevmez. protestan da var. sanırım cok daha fazlası varda baba olanlar bunlar.
herkesi kucaklaması bir dinin de iyi bişey ki. dur ya ben avrupadakilere gelmiiym onlar bu a dininden muaf mı dicek din gelirken anlamadım. hristiyan türk grupları da var. kimisi kalmıs attila zamanında hrsitiyanlasmıs.
Cevap
2Cevap
Sizlerese bravooo sahiplendinginiz icin 🤨👏👏
Evet İslam evrenseldir
Herkes istediği dini seçebilir
Eee yani
Yooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?