internette gezinirken karşıma bir din çıktı;
“(Tanrı Der ki;) Ben sizin içinizi hırsla, eksikliklerle, hazla, duygularla, ihtiyaçlarla, tutarsızlıklarla…ve özgür irade ile doldurdum. Zaten benim size vermiş olduğum şeylerden dolayı neden sizi sorumlu tutayım? Sizi ben yarattıysam nasıl olur da sizi siz olduğunuz için cezalandırırım? Yaramaz çocuklarımı sonsuza kadar yakacağım bir yer tasarlayabileceğimi mi düşünüyorsunuz? Bunu hangi tanrı yapar? “
Cidden bu din gerçek olabilir mi Çünkü mantıken neden kendi yarattığını cezalandırsın?
O dine göre diğer Tanrının dedikleri;
Sizden istediğim şey, dünyayı gezip hayatın tadını çıkarmanız. Şarkı söylemenizi, sizin için yarattığım her şeyin tadını çıkarmanızı istiyorum.
İnşa ettiğiniz ve benim evim olduğunu iddia ettiğiniz karanlık, soğuk tapınaklara gitmeyi bırakın. Benim evim dağlarda, ağaçlarda, nehirlerde, göllerde, sahillerde. Buralar benim yaşadığım ve size olan sevgimi ifade ettiğim yerler.
Benimle ilgisi olmayan, sözde kutsal kitapları okumayı bırakın. Eğer beni gündoğumunda , manzarada, arkadaşınızın bakışında, oğlunuzun gözlerinde göremiyorsanız, Beni hiçbir kitapta bulamazsınız!
Kendine saygı göster ve kendin için istemediğin şeyi başkalarına da yapma. Senden tek istediğim hayatına dikkat etmen. Çünkü bu hayat, ne bir test, ne de bir basamak, ne bir adım, ne bir prova, ne de cennete giden bir yoldur.
Ben seni tamamen özgür kıldım; ödül yok, ceza yok, günahkar yok, erdem yok, kimse skor taşımıyor, kimse kayıt tutmuyor. SADECE SEVGİ VAR!!!
Başka bir hayat yokmuş gibi yaşayın. Eğlenmek, sevmek ve yaşamak için tek şansınız buymuş gibi.
İçiniz rahat olsun, doğru ya da yanlış davranıp davranmadığınızı sorgulamayacağım. Size başka sorularım olacak: Size sunduğum hayatı beğendiniz mi? Keyfini çıkardınız mı? En çok neden zevk aldınız? Ne öğrendiniz?
Dua edilmeksinden yoruldum. Bana minnettar mısınız? O zaman bunu kendinize, sağlığınıza, ilişkilerinize, dünyaya iyi bakarak kanıtlayın. Beni övmenin yolu budur.
Emin olabileceğin tek şey burada olduğun ve yaşadığındır. Nitekim bu dünya harikalarla doludur. Etrafına baktığında beni görecek ve hissedeceksin. Neden daha fazla mucizeye ihtiyacın var ki?
Beni dışarıda ararsan bulamazsın.
Beni sadece kendi içinde bulursun.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu Spinoza’nın din felsefesinden bir söylemdir. İnsanların gözü dinden körleşmese gayet makul olarak görülebilecek bir görüş. Ama ne yazık ki voroluşumuzu daha ulvî amaçlar için gerçekleştiğine ve hayatın ahiret için bir sınav yeri olarak görmeye sabitlenmiş insanlığa sahibiz. Aradan yıllar geçse de insanlık hala geçmişte olduğu gibi sabitliğe çakılı kaldı. Eminim ki, Spinoza bu yüzyılda yaşasaydı yine Aforoz edilirdi.
Bu da bir bakış açısı.👍🏻
Ben sadece şunu merak ediyorum; o kadar büyük ve sınırları bilinmeyen, tespit edilmeyen bir evren var ki milyarlarca yıldızın milyarlarca gezegeninde belki binlerce milyonlarca yaşam var farklı farklı... Neden detaylarıyla bahsedilmiyor hiçbir kaynakta, kitapta, mesajda vs. vs. Yerleri gökleri güneşi ayı dağları vb zaten gözlemlenen şeyler, bunları geç. Bana detaylı evren bilgisi, gidemediğimiz en yakın yıldızın gezegenlerindeki hayatı canlıları anlatsa ya?
Çok haklısın👏🏻
Mesela;
Doğmayı biz seçmedik Allah yarattı ve şimdide bizi dediklerini yapmazsak cezalandıracak mı? Seçimimiz değildi ki.
Bu adaletsizlik oluyor…
Allah sadece merhametinin %1’i yeryüzüne indirdi ise ve biz bu merhamet ile bile çocuklarımıza sonsuz a kadar acı çektirtmeyiz. Allah nasıl fazla merhametle bizi cehennemde diri diri sonsuza kadar yakacak hem biz onun yarattığı şeylerin ya hani.
Allah irade gücünü bize verdi ve biz ona inanamazsak neden bizi sonsuza kadar yakacak?
Vb şeyler de var.
Mesela
Bakara,106’da
“Bir ayeti kaldırırsak, daha kayıtlısını getiririz
Ama
Fetih,23’de
Allah’ın kanunlarında hiç bir değişiklik bulmazsınız yazıyor
?
Çelişkiler var, belirsizlikler ki dediğim gibi detayları ile olan izah? Göremiyoruz. Bilmediğimiz çok şey var, evet duyularımızla tespit edemediğimiz enerji türü çok, ama ne şekilde nasıl oluyor neler oluyor bilen yok, yaşayıp geri gelip anlayabilen yok. Somut açıdan belirsizlikler
Okuyan var mı cıddden boyle ml ml seyleri
Senin fikrin o. Zevkler ve renkler tartışılmazdır. İlgilenmiyorsan ne diye okuyorsun? Hep saçma şeyler mi paylaşılacak felsefe sorusu sordum sadece (!)