bir erkek grubu var adamlar asgari kazaniyo her aksam kafedeler. 2-3 asgari civari kazanıyorum yine de oradaki seyler pahali geliyor gidesim gelmiyo. gidince de yogunum diye 1 kahve icip kalkiyorum. onlar tum gece orada. nasi verdikleri para onlari rahatsiz etmiyo? yoksa ben mi cok cimriyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılKira derdi, fatura vs falan derdi yoksa E bı de üstüne birikim yapmıyorlarsa sorun etmiyorlardır. Bende asgarinin 2-3 katı kazanıyorum ama öyle gezmem tozmam olmuyor.
0123 Yorumla- 1 yıl
bende de kira fatura derdi yok ama asgarinin 3 kati bile çok para degil ki. dedigim adamlar 30lu yaşlarda evleri arabalari olmayan insanlar. gidin kahvehaneye abim. kiz kesmek yürümek için unili hayati yasamaya çalışıyorlar. 18-22 arasinda yasanmali bazi şeyler. bizde yapardik eskiden ama o zaman guzeldi onlar her seyde ucuzdu
- 1 yıl
Kanka ben o yaşlarda da kimseyi kesmek gibi bir niyetim olmadığı için yine ilgimi çekmezdi. Aksine kafeye gidince ters otururum çünkü benim oradan biriyle tanışıp konuşma ihtimalim olmadığı için o tarz bir duruma odaklanmadim. Diğer durumda elbette bu miktarda çok değil çünkü yine bana kalan çok olmuyor. Her ay köşeye şu an ki bir asgarî koysam dahi senelik en fazla 240 falan edecek
- 1 yıl
o erkeklerin amaxi o. ben oyle ortamlara sevgilisiz bile gitmiyordum pek sevmem. kizlari anliyorum baska sosyallesme ortami yok ama erkekler niye gider? saxma yani. senin nasil o kadar gider oluyo? aylik 32 civari kazandigim zamanlarda 20-22 atiyordum. bu sene Mart gibi 40 mayis Haziran gibi 60 a cikacak gibi. asosyal birisi olunca 10 bin lira masrafin oluyo maks
- 1 yıl
15 kira var sadece ona göre düşün 🥲 aylık mutfak masrafı, faturalar, giyim alışverişi gidiyor maalesef. 20-22 biriktirsem öpüp başıma koyarım 😅
- 1 yıl
haaa onlar varken bütün para cop oluyo. bende sirf o yuzden geç atanmak istiyorum. atanmamis yeni mezun -5 aylik- matematik ogretmeniyim. aile yaninda gusel para biriktiriliyo
- 1 yıl
Ahaha benimde matematik öğretmeni olmam peki 😅😅
- 1 yıl
ne guzell. umarim sen atanmissindir. atanmadan iyi para kazanmak yorucu oluyo. bir de ags ogretmen akademisi saçmalığını cikardilar. onun icin de para biriktircez
- 1 yıl
Yok atanamadim, açıkçası oturup hiç çalışmadım da kpssye. Yoruluyoruz da yapacak bir şey yok
- 1 yıl
rahat is icin baslamak lazim. bende hic calismadan girdim 65 mi ne aldim. azicik duzenli calissak yaparız da o motivasyon bi turlu gelmiyo
- 1 yıl
Kesinlikle önce motivasyon lazım. Bende o çalışma isteği yok okurken artık ders çalışmak travmaya dönüştü bende resmen. Kaldı ki şu aralar kitap okuyasim gelmiyor eskiden böyle değildim uykum dahi çok verimsiz düzensiz. Siz vakit bulmuşken çalışın derim. Özelde oradan oraya gitmek yoruyor cidden her sene yeni bir yer üstüne arada olan boş aylar vs vs
- 1 yıl
o dedigin bende kiz kardesime ders calistirirken olmuştu. kiz kardesim beterin beteridir. aglayarak ders çalışıyor deliriyorum. onun yüzünden mezun olana kadar ders verme dusuncesini kafamin ucundan gecirmemistim. 1 ay knce onun sorunlarini düzeltince basladim. ozel ders yorucu olmuyo onun sayesinde ama dediginiz yol isi hafiften yoruyo. bir de ben cevre olsun diye gunduz fiziksel is yapıyorum. temizlik isi. öğrenciler okuldayken onu yapıyorum. o da hafif yoruyor. ondan da iyi kazanc varda kendime vakit kalmiyo. ders calisma dedigim aksam 7-8 den sonra 12 ye kadar çalışmak. köle hayatinin benzeri resmen. böyle olunca eve gidesim gelmiyo valla. sende bu kadari yoktur ama bi kafa dinlemen gerekiyor. sonra baslarsin. bende böyle devam etsem de iyi kazancla giderim de artik bol vakit dinlenme istiyorum. yoksa temizlik sirketi kurup bir yandan da ozel ders studyosu tarzi bir yer acmam gerekecek. altımda en iyi araba ev vs her sey olucak ama kendime vaktim kalmayacak, o paralari da. o kadar parayi ne yapicam? ondan devlette kadrolar dolmadan yerlesip kafa dinlemek lazım. sende ek olarak dedigin gibi ogrenci bulma sorunu da var. insallah erkenden toparlarsin da o hevesin gelir. cok yogun olmak aklimi basima getirdi. aptalligimin hatalarini hep bu sekilde odedim, oduyorum
- 1 yıl
O kadar haklısın ki özellikle son zamanlarda artık yorgunluk pik yaptı bende. Ben farklı bir şehirdeyim ailemden uzak. Çalışmak biraz daha artık mecbur benim için. Aslında oturup çalışılabilse yapılır ama ben hiç oturup alan, eğitim bilimleri Türkçe vs çalışmadığım için yetiştirmek imkansız geliyor gözüme
- 1 yıl
ailenin olduğu sehirde pek is yok sanırım. trakyada yaşıyorum diye burada is çok. herkes özel ders verdirmek istiyo. basta cevre olsun diye saatini 500 liradan vermeye basladim. ucuz deyip cok fazla talep oldu. birkac aya 700-800 lere cikarim. atanmis ogretmenler 1000-1200 civarina veriyo. şöyle bir şey yapabilirsin benim kafamdaki de o yönde. illa bu sene atanacaksin diye bir zorunluluk yok. 2 sene sonra atanacakmis gibi yavasca çalışabilirsin. hem iyi bir temel atarsin zamanla da eksiklerin kapanir. bu surede de calistigin için birikimde yaparsin. kiz kardesim 10 a gidiyor. o 12 yi bitirene kadar atanmayi düşünmüyorum. universite sinavina hazirlanmasi gerekiyo. olurda yanlislikla akademiyi kazanirsam giderim kafasindayim. hem bu sekilde streste azaliyor kafam rahat oluyo
- 1 yıl
Bende artık sadece atanirim kafasında değilim açıkçası. 1 sene bitti taşınalı ortam uyma vs derken maaş gelir durumu şu an makul seviyede. özel dersi bende 700-800 civarı veriyorum ama o 1000-1500 arası ders verenler çok nadir pek yok Ankara 'dayim burada bile 20 yıllık deneyimli hoca 800 veriyor, bende. Atanan birine göre 3 kat fazla çalışıyoruz ve sorumluluk daha fazla oluyor ve ara tatil vermeden çalışmak gerekebilir ama açıkçası her özel sektörde zorluk var ben artık dert etmiyorum. 6. yılım oldu öğretmenlikte.
- 1 yıl
ogretmen olurken amacim kafa dinleyip sakin bir hayata sahip olmakti. makine mühendisliği terk im. stresli yogun bir is hayati var diye bolumu birakmistim. yeni mezunken bu kadar yogun olunca atanma konusunu hayatimin merkezine aldim. ozel ders kac senelik ogretmen olduğundan cok cevrenin genişliği ve ogrencilerin sana ne kadar ilgisi olduğuyla alakali. trakyada ogretmenler rahat hayat yasiyor diye gidip 800 e ders veren atanmis ogretmeni bulamazsin. onu da verirse tanidik diye yardim amacli verir. gecen sene edirnede stajda iken 750 liraya ders veren atanmis hocalarin hepsi doluydu. yaslilar genel olarak ozel derste tercih edilmiyordu. onlarda ozel egitim ogrencilerine falan yonelip ek ucreti fazla diye onlara ders veriyordu
- 1 yıl
Günlerim bu denli yoğun olmasa gerçekten oturup kpss çalışmalı ama kafamı veremiyorum inanır mısınız. Hatta şu an işteyim ve 10 saat ders ve 2 saat soru çözümdeydim. Eve gidiyorum kafam bir milyon resmen düşünmeye fırsatım olmuyor. Resmen ot kafayla dolanıyorum. Beynimin açılmasını istiyorum. Kafam hiç almıyor birşeyleri artık.
- 1 yıl
kurs dershane işi agir yuk bir de girilen zahmete değmiyor. dershane saatlerinde ozel ders vermen gerekiyo normalde. ozel ders vermenin de onune geçiyor. o yuzden o ise hiç girismedim. ona care bulmadan hayatiniz istediğiniz gibi olamayacak gibi. birak ags calismayi ozel hayatiniz diye bisi bile olmaz. nereye kadar boyle devam edebilirsiniz ki?
- 1 yıl
İnanın artık saldım kendimi sadece çalışıyorum. Hatta boş günüm yok haftanın her günü ya iş ya da özel dersteyim ama evime alıyorum tek kolay yanı bu. Diğer türlü artık kendimden geçmiş bir donemdeyim alışveriş vs falanda eskiye oranla yapar oldum. Sanırım biraz da psikolojik.
- 1 yıl
çalışmanın, kendine vaktinin kalmamasinin etkisi. son 2 aydir benimde tatilim yok gibiydi. ozel derse de başlayınca hic kalmadi. ayni durumu yasayinca fena patladim, fiziksel ve mental olarak. hemen is azaltmaya başladım. bu duzene senin gibi 5-6 seneligine dayanamam gibi geliyor. cok yorucu bi hayat. psikoloji diye bir sey kalmamasi baya normal
- 1 yıl
Benim hayatımda dönüm noktaları da çok oldu. Deprem süreci ev sorunları vs derken kendi adıma bireysel bir hayatım da olsun istedim açıkçası. Birşeyleri bireysel yapıp ilerlemek ve kendime ait bir düzenim olsun artık istedim. Bu sene ayriyeten çok çalışıyorum çünkü para biriktirmek ve araba vs falan almak. istiyorum iyi bir birikim görmek istiyorum. Yaza kadar dişimi sıkmak istiyorum bu yüzden bu şekilde 2-3 yıl daha çalışırım gerekirse. Önceleri eğer bir evlilik durumum olursa bu kadar çalışmak gibi bir hayalim yoktu ama gördüm ki hayatım bu yönde yalnız devam ediyor ve böyle gidecek gibi de görünüyor artık kendime odaklandım.
- 1 yıl
kendine ait düzen iyi, birikim araba isleri de iyi ama işte sağlığın buna el verecek mi? evlilik sevgililik isleri bile yogun bir hayatla alakali. sana anca aksam 9 10 dan sonrası kalıyor. belki dershane sabahlari yok diye biraz da sabahlari. boyle bir duzenin varken sevgili isini birak arkadaş isleri bile zor. bunlara katlanabilecek kadar güçlü birisin seni tebrik ediyorum bu konuda ama işte sağlığın bu arada elden giderse ne alacagin arabaya değecek ne biriktirecegin paraya. bende araba alicam atanana kadar ama sagligim da yerinde olucak. sagliktan önemli bir şey yok. sevgili gider gelir para da gider gelir ama saglik gitti mi bir daha geri gelmez. ozellikle şu mental olan sağlık. her bir travma insanda kalıcı hasarlar bırakıyor. hayata eskisi gibi umutla bakamiyoruz. sonra yürüyen ölüden farkimiz kalmiyor
- 1 yıl
Sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum, spor yapıyorum, diğer yandan eskiden çok çalışmama rağmen sosyal sorumluluk konularında yer alırdım sadece yaşadığım şehri pek bilmiyorum açıkçası eskiden bundan daha da fazla yoğun olduğum olurdu. Sevgililik meselesinden ziyade ben biraz daha ciddiyete yakin bir iliskim olsun isterim kaldı ki benim mizacım pek karşı tarafı yoran bir karakter değildir, aynı şekilde o. tarz birini sevmek isterim. Hallederiz deyip sakin kalabilen biri. Diğer yandan öyle sevmek için bence çok lüks zamanlara ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Henüz buna vakit ayırmadım 29 yaşındayım ve hala hergun birilerini önermelerine rağmen hala içimde ucan bir kelebek dahi olmuyor kimseye karşı. En azından artık bu saatten sonra sevebilmek isterim açıkçası
- 1 yıl
eskisi kadar yorulmuyorsaniz dediğiniz gibi devam edebilir. spora vaktiniz kaliyorsa sizi rahatsiz edecek kadar yogun degilsiniz demeki ki. en azindan dinlemelik spor yapmalik vaktiniz de varmis. ask hayatinda pek beklentiniz yok az ve oz bir seyler istiyorsunuz ama işte arkadaşlarınızın cevrenizin önerebileceği birisiyle olsa o yasa kadar coktan bulurdunuz. umarim dilediğiniz gibi birisiyle tanışırsiniz
- 1 yıl
Benim sevme, beğenme noktasında bir problemim var sanırım. Tam olarak sevmek, görüşmek, ilgiyi devam ettirmek bilmediğim denklemler. Haliyle eskiden yoğun olmadığım zamanlarda da o tarz bir durumum olmadı. Etrafımda söyleyen elbette oluyor sıklıkla ama benim için bu durumun çokluğu pek anlam ifade etmiyor. İlgi çeken bir nokta olmadıkça orada kalıyor. Spor dediğimde evde yapayım dedim spor salonuna gidecek halim ve zamanım kalmıyor açıkçası 🫠🥲 kendime gündüz saatlerinde zaman ayırıp birşeyler yapmaya çalışmak istesemde ona da halim ve istediğim kalmıyor açıkçası
- 1 yıl
sayisalcilar ilişki işlerinde pek basarili olamiyolar. sevmek iliskiyi devam ettirmek falan cogu kişi icin basit olsa da bizim icin zor, mantıksız seyler. sevmek için ilişkiyi yürütmek icin mantik kullanmayi birakmamiz gerekiyor. yoksa en ufak bir red flag karsidan soğumaya neden oluyo. iliskinin devam etmesi icin gerekli olan düzenli ilgi, günlük sohbet konu acma vs seyleri de bize hitap etmiyo. ilgini cekmesi icin de farkli olmasi gerekiyo o kişinin. hadi cekti diyelim ondan sonrasi yine sıkıntı oluyo. cok zor bi is bizim icin :/ yorulduğun icin gunduz vakti yatip dinlenmeye gidiyor. yorgunluk sagolsun enerjin kalmiyo. o evde spor seysi icin islerimi azaltiyorum bende. 4 ay once agirlik seti aldim. 2 haftada 1 yapmaya anca halim ve zamanim kaldi. duzenli spor yapmayinca da hicbir seye enerjim kalmiyor. belki sizde fark etmissinizdir. guzel fizikten cok saglik icin gerekiyor. basta uyku duzenini sagliyo. spor yapiyoruz diye yediklerimize cogu seye de dikkat ediyoruz daha kaliteli bir hayat sunuyo
- 1 yıl
Çok haklısınız kesinlikle bu şekilde bir bakış açısındayım bende. Gerçekten de baştan sona kadar her konuda destekliyorum bu düşüncenizi. Yediklerimiz bizi biz yapan şeyler aslında. Sporu kesinlikle sağlık için istiyorum çünkü her ne kadar gün içinde yoğun da olsak aslında pasif bir yaşantı
- 1 yıl
hormonlara kadar her seyi etkiliyo. ondan yediklerimiz= biz. hormonlarda fiziksel şeylerden baslayip mental olarak her seyi de etkiliyor. bunlarin basi da oksitosin. spor ve saglikli beslenme hayatimizda eksik olan mutluluk hormonunu fazlasiyla salgilatiyor. diger hormonlarda ideal seviyeye çıkıyor. depresyon vs hepsi bunlarla alakali şeyler. sağlıkta gidici bir şey. sporu bırakınca 40ta 50 de bu tempoyla fena cokeriz. oturarak ders islemiyorsan o kadsr da pasif degildir ya dkhdjdj oturabilen matci varmiymis merak ettim 🤣
- 1 yıl
Tüm gün ayaktayım ya ama özel derslerde oturuyorum tabi 😅 sağlıkla ve gıdalarla ilgilenen bir erkek garip ama tebrik ederim 💪🏻👍🏻 az önce komşuda kızlarla biraz spor yapalım dedik 😅😅 şimdi gaza geldim pilates yapıp yatayım sabah işe gidicem yetişmez
- 1 yıl
ozel dersin en guzel yanı oturmak. bizim dinlenmemiz ozel derste oluyo dkhdjdjf bende her şeyden birazcik var. spordan sonra yorgunken duş alip uyumak gibisi yok. hemen dalip gidersin djdhdj
- 1 yıl
Müthiş bir şey o bence de ama geldim yayildim koltuğa ya 🫠 üstelik sabah dersim 8.30 da 🫠🫠
- 1 yıl
sabahin 8.30 una nasi ders koyuyolar... hic mi sizi ve ogrencileri dusunmuyorlar? lise ogrencilerine yonelik bi dershanedesiniz sanırım. simdi yatsanjz 6 saat deliksiz uyursunuz. bakımı bos verirseniz guzel bi uyku cekersiniz :)
- 1 yıl
Hem lise hemde ortaokul 🫠 hiç sormayın ya hafta içi 9 da başlıyor. Ben sabah 7.20 de uyansam yeter ama işte bende uyku sorunu var direk dalamıyorum.
- 1 yıl
hafta ici de 9... köle calistiriyolar resmen. kac saat calisiyorsun? mental fiziksel yorgunluk uykunu huzunu bozmus olmasin. cok yorucu bi duzen
- 1 yıl
9 da başlıyor sabah 6 saat ders sonra 13.50 de mola 14.40 yeniden başlıyor soru çözüm 16.20 de dersler var 19.30 da bitiş eve geliyorum olmuş saat 8 yani siz düşünün 10 saat derse rahat giriyorum soru çözümü de saymadım. 3 günüm bu şekilde yoğun bir gün yarım. diğer günler evde özel derslerim var
- 1 yıl
3 gün köleden beter çalışma eksta yarım günde süründürme. ne gusel duzenmis. bari kazanci iyi olsa o da iyi değil. ozel derse de vakit kalmiyor o yorgunluktan calisma duzeninden. dershanede çalışan ogretmenlerin işi çok zor. uyku sorununun kaynağı belli gibi. ne kadar hep vardı deseniz de. belki spor bunu çözer de o diğer etkenler gidene kadar, aksamleyin rahatca kaygisiz yastigi kafanizi koyar hale gelene kadar duzelmez gibime geliyo. 4-5 saat uykuyla devam edebilmekte başarı. 6-7 saatten aşağısıyla hayat kalitem baya düşüyor. bunu uzun süre devam ettirebilmek... tebrikler 👏👏
- 1 yıl
Teşekkür etmek bile komik 😅 yapacak bir şey yok artık bu bireysellige alıştım. Planlarımda ikinci bir seçenek bir destek vs yok. Herşeyi kendi sorumluluğuma aldım. Bir sene böyle devam etsin bakalım seneye Allah Kerim
- 1 yıl
alistim ❌️ alismak zorunda kaldim✅️ 🤌👍 sizin düzen muhtemelen evlilige kadar boyle gidecek. keske sadece ozel dersle gecinebilecek cevreniz olsa ama o cevre için o ise ihtiyaciniz var sanırım. allah sabır versin
- 1 yıl
Ya kardeşim insan bir moral verir 😅😅 içim karardı ya. Hadi ben kendime köle diyorum zoruma gitmezde başkasının demesi farklı tabi. Belirli bir düzen var evet çok çalışıyorum ama o kazancı da alıyorum karşılığında böyle bir durumda var sonuçta ortada
- 1 yıl
durumu kabullenip dalgasina almak, onunla yaşamak için yapabileceğin en iyi şey jshdjdjdh kapitalist düzende istediğini yapabilmek icin daha iyi bi köle olman gerekiyo :) o sabah 9 aksam 8 yoğunluğu hafta içi ise o kadar da kötü değil. hafta sonu ve hafta ici 1 gun sana kalsa fazlasıyla yeterli. az cok birazcik vaktin kaliyo. 7/24 ozel ders vermiyon sonuçta. ozel dersi de dinlenmekten sayarsak 4 gun çalışıyon maks 😊🙃😊
- 1 yıl
gerci şimdi cumartesi. cumartesi de çalışıyorsun kolay gelsin hocam iyi dersler
- 1 yıl
Şimdi dersim boş çay içiyorum 😁 ya çok sikayetvari konuşmaları seven biri değilim haftada 4 gün işe gidiyorum diğer 3 gün ders vs falan ama genel olarak 1 günü boş bırakıyorum öyle düşünün. Diğer türlü çalışma koşulları çok ağır olan insanlar görüyorum etrafımda. Ciddi kazançları olan kendi işi olan kişiler de var tanıdığım ama hepsi her türlü çok çalışmaktan geçiyor ben bunu kabullendim daha doğrusu farkına vardım. Diğer türlü değerlendirmelerim de çok oluyor mesela aile geçindirmek için çok çalışan anne, babalar görüyorum onlar benim daha ince düşünmeme sebep oluyor. Hele ki bir erkek için çok daha zor şeyler. Ben babamin işe giderken birgün öf dediğini duymadım. Hiçbir akşam ya yarın iş var diye söylendiğini de duymadım. O yüzden bence sürekli birşeylerden şikayet etmek bence durumu daha da zorlaştırıyor.
- 1 yıl
eski nesiller çalışmaktan baska bir sey bilmiyor. bir de tek kisi calisarak aile gecindiriyorlardi. bizse rahat bir sekilde, rahatligin ön planda olduğu sevdigimiz seyleri yaparak buyuduk. evet 6 gun çalışmak çoğu cok kazanan için normal bir sey de seninkisi fazla yorucu. en azından ozel ders günleri rahat. hafta sonu kaça kadar ders var? iki gün de gidiyorsun sanırım. ek olarak sosyal hayatı 0 liyor. ne kadar bu hayat tarzi size ters olmasa bile. su an az sosyallik tercih degil zorunluluk. tercih iken bizi rahatsiz etmiyor. mutlu ediyor. rahatca evde oturup dizi film izlemeyi ozledim. simdi bos vaktim olunca anca yatip KS bakiyorum. dizi film icin sakin odaklanabilecsk bi kafa bile kalmiyor. 2 hafta önce film izleriz diye 4 mega boy cips aldim. daha hicbirini yiyemedim oyle bir durum :/ sizin yoğunluğu da buna benzetiyorum. isleri azalttim o yuzden. ve siz bana ek olarak tatil de yapiyorsunuz. bu da diger guzel yanı
- 1 yıl
8-10 saat derdim oluyor sadece cumartesi ama bugün akşam 8 de özel dersim de var. pazar evdeyim 4-5 özel ders veririm evden. ben genelde sadece kendim olduğum için evde sorumluluk ekstra olmuyor film dizi izleyebiliyorum. Kitap okumaya zaman var ama dediğiniz gibi odaklanma kalmıyor sanırım ama kesinlikle en çok dert ettiğim şey kitap okumak. Aslında burada falan takılmasam okurum ama çabuk sıkılıyorum evde. Çabasız birşeyler yapıyorum daha çok
- 1 yıl
bugün baya yogunmussunuz kolay gelsin. pazar guzelmis aslında. kitap işi liseden sonra pek sarmiyor. kitap okumanin faydalı olduğunu bildigimiz icin okumak istiyoruz ama 25 ten sonra hayatin bize ogrettigi kadar fayda saglamiyor. hatta zamanimizi calmaya basliyor. eskisi gibi keyif vermiyor. inanır mısınız bilmiyorum lisefr matematik dersi dinlemek yerine açıp kitap okuyan birisiydim -sinifin seviyesi bana gore dusuktu-. simdiyse eski istegimi özlüyorum arada okumak istiyorum deniyorum ama hevesim kaçıyor. cok guzel yapılmış filmler diziler haricine bile 10 15 dk katlanamiyorum. cabasiz yapilan seylerin nedeni böyle eskisi gibi zevk alamamiz. kitapler yine farkli guzel dünyalar sunsa ilgimizi cekerdi heralde. diger seyler de ayni sekilde benzer sonuclaniyor
- 1 yıl
Bende eskiden deli gibi okurdum üniversitede, aralarda, otobüstez tatilde, hatta boş saatlerimde dahi güzel sarardı. Şimdi farklı tarzlara yöneldim aynı tarz okumak zorunda değilim diyerek isteğim gelene kadar okumaya çalışıyorum. 2 ay kadar önce yine başlamıştık güzelde ilerliyordu sonra yine saldık ama bir yandan kitap almaya da devam ediyorum. devam etmek için yeniden çabalamak istiyorum. eski istekli halime dönmek istiyorum, dil öğrenmek istiyorum. Genel kültürüm daha da gelişsin istiyorum. Tek imrendiğim şey bu aralar gelişmiş bir beyin 😅 ama kpss sistemini çözebilir isem geçen yazmistiniz mantıklı geldi yaparım diye kendimi gazlicam. Hepsini bir şekilde halledeceğim inşallah 💪🏻
- 1 yıl
insallah istediğinizi basarirsiniz da her istek icin fazladan zaman gerekiyor. o da sizde az. en iyi sekilde degerlendirmeniz gerekiyor. dil işi akademik kariyer yapmayacaksaniz veya ingilizce matematik dersi vermeyecekseniz, yurtdisinda temizlikci olmayacaksaniz pek artisi yok. bende c1-b2 arasi ingilizce de var. tek artisi ingilizce manga okuyup dizi izleyebilmek. aynı sekilde hic turkce dinlemem. beynimi gelistirmekten cok geriletmistir. amerikan normielerine benzer bir kafa yapim var. Amerikan kültür emperyalizminden baya etkilenmis bir zihniyete sahibim. turk kulturu bana daha guzel geliyor ama kafa yapısı gitmis bir kere kolsy kolay geri gelmez. ama o kitap okumanizi yani hobinizi geri getirebilirseniz mentwl anlamda size cok iyi hissettirir. insallah o kpss de oljr azicik kafa dinlersiniz. acaba ogretmen akademisinde %kac bizim gibi 28 ussu olucak baya merwk ediyorum djhdjdjdj
- 1 yıl
Ya dili yaşamak için değil genel olarak gerekli buluyorum. manga okumuyorum ama anime izlerim genelde. Dizilerin çoğu ingilizce oluyor ilk olarak. Kaynaklar ingilizce rahat bulunuyor ve benim gözümde dil bilmek dildir işte fazladan bilgi göz çıkarmaz. Elimde olsa 6-7 dil daha bilmek isterdim. Açıkçası seyyah gibi gezmek isterdim dünyayı. Bir turana yolculuk fena olmazdı bu yaz ama o da zor gibi
- 1 yıl
animelerdeki gezginlerin hayatini mi istiyon dkdjjdjdj orada fakir halleriyle gezebiliyorlar simdi zengin isi olmuş. kaynak işi iyi de ozel bir ilgi alanin yoksa pek gerekli de olmuyor. önemli olan var olan bilgiyi etkili bir sekilde kullanabilmek. bana ingilizcenin tek artisi ilerde music producing -muzik yapimi- işini ogrenirken kolaylik saglayaxak olmasi. atanip ev araba alinca kendimi eğlendirmek icin girismej istiyorum. matematik icin de ilerde edit kanallari acicam. tiktok vs de populer bile olurum belki de ama iste hayalleri gerceklestirmek icin maddi bagimsizlik olmasi gerekiyor. ev arabayi aradan çıkarıp aylik idare eder gelire ulaşana kadar dünyayı gezmekten tut en basit bir seyi bile kolayca yapamıyorsun. hayata 2-0 geriden baslatiyor. geçen emekli okul müdürü bi abiyla muhabbet ediyorduk. o ev arabaya 18 yasinda daha sahipmis. bizse ne kadar emek verip alicaz. eglenmek her sey pahali. turkiyenin sefasini biz cektik sizde simdi cefasını cekeceksiniz diyordu. tüp kuyrugu reislerden farkli oluyo okumus insanlar. 6-7 dilden cok 6-7 farkli ulkede yasayip kulturunu ogrenirken bunu ogrenmek guzel olurdu. ilerde yapabileceğim vir sey
- 1 yıl
Açıkçası farklı kültürleri merak ediyorum. Animelerdeki gezginlerden ziyade çocukluktan beri hep gezmek isterdim seyyah gibi açıkçası. Dil sonuçta gittiğim ülkelerde bana lazım olacak. Ya bu dünyada herkes çok zengin olacak diye bir şey yok orta halde benim kabulüm öyle çok lüks bir yaşantım yok açıkçası o tarz bir eğlence anlayışım da yok. Ha şimdi durumuma bakınca gerçekten bitap düştüm bugün ve özel dersim de şimdi bitti yorgunluk hat safhada gözlerim ağrıyor ama gel gör ki uykuya da dalamıyorum. Yarın özel derslerim var daha saatlerini konuşmam lazım vs vs pek çok şey. Ben sahip olduğum ve o an elimde yapabileceğim şeylere odaklanıyorum, vaah şöyle olabilirdi, böyle olmalıydı diyerek olma ihtimali o an olmayan birşeyle kendimi zihnen yormamin bir anlamı yok benim için. eğlence anlayışım da basittir açıkçası biraz bakış açısı olarak öyle müzik, festival vs gibi anlayışlarım pek yok mesela. Sakin ama bir yandan da kendi içinde hareketli bir hayatı seviyorum.
- 1 yıl
belki ilerde erken emekli olup bunlari gerceklestirirsin :) ingilizce yeterli olur heralde. illa fazlasi diyorsan oyle gezmekten cok birlikte yasaman gerekir bu da guzel olurdu. orta hal kabulun olsa da yurtdisinda gezmenin maliyeti orta halden fazlasi gibi. gezerken calisabilecegin islerin olabilecegi bir yaşama sahip olsak fena olmazdi. mesela gastronomi okuyup dünyayı gezmek gibi bir hayat cok guzel bi hayat olurdu
geçmiş olsun. yogun bir gun olmus yine. o kadar yorgunlukla işle dusunceyle uyku tutar mi hic?
olabilirdiler geçmişe yönelik pismanliklar tarziysa evet saçma ama hayal kurarken soyle olabilirdi diyip kurmak baya guzel oluyor. farkli tecrübeler farkli hayatlar yeni senin nasil birisi olabileceğini merak etmek, nasil anilar biriktirebilecegini hayal etmek guzel bir sey aslında. bunlari yapamiyoruz diye üzülmek aptallik. o an yapabileceklerinin en iyisini yapmak en olgunca davranis ama bizi bu hayalleri kurmak hayata bagliyor bize umutlar veriyor. geçmişten cok geleceğin hayallerini planlarını yapmayi oldum olasi o yuzden cok sevmisimdir. ne kadar gercek olmayaxak olsalar bile. sakin ve hareketli dediğin evde farkli filmleri dizileri izleyip azicik dışarı cikip gusel yerleri gezmek gibi mi? - 1 yıl
Gezip tozmayı, yürüyüş yapmayı yeni yerlere gitmeyi ve farklı lezzetleri tatmayı seviyorum. Kitapçılara giderdim her hafta kendi sehrimde güzel olurdu ama Ankara 'da kitapçılar maalesef çok suratsız ve resmen kitap satmak bile istemiyor garip şekilde 😅 diğer türlü muhafazakar bir hayatım var açıkçası benim görüşlerime de uyan bir düşünce bu. Yaşantımı engelleyen bir durum olmuyor. önceleri sosyal sorumluluk projelerinde çok fazla yer alırdım iş hayatına ve yoğunluğa girince uzak kaldım çoğu şeyden. yurt dışı gezisi min şeyler bile evet çok pahalı maalesef. orada bir yaşantım ileride olur mu bilemiyorum. Bazen Türkiye'nin farklı şehirlerinde yerleşip 2-3 sene kalıp öyle çalışsam mı diye bile düşünmüyor değilim. Peşimden sürükleyecegim kimse de yok bana da değişik bir hayat tecrübesi olur diye düşünüyorum bazen.
- 1 yıl
onlari cogu kisi seviyordur basit istekler aslında. o suratsizlik son 10 senelik olaylarin etkisi. eskiden hayata daha pozitif olurduk. simdi insanlar geçim derdine düşmüş kafasinda dolu düşünce olunca o guler yuz de gidiyo. ha tabi sehir etkisi de olabilir. kucuk sehirlerde müşteri az diye birisi gelince seviniyorlar. 2016-2019 yıllarında bursa gibi sehirlerde bile bu tepkiyi verirlerdi. kutuphanede falan basit bir iş icin kostururlardi. belki hala oyledir bilemiyorum artik orada yasamiyorum. ama sanki o zaman genel olarak insanlar daha pozitifmis gibi geliyordu. ne de olsa şimdi bi tavuk dürüm yerken 100 kez düşünüyoruz. o zaman rahatca iskender yiyorduk. öğrenciyken rahatca para harciyorduk. 3 kurus paramiz olmasina ragmen. simdi o kadar para kazanıyorum yine mutlu etmiyor. bu da yuzume yansıyor. o insanların da yansir elbette :) yurtdisinda is yaparsin belki hic belli olmaz. farkli sehir olayini subaylar ve esleri yapiyor. ama oyle pek düşündüğün gibi olmuyor sanirim. tr pahali bir yer. ona da etki ediyo. belki atanip farkli sehirlere gitme yapilabilir bir sey. ataninca bunu doguya tayin seklinde 1 kere yapip yazlari ulkeyi turlayasim var ama oyle 2-3 sene kalmak pek mantikli gelmiyor. sonucta ogretmeniz kazancimiz belli. gittigimiz yerlerde cevre yapip ozel ders verince iyi de para kazanıyoruz ama bunu 2-3 senede bir sehir degistirerek bozmak istemezdim. onun yerine yazlari 1 aylik avrupa tatili, anadolu gezisi cok iyi olurdu. kiz kardesimle tr versiyonunu yapicaz da ikimizde yogunuz. universiteye gittikten sonraya erteliyoruz. boyle bir seyi tekte yapabilirsin de tr de zor sanırım. tek olunca da biraz sıkıcı oluyor. eglendigin birisiyle daha iyi tabi. ama sen muhafazakar birisi icin boyle kafada partner bulmak zor gibi. genelde tam tersi zihniyette birisinin zevki boyle oluyo
- 1 yıl
Yani hayatımda sevebileceğim biriyle birşeyleri yaparım düşüncesiyle hayatımda pek çok şeyi erteledim. Her yeri tek tek gezip dağ taş yürürüz sanmıştım ama onca zaman geçmiş bende değişen bir şey yok. Belki komik gelecek ama hayatımda ilk sinemaya babamla 5 yaşlarında falan gitmiştim sonrasında hep erteleyip ikinci gideceğim kişi eşim olsun diye kendimce birşeyler düşünmüştüm kafamda. Geçen gece aniden bir kız arkadaşımla akşam seansına aniden sinemaya gittim. İstediğim bir film olduğu için değil kafamda ufak bir umut bırakmak istemiyorum. kendimi hep birini sevecegime dair inandırarak oyalamışım gibi geliyor. Muhafazakar olmak pek gezmeye engel değil açıkçası birkaç kız arkadaşımla gezmişligim olmuştu. Sonuçta gittiğimiz yerler tarihi vs yerler, camiler doğal güzellikleri olan yerler vs falan. Yani gezmeye engel pek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben kafamda birinin geleceği umuduyla yaşamak istemiyorum Açıkçası. Düşünmek beni daha çok yoruyor.
- 1 yıl
o erteleme, düşünce falan hep turk toplumunda kadinin yetistirilis tarziyla alakali sanırım. kadinlarda heves gitmiyor da erkekler pek hevesli değil. yas aldikca daha sakin hayatlar istiyoruz. muhafazakar olanlarda ise bu daha da artıyor. isteği ev is ev den ibaret oluyo. evde cocukla esiyle vakit gecirmek yetiyo. muhafazakar olmayan bende bile bunun sevgilili versiyonu vardi birkac ay oncesine kadar. gezme de olursa sevgiliyledi. sevgili olmayınca eksikligini hissetmiyorum bile. kadinlar farkli bu konularda. yasla da alakali değil. belki cocuga karisirsan yorgunluktan istemez hale gelirsin. yaşlanınca da cocuk derdi kalmayip sabah aksam gezem teyzelerden olursun djdhjdjd. arkadaşların varken onlarla gezmek hem daha güzel ama işte onlar her zaman istemiyo. cami gezmekte guzel en son taksim camiisine gidip maniti ikna edip namaz kilmistik. muhafazakar olsam acaba nasil olurdu jdhdjdjdjd boyle seylere manitle alismis birisiysen ondan gezmenin vs eksikliginden cok sevgili şeysini özlüyorsun. erkeklerde bu oluyo. ondan hayatina birisi girerse sevdiginden degil de senle onu yapmayi sevdigi icin onlari yapacaktir. cunku o aktiviteleri sevmek var bir de sevmek var. anladigim kadariyla sen cok seviyorsun da biz erkeklerin en sevdigi sey yatmak. gercek anlamda. babani vs anlatmistin ya cogumuzu hayat o sekilde cok yoruyor. boyle seylere hevesimiz pek kalmiyo. seviyoruz ama eh iste tarzi. birisi beklemekte dogru bir şey degil zaten. ansızın oluyo boyle seyler. tabi onun da ömrü oluyo. benim KS indirmem kendimi islere vermem vs de onun omrunun bitmesiyle alakalı :/
- 1 yıl
Benim erkek arkadaş gibi durumlar olmadı açıkçası. Sadece bir iki kez tanımak için konuştuğum iki kişi olmuştu. İlkiyle 3 kez yüz yüze görüştük ama zaten o da konuşulması gereken önemli durumlar vardı. Son görüşmede sonlandırdım. Diğeri ise hiç yüz yüze görüşmedik. Hayata bakış açımız hem aynıydı hem değildi gibi bir şeydi. Yani olacak bir şey değildi kendisi benim hayatıma adapte olamayacağını ve bana uygun olmadığını düşünüyordu bende artık uzatmadım zaten sizli bizli bir konuşmayla sadece bir arkadaş gibi bir konuşma oldu görüşmeden. Kaldı ki normal mizacimda pek erkek arkadaşı vs falan olan biri değilim. Bu durum beni rahatsız eden bir şey değil. Evlenip sadece düz bir hayat istemiyorum açıkçası hiç öyle bir hayalim olmadı. Ama eskiden çok hevesliydim. birşeyler yapmaya birini sevip o duyguları çok yoğun yaşayacağımı düşünürdüm. Gördüm ki bende hiçbiri yok esasında. zaten oldum olası her söylene direk bahanesiz yok diyen biri oldum. Şimdi gözümün gördüğü zaten hiç olmuyor. Güvenmek mesele benim için. Her erkeği sapık gözüyle, öcü gibi görmüyorum. Pek çok temiz erkek tanıdım hayatımda ve hayatlarına şahit oldum. İçlerini Allah bilir o ayrı tabi ama benim kendi aile yapımda da var bu kişiler yani imkansız görmemiştim. Ama sanırım yaş aldıkça etrafta gördüm ki düzgün kimse de kalmamış. Neyse ya hayat evlilik, sevmek üzerine değil. sadece bundan ibaret değil. Çok deşmeye gerek yok
- 1 yıl
reelde sizin gibi insanlar pek yok. garip bi şekilde denk geldim. umarim istediginix gibi yasamaya devam edersiniz. yine de kendinizi kapatmayin bu konulara belki hayat o konuda hic beklemediğiniz anda yüzünüzü güldürür. öyle dediginize benzer bir ilişkiyi kaybedince anliyo insan. var olabiliyorsa oyle bir iliski. hayatinda oyle bir iliskiyi istiyo. oyle degilse tabi hic olmamasi daha iyi
- 1 yıl
Bu sözü çok fazla duyuyorum. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. hem iş arkadaşım hemde komşum olan arkadaşım dahi dün durup şunu söyledi yüzüme karşı hayatımda ilk kez senin gibi bir tip görüyorum. hâlbuki ben benden çok var diye büyüdüm. ben sevgiye dair bir şey kaybetmedim açıkçası. Beni üzen sadece bir an oldu o da olabilir düşüncesiydi. Sadece bu ihtimalle kırıldım. birkaç sözle artık olan hevesim de sönmüş oldu. Defalarca helallik istedi her defasında helal olsun dedim ama sanırım üzüldüğüm anlar olmuş. Pek konuşup içini açan biri değilim ona evdeki Perdeleri bile anlatsım gelmişti 😅 gülüp geçmek istiyorum. Kendime bir zaaf oluşturmak istemiyorum
- 1 yıl
maalesef yok. hatta su an iliskiler ihtiyaç giderme üzerine. kadınlar ilgi sevgi vs ihtiyacı erkekler de kadınlık ihtiyacı icin iliski peşinde koşuyor. cokta secici olmuyoruz bu konularda. gercek hayat ve bize ogretilen idealler cok farkli maalesef. güçlü olmak öğretilir mesela ama %kaç gercekten güçlü kisilige sahiptir? herkes rahatini, cikarini düşünür hale geldi. her zaman o ilişkinin istedigimiz hale evrilebilme ihtimali var ama olma diye kirilmanin anlami yok. en azindan yeniymis. yeni bir iliski de boyle umutlanabiliyorsan güzel bi uzun iliski nasil hissettirirdi? ondan zaaf oluşturmak o kadar da kötü bir şey değil tabi o kişinin bunu hak etmesi gerekiyor
- 1 yıl
Ben olmadığı için kırılmadım kendi mantığımın dışına çıktığım için kendime kırgın oldum. Kabul etmeyeceğim hiçbir şeyi yine onaylamadım ama belki anlık bir boşluğuma gelip kabul edebilir olduğumu fark ettiğim bir an oldu. Bunu karşı taraf anlamadı ama ben kendimde hissettim. Huyu suyu karakteri, yaşantısı öyle kötü biri değildi. Sadece farklı bir mizacı vardı diyelim. Sanırım konuşma şeklimiz öyle düşünmeme sebep oldu. Hem mesafeyi korudu hemde 1 kez bile yakışıksız bir konuya hiç girmedi. Hatta işin benim için güzel yanı sizli bizli konuşmayı hiç bırakmadık. İsimle hitap olayı dahi olmadı. Neyse işte bende şey yoktur sonuç olarak seviyorsam sorun yok her şey kabul vs diyen biri değilim. Kaldı ki sevgi de oluşmamıştı. Sanırım konuşmanın verdiği bir alışkanlıktı. İki tarafta bunu bildiği için olmayacak birşeyi uzatmaya gerek duymadık çünkü ben kabul edemezdim o davranışları. Benim için o durum bir yakın arkadaşı kaybetmek gibiydi açıkçası. Konuşmak iyi geliyordu. Bir erkekle o şekilde konuşabileceğimi pek düşünmüyordum ama o kişi beni hiç huzursuz hissettirmedi. İlişkiden ziyade arkadaşlık diyebilirim ona sanırım
- 1 yıl
o davranışları dediğin? zaten resmi konuşmuş samimi bile olmamissiniz. 3 buluşmada pek bir sey olabilmesi de normal değil. bana sacma geliyo ilk bulusmadan daha gelin güvey olan insanlar var. mizac farkli olmasi iliski icin daha iyi ama kafa uyumu olmasi gerekiyor. ortak noktalar olmadan iliski de zor. sadece konusabilecegin, icini acabilecegin birisi boyle hissettirdiyse dogru duzgun bir iliski nasi hissettirirdi acaba. ondan kendine kizmana gerek yok. arada böyle gardini indirmen gerekiyor. umarim bir dahaki flortlerinde arkadad degil de dediğimi yasarsin djdhdj
- 1 yıl
Nasıl hissettirirdi bilmiyorum. Pek gardını indiren biri değilim. Zaten indirirsem karar vermişim demektir. Şimdilik beklemedeyiz. Ya da öyle diyelim. Hayırlısı
- 1 yıl
hayırlısı olur merak etme iyi günler :)
- 1 yıl
Size de hayırlı günler. Sanki biraz benim meseleme düşüp ben odaklı bir konuşma oldu ya. Kusura bakmayın. dersler de üst üste gelince bir önce ne yazdığımı unuttuğum oldu 🥲 siz şimdi anladığım kadarıyla sadece özel ders veriyorsunuz ve sanırım temizlik işiyle ilgili birşeyler demiştiniz. Bir yandan da kpss çalışıyorsunuz değil mi? Neden şimdi soruyorum çünkü sistem değişti hakim değilim konuya. Sanırım azalan değişen şeyler de varmış. Onu netten araştırıp bakabilirim. Ama inşallah tez zamanda atamaniz olur çünkü özel de belli ki o yıpranmaya, telaşa pek uyum sağlamak sizi zorlar gibi.
- 1 yıl
ozel de pek yipranma yok aslında. benim sorunum tatilsizlik. şöyle diyim son 5 senedir hic boyle oturup 1 hafta hicbir sey yapmadan yatip duramadim. temizlik isinde iyi para var. kpss icin is azaltmasam sadece temizlik işinden 40-45 bin arasi geliyordu. ozel derse yeni başladım. onu da ekleyince yorucu olmaya basladi. ilk öğrencim ailesi haftada 5 saate kadar ders isteyen bir aile. ayni sekilde ona benzer haftalik 3 saatlik duzenli gidecegim ikinci ogrencim var. yine tahmini 4-5 saat gidecegim baska bir ogrencime de derse baslicam. ozel ders verdiğimi duyurali 1 ay olmadan boyle 3 ogrenci çıktı. birkac aya daha da artacak. ama bana ne kadar para gelse de tatil denen bir seyin varligindan haberdar olamayacagim kdhdjdjjdj o yuzden temizlik isinden 10 binlik işi anneme devrettim. hem onun isleri benim kadar iyi vermiyor hem de yeni yil zamminda istedigim parayi vermediler. temizlik isinden de saatlik 250~300 lira kazanmaya gore aylik masraf hesap ederek para ıstiyorum. iyisini istemiyorlarsa gitsinler yeni temizlikci bulsunlar. sizin yogun olan dershane sistemine girmek yerine haftanin 4 gunu 9-4 calisip aksaminda rahatca ozel ders verebileceğim bir duzeni planladim. o da tahmini ozel derssiz 35 bin kazandiracak. ustune 20-30 ozel dersten gelse bana fazlasiyla yetecek ama ongorulerime gore daha fazla ozel ders talebi olucak, bende ozel dersin saatini 500 liradan 700 e cikaricam. mayis gibi tahmini kazanc rahat 70 lere cikacak ama sonuc olurak benim tatilim anca hafta ici bir gun okul saati kadar olucak. onun harici temizlik isinden cok ozel ders ve akşamları çalışacağım kpss yorucak
- 1 yıl
iyi yani su an ags bizim gk gy ve egitim bilimlerinin karısimi bir sinav olmus daha da kolay. 2-3 calismayla onu bitirip 5 ay civari oabt calisma imkanina sahip olabilecegim. tek sorun yanlislikla akademiyi kazanırsam gitmemek gibi bir hataya dusemeyecegim ama o zaman da kiz kardesimi üniversite sinavlarina hazırlayacak kişi olmayacak. sayisal zekasi iyi degil ben basit bir seyi 1 saat gosterip anlatip 100 kere ispat yaptımtan sonra anliyo. desteksiz sayisal yapabilecek birisi drgil. ondan atanmak istemiyorum. olurda atanirsam mecbur açık liseye almak zorunda kalicaz gibime geliyor. atanirsam araba, para biriktirme isleri yarim kaliyo. akademiden önce 0 araba almak istiyorum cok bisi mi istiyorum djdhdjjd soyle bi hyundai i20 falan :)
- 1 yıl
Plan çok iyi Hocam tebrik ederim. Benimde ilk i20 hayalim vardı masrafı çok olmaz diye 😅😅 ilkokuldayken matematik öğretmenimizin arabası i20 di oradan kalmış sanırım aklımda. Sürüşü daha rahat diye. Ben arabayı da sürekli işe git gel yapmaktan ziyade acil durumlarda bir yere giderken kullanmak için almayı düşünüyorum açıkçası. Bazı arkadaşlarımın evi çok uzun sürüyor aktarmayla arabayla daha kısa. Kaldı ki onca sene çalıştı kenarda hiçbir şeyim de yok demek istemiyorum yoksa arabanın da masrafı çok aslında. Ama sizde güzel bir sistem var şu an hedef belli ve nasıl yapacağınızı da biliyorsunuz bence önemli olan burası. Tebrik ediyorum ama boş durmadan çalışmayı da hallettiginiz için. Benim bu sene 1 gün boşum var aylık 60 görüyorumdur ama tam hesaplamadim açıkçası giderlerim de var bu aralar. Kart aylık taksidim 15 geldi, kira 15, E altın aldım 20 küsur oraya gitti faturalar vs derken şu an ne durumdayım bilmiyorum 🫠🥲
- 1 yıl
plan iyi de artik hepsi masrafli. 0 almak istiyorum. sürüş vs den cok dizayn olarak hoşuma gitti. arabalara pek merakim yoktur ama onun modelini vs ilk kez aratmistim. ikinci el arac fiyatlari pahali olmasa honda civic falan da alabilirdim. acil durumlar icin gerekiyor ek olarak aileyle bir seyler yaparken ihtiysc oluyor. en basit piknik, mangal aktivitesini araban yoksa yapamiyorsun. yasadigim yerde denize uzaklık 1 saat. araban yok diye gidemiyorsun. dolu gezilcek yer var ama Ankara gibi buyuk yer diye toplu ulaşım yok varsa da saatte 1 otobus bekleme seklinde. pek rahatta değil. yasadigim yer kirklareli. doga guzellikleri, longos ormanlari, dupnisa magarasi, selalelwr vs var onlara da gidemiyorum. arabam olsa yazin tatil günlerinde İstanbul'a gidip gezebilirim de. tarihi yerleri muzeleri vs. araba masrafi var tamam da bizim gelir de o yönde artıyor ki. ve bunun ilerde sevgililik evlilik isleri var. manitin varken araban olmamasi toplu taşıma kullanmak falan da yorucu şeyler. dersleri evde vermiyorum temizlik isi de yurumeyle gunluk en asa 30-40 dk yol aliyor. onu da kisaltip bacaklarımı dinlendirtirim diyorum. bircok artisi var ama ben bu gidisle maks bisiklet alıp işe oyle gidicem 🤣🤣🤣🤣🤣 sizde boş kaldiginiz seneler mi oldu? en azindan kafa dinlemissinizdir jdhdjdj yogun calisma oncesi enerji toplamissiniz
- 1 yıl
20 bin birikim kotu değil seneye ozel ders fiyatlari vs de articak rahat 70 80 i gorursunuz de diger giderler turkiye şartları varken her türlü birikimin önüne geçecek. aileyle yaşamanın tek artisi bu sanırım. annem babam boşanıyor diye zorunlu olarak aileyle yasamaya baslamisken onu boyle avantaja cevireyim dedim. yoksa 2016-2020 korona zamanina kadar ayri evde yasiyordum. hevesimi alinca dogru düzgün işimi gücümü oturtmadan eve cikmama karari aldim. yoksa birikim olmuyo. eskiden kiralar 500 700 1000 lira iken yalniz yasamak hadi onu geçtim ev arkadasiyla yaşamakta guzeldi. simdi o giderleri düşünürken yalniz yasama hevesi gelmiyo. ataninca mecbur yasicam da atanana kadar boyle devam ederim. belki ataninca ev flaan bile alabilirim hic belli olmaz dkhdjdjs umarım sizde de isler yolunda gider. iş olaylari her seyimizi etkiliyor. mental sağlık resmen kazandigimiz paraya endesklenen bir devirde yasar olduk 😒
- 1 yıl
Bazı yerlerde kendimle konuşuyormuşum gibi geldi ya 😅😅 aynı konuşmaları yanımdakilere yapıyorum. Az önce geldim eve kafam dağılsın diye dışarı çıktım gole yürüyüşe gideyim dedim. Yoldan tanıdık birini gördüm tuttum onu da yürüyüşe götürdüm 😅 üstelik benim branş yeni mezun. Otur ders çalış diye öğüt veriyorum. Napacam diyor yapamıyorum diyor dedim ağlaya ağlaya çalışacaksın mecburen yapacak bir şey yok. Kesinlikle araba konusunda hedeflediğim şeyler onlar. Arkada sandalye masa olacak koyacaksın termosa çayını gez istediğin gibi her yeri. Arabam olsa yemeğimi bile yerim içinde inanır mısınız 😅 al yanına eşini hazırla evden birşeyler kahve kek vs falan çek manzarasi olan bir yere otur arabanda ohh miss. Hatta bazen şey düşünüyorum işte çok aram olursa gidip arabada yatarım bu arada 😅 şu an hedefim araba. Sıfır gibi bir hayalim yok açıkçası çünkü sürmeyi pek bilmiyorum ve sıfırlanmış durumdayım o kadar para verip ziyan etmek istemem
- 1 yıl
bizde yapmama durumu pek görülen bir şey değil garip. bölümde bazıları matematikte cok iyi olmadan matematik öğretmenliği okuyordu. soyut matematigin girdigi alan cebirdi sanırım. onun harici kolaydi bizde. duz matematik okumsk zormus duyduğuma göre. bir de ben mühendislik terk birisi olarak cogu dersi hic calismadan vermiştim. kpss oabt dersleri de ondan kolsy geliyo. tek sıkıntı çalışacak hevesi motivasyonu sağlamak. bunlardan once yapamıyorum diyorsa birisi daha cok yol alacagi var :/ ataninca o sekilde yazin da gezilir, tr de her sehri turlarsin. bende daha ehliyet yok 😅 arabadan anlamayincs ikinci elde fena kakalarlar diye hic girismek istemiyorum. ayriyetten hedefi buyuk tutmak daha fazla motive ediyo, daha çalışkan birisi oluyorsun
- 1 yıl
Arabadan anlamıyorum ama arabadan anlayan çok fazla tanıdığım var onlara bırakıcam o işi zaten 😅 ingilizce matematik okumuş üstelik. Tyt dahil yapamıyorum dedi problemler falan hiç yokmuş. benimde oturup ayt çalışmam lazım açıkçası çünkü 4 yıl ortaöğrenim çalıştım ve unuttum çoğu şeyi benimde bunu halledecek azmim olması lazım bunu yaparsam oturup alana çok iyi çalışırım. Kavrayışım hızlı aslında benim sanırım şansım oradan dönüyor ama tek eksiğim çalışmamak. Bu sene aytyi kafaya koydum önce onu halledicem gerisi gelecek diye düşünüyorum araba işini bu yıl bittikten sonra köşede 120-150 olursa ailemden altın borç alicam öyle alırım
- 1 yıl
o yönden sanslisin. eski uni arkadasim var arabadan anlayan ama o kaziklar galerici olmustu en son. kayserili birisine o konularda asla güvenmem jdhdjdjd cok cakaldi. kaç k la kazanmis acaba tyt yi nasil yapamıyor? en azindan ugrasip yapabilecej bir seviyede olmasi gerekiyor. en basiti onlar. ayt kolay da analiz kismi sıkıntı. ve farkli dersler vardi ya lineer cebir, soyut cebir, istatistij vs onlar asil sıkıntı. hic calismadan girince 33 d 17 y yapmisim. son 10 soru kolay matematik ogretimine bakamamistim. egitim bilimlerinde cok yanlisim var diye dusuk puan geldi sanirim. 46d 34 y. calissam iyi bir sey yapar mişım. kendime güvenmeyip salmistim. ozel dersler sagolsun sizde temel vardir hala. hizlica toparlarsiniz. ha tabi bizde oabt 50 soruya inecekmis tam olarak nasi olucak bilmiyorum. bir de genel kültür kasmam gerekecek. tarih cografya mevduat vs bilgisi 0 diye 60 gk den 16 d 12 y yapmisim. oabt den cok bunlarin korkutmasi üzücü :/
- 1 yıl
borc morc bilmem kizlarina yardimci olsunlar. milletin annesi babasi mezun olunca hediye ediyo bizimkiler tam tersi :/ ev araba calisip almak guzel de bazen o insanlari gorunce halimize acimiyor da değilim hani djdhjdjd
- 1 yıl
Yok ya aileme yük olmak istemiyorum bunca zaman destek oldular zaten almalarına gerek yok gerekirse ben destek olmalıyım ama ailemin öyle bir beklentisi yok. Etrafımda el bebek gül bebek büyüyen altında arabası olan daha öğrenciyken üstelik çok fazla kişi oldu. ama benim ailemin bana verebileceği önemli şeyleri aldığımı düşünüyorum o yüzden maddi kısımlara takılmıyorum. Esirgenen bir şey olmadı o yüzden bunların hiçbiri gözümde değil açıkçası. ha öyle lüks yaşantım olmadı ama aç uyumadık çok şükür
- 1 yıl
sen nasil mutlu oluyorsan orasi önemli tabi. ailemin vakti hali yerinde olsa muhtemelen bende yerdim o paralari da tabi maks para harcamam ev araba olurdu heralde. zevkler belli zaten
- 1 yıl
Hayallerimiz fakir 😅 gezmek içinde yerdim o parayı açıkçası yurt dışı tatili yapardım mutlaka
- 1 yıl
hea fakirlik genlerimize islemis artik. gezmek icin harcadığın her kurus içine otururdu. sen araba evden şaşma 😁 kazandiginla gezersin o zaman zaten birikim derdi yok. boyle bir hayatta güzel olurdu fkdhdjjd
- 1 yıl
Zaten araba işi aradan çıkınca gezmeye başlarım ancak ölmez sağ kalırsam. Ulen şu devirde koca bile mana muhtaç 😬😅 (şaka bir yana dua yerine geçmesin)
- 1 yıl
senin hayaller pek uzakta degil o zaman. 1 seneye gerçeklesir gibi. onu da bulup gezdirirsin skshjs aman dua olsun nolcak
- 1 yıl
Yok ya biraz baskın bir karakter olsun. Ben karşıdan her anlamda cekinmeliyim yani aslında saygım ve güvenim olmalı. Kendimi anne babama güvenerek salmamisim eşime güvenip salmam lazım. O yüzden zeki ve çalışkan biri olmalı. Hallederiz reis şart 😁
- 1 yıl
hepsi bir arada olur işte. daha ne istiyon kdhdjd
- 1 yıl
Olur olur inanıyorum full paket alırız bir tane
- 1 yıl
olur hanımefendi baska isteğiniz?
- 1 yıl
Başka bir isteğimiz yok demek isterdim ama benim liste uzar gider ya 😅
- 1 yıl
o isteklwr bizi hayata bagliyo iyi bisi merak etme ;) ne kadar cok o kadar iyi
- 1 yıl
Kendimi biliyorum sonuçta anlamsız şeyler değil o yüzden beklentilerim bana hiçbir zaman saçma gelmedi
- 1 yıl
niye saçma gelsin senin hayatin senin isteklerin
- 1 yıl
Ahaha etrafımda çok eleştiriliyorum da ondan 😅 hemen her söyleyene bakmadan yok diyorum ama kafamda aslında belli denklemler oluyor hemen elemiş oluyorum iki tarafı da yormaya gerek yok. Neyse ben ne uzun tuttum sizi bu arada ya 🫠🫠 baya kendi meselelerimle uzattım da uzattım, hem özür diliyorum hemde teşekkür ediyorum bunca şeye cevap verdiğiniz için
- 1 yıl
sizin denklemler 4 bilinmeyenli denklemler gibi djdhjdjd insanlari fazla sallamamak gerek. o zaman tam anlamiyla bir birey oluyoruz. elestirmeye cesaret bile bulamiyolar sonra. rica ederim iyi geceler
- 1 yıl
Ya ben pek ciddiye almıyorum her söyleneni üstümde öyle kolay etki bırakmaz kimse. Kafamda belli sistem ve analizine oturturum herşeyi bir şey söylemek istesem onu mizah yollu dahi söylerim her şekilde. Tartışırken tartışma anında tartışmam, bağırmam, sakin konuşup diyeceğimi derim genel olarak o yüzden beni teselli etmek ve ikna etmek zordur
- 1 yıl
kendi bildiğini okuyorsun ama kimse onu anlamıyor. mizahi da gercek saniyolar. senin acindan eğlenceli de biraz yorucu oluyodur. gerxi kafana takmiyon ne kadar yorar orasi da tartisilir
- 1 yıl
Kafama takmıyorum değil herkesin fikirlerini doğru olarak hemen kabul etmiyorum diyelim. insanları yormaktan ziyade aslında daha çok uzatmayan biriyim. ısrarlar ve inatlar sürdüren biri değilim. birileri bir şey yapmak istemiyor ise zorlayan veya ikinciye soran biri değilimdir. Anlamak isterim ama anlaşılmıyor isem zorlamam. Çünkü ben anlaşılması zor biri değilimdir anlamak istemiyordur zorlamaya gerek duymam. bir şey yapmış isem karşılık beklemem. Sabırsız biri değilim ve beklemekten vazgeçmem. Uyumsuzluk çıkarmam, durduk yere söylenip moral motivasyon bozan biri değilim. Şimdi bu biraz kendini övme gibi gelmesin ben bunu övgü olarak demiyorum düz bir insanım ve gizli yönlerim pek yoktur o yüzden birinin beni anlamaması zordur ve bir şey yapmış ise onu bile isteye yapmıştır. Çevremde öyle dost, arkadaş kazığı yemedim (hayatta ki en büyük nimetim sanırım) çevremde beni kırmak isteyen insanlar pek olmadı aksine sevgi ve saygılarını hep hissettim. Bütün bunlarla birlikte yani öyle kafaya taktığım biri olmaz ama incitmekten korktuğum için kafaya takarım
- 1 yıl
arada insanlari incitmekte lazim bunu da kafaya takmaman lazim. ince fikirli insanlar icin tr de yasam zor. ne kadar cevren konusunda sansli olsan da :) özünde herkes düz insan da hafif farklılıklar bizim dunyamizi bambaska hale getiriyor
- 1 yıl
Yani açıkçası kafaya her türlü takarım ben ya incitmek istemem kimseyi ha kasıtlı şeyler yapandan da sözümü esirgemem tabi ama saydırmam gereken yerde sustuğumda olmuştur nerdeyse haklı çıkarttığım da. Bir noktada rahatlıyorum helallik noktasında sorun etmemiş olucam tabi ki her zaman öyle melek gibi gezmiyoruz Allah bilir kimleri kırmış, üzmüşümdür ama kimsenin benden yana bir yarası olsun istemem
- 1 yıl
hayat öyle cok yorucu olmuyo mu? arada yanlislikla olsa da incitmek gerekiyor sonra olan kendine oluyo. saydirmayip kendini tutunca da yine kendine ediyorsun. bazen patlamak gerekiyor. ha tabi her zaman olmaz bu senin yaptığın genel de dogru da, benim gibi kolay kolay sinirlenmeyen birisi icin o durumlarda kendini tutma pek olmuyo. sadece işte alttan almak lazim. o da profesyonellik geregi. onda bile bazen alttan alınmıyo. sana yaralari olsun nolucak ya fazla düşünme bu kadar kddhjdkdjdj
- 1 yıl
Her yerde alttan almıyorum dediğim gibi kötü niyet sezersem esirgemem diğer türlü fevri karar vererek büyük tepkiler veren biri değilim. Yordugu oluyordur mutlaka ama bence çok sivri olmak bence daha çok yoruyor. Çok çatışmalara dahil olmuyorum bildiğim doğrular varsa söylemekten de çekinmem bu arada yeni başladığım bir iş ortamında vurgularim mesela ya hocam çok sakin birisine benziyorsunuz vs falan derler bende oyleyimdir ama söylemem gereken bir şey varsa direk muhatabiyla uzatmadan sorarım derim genelde öyle de yaparım pat pat tek seferde herşeyi söylerim öyle dolandirmayi da sevmiyorum bakmayın böyle sessiz minnoş rolünde olduğuma ben çevremdeki insanlara fırsat veriyorum sadece iyiye kullanıp kullanmamak onların elinde sonuçları ona göre oluyor
- 1 yıl
en iyisi olmasi gereken bu aslında. sanirim biz biraz agrasifiz kaosu seviyoruz kdhdjdkdj
- 1 yıl
Biz derken siz mi yoksa toplum olarak mı? Yoksa gelen ben mi 😅 yalnız kendimi iyi aştım haa gece uyumadım ama sabah erken kalkıp kahvaltıya bile çıktım. Arkadaşımla buluştum. Gece yürüyüşe çıktım yeni tanıdığım biriyle güzel bir sohbet edip kahve içtim eve dönünce komsularimla okey oynadım. Bir de sosyalleşmeye zaman kalmıyor derdim 😋 şu yürüme bandım da gelsin de spora tam gaz başlayıp pilates falanda yapayım 💪🏻
- 1 yıl
toplum demeyelim herkes oyle degil ama cogunluk bana benzerdir heralde. sen iyicene uykusuz yasamin formulunu bulmussun djdhdj bir den hizli bir sekilde sosyallesme isine baslayip hayatini iyi yönde ivme kazandirmissin ne gusel. allah daha fazlasını da nasip eder ins
- 1 yıl
İnşallah ama ben çok çalışsam da, çok yorgun olsam da fırsatını bulduğum her an dışarı çıkarım ya da arkadaşlarımı çağırırım yanıma. Demiştim size çok çalışmak buna engel değil diye. Ama haftalik uyku süremi çok az tuttum inşallah bu gece erken yatarım bari. teşekkürler bu arada inşallah öyle olur. İnşallah sizde huzur bulduğunuz bir yaşamın içinde bulursunuz kendinizi en kısa sürede. Daha kitapçı gezeceğim ama burada fırtına çıktı uçmam inşallah 😅
- 1 yıl
biz erkeklerde engel oluyo. mental fiziksel her yonden yoruluyoruz. sizde sosyallesmek dinlenme oluyo. insallah uyursunuz iyi gezmeler. 50 kilo minnak bisi degilseniz ucmazsiniz heralde djdhjdjf
- 1 yıl
Ahaha keşke öyle olabilseydim ama değilim maalesef. 50 benim için fazla az 57-58 ideal benim için. Evet erkekler fazla yoğunluğu ve tempoyu sevmiyor. Uykuya düşkünsünüz
- 1 yıl
uzun boylusun sanirim. 57 58 de düşük bi kilo. en son lisedeyken o kilolari görmüştüm jfhdjd
- 1 yıl
165 çokta uzun değilim. İdeal kilom o orada değilim henüz 🥲 bende en son ortaokuldayken 50 ydim 😅😅
- 1 yıl
kadinlar icin en ideal boy 165 olabilir. ideal kilo 60-65. lisede seri kilo almışız jrhdjdj iyi bakmislar
- 1 yıl
Ahaha iyi yemişiz bence. ama ben oldum olası öyle sıska biri olmadım açıkçası iyi mi kötü mü tartışılır ama bir dönem yani 6-7 ay önce çok ideal zayıflıktayim aldım yine 5-6 kilo vericem onu 1-2 aya 💪🏻
- 1 yıl
bosuna o kadar zayıflama. muhtemelen su anki halin daha iyidir. zayiflik 25 e kadar maks yakisiyor. 20 lerden sonra balik etli kadinlar daha gusel oluyo. su an da tahmini sen oylesin. balina etli olmadigin surece su anki kilon ideal :)
- 1 yıl
Ahaha balina etli 😅 bir kadına da bunu demezsiniz ya. Neyse yani dışarıdan herkes normal dese de benim gözümde değil 6-7 kilo vermem ideal şu anda. hem sagliken hemde kendi beğenim için istiyorum. Açıkçası bir erkegin yakışıyor, yakışmıyor gibi bir yorumda bulunması normal şartlarda pek izin verdigim bir şey değil şimdi burada tanımadığım biri olduğunuz için ve görünür bir şey olmadığı için nezaketen söylediğinizin farkındayım teşekkürler ama vericem 😅😅😅
- 1 yıl
su an bi body positivity akimi var. 200 kilo kadini ovuyorlar. saglik açısından iyi değil göz kismina gelmedim. ya da gidiyorlar tam tersi abarti zayifligi ovuyorlar. normal kilolar sosyal medyada pek ovulmuyor. en güzeli o kilolar aslinda. sen ne kadar begenmesen de verme ;) saglik icin de pek farki yok alti ustu 5-6 kilo vericeksin. goren sanacakki 80 90 kilosun 🤣🤣 sen yorumumu bos ver. ama biz erkeklerin geneli bu kafada yani. yoksa 0 beden de seven var balina etli seven de djhdjdj
- 1 yıl
iyi vermeler o zaman
- 1 yıl
Yok ya birileri sevsin diye değil kendimi beğenmem de önemli bence. Şu an o kadar çok uykum geliyor ki 2-3 saat yatabilir isem efsane olurdu ya 🥲
- 1 yıl
balik etli halini niye beğenmiyorsun? yastigina sarilip hayallere dalip gitsene. en guzel uyku yöntemidir:) son günleri yaptiklarini düşünüp kendinle gurur duyup hayallere dalip mutlu bir şekilde uyumak gibisi yok
- 1 yıl
Fit vücut seviyorum ben. Aşırı zayıf ve kaslı olarak değil ama fit sağlıklı hatlı bir vücut göz zevkime daha çok hitap ediyor. Hala uyumadım ya uyku eşiğini aşınca artık uyumak zorlaşıyor 🥲 kaçırdım sanki yine. Bir namaz kılıp denemeye çalışıcam yeniden uyumayı ama zor gibi
- 1 yıl
balik etli ve fit olunmuyo mu skdhjdj senin uyuman icin bi 30 rekat lazim yoksa zor. uyku duzeni gitmis kafa da gitmis. uyku duzeni oturtana kadar çilen cok :/
- 1 yıl
Namazı uyumak için değil yatsıyı kılmamıştım 😅😅😅 benim uyku sorunum uzun yıllardır var sadece bu 2 yıldır daha fazla oldu
- 1 yıl
yok yatsi dan ekstra 20 30 rekat kaza kilsan ya da nafile kilsan iyi uyku getirir demiştim. yogunluk, mental yorgunluk, kafanda dolu düşüncen olunca o uykular haram olur. yastiga kafani koyduğun zaman ne zaman başka dusunceler aklina gelmeyecek iste o zaman rahat uyumaya baslixaksin
- 1 yıl
Aslında aklıma net gelen bir şey yok aslında sadece bu aralar biraz panikle uyandığım oluyor ya da stresli bir uyku sürecim oluyor bir ara düzelmiştim. Akşam konuşmak iyi geliyordu. Sonra o düzeni de bozdum iyice uykular haram oldu
- 1 yıl
tekrar baslamak lazim sanırım. sizin tabiatinizda var. is harici konusup kafa dagitmak gerekiyor. bizde tam tersi oluyo. toparlamak icin magaramiza kapanip kimseyle konusmuyoruz
- 1 yıl
Bilmiyorum bende tam olarak kendimi çözemiyorum. Konuşurken de uyumuyordum o da ayrı bir mesele. Bir daha biriyle o kadar konuşmayı istemiyorum açıkçası. kendimi bu denli sınırlarla aşıp, alışkanlığım bana kalmayacak birşeye bir kişiye alışmak istemiyorum
- 1 yıl
arkadaş bulabilirsin belki. sonuçta ihtiyaç. 101 arkadasi gibi düşün. sorunlar birikince toplu halde bize hücum ediyor. bu arada maks 120 mesaj yollanabiliyormus yorum atarken dkdhdjdjd
- 1 yıl
Çalışmalar nasıl gidiyor Hocam:) canım sıkıldı aklıma buraya girmek geldi
- 1 yıl
dm gelin hocam siz en iyisi :)
- 1 yıl
👍🏻
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
- Diğer konusunda 90,9b cevap paylaştı.
u 1 yılzenginler demek ki
00 Yorumla
1 yılParamı çar çur etmem. Bu cimrilikse cimri olayım tercih ederim. Evde kendim yapınca daha mutlu oluyorum
11 Yorumla- 1 yıl
dogrusu da o gibi geliyor. evde is yapmaya usenip paralari car cur ediyolar
1 yılKeyif meselesi gelecek birikim düşüncesi falan yoktur gidip aldığını eziyirdur
07 Yorumla- 1 yıl
yaslari 30 olmus altlarinda araba yok evleri yok hala ne derdindeler sanki 18 20lik cocuklar. bazi seyler üniversitede yasanmali. o zaman güzeldi. hem de hwr sey ucuzdu saatlerce takilirdik. simdi her sey ates pahasi olmus gitsinler kahvehaneye. biz brolarla oyle yapıyoruz
- 1 yıl
aileyle kahvehaneye gidilmiyor. ondan mevburiyet biraz
- 1 yıl
Biz ne üniversitede ne şimdi yaşamıyoruz biz ne yapalım
- 1 yıl
Bırak yaşayan yaşasın
- 1 yıl
sen git yasa reis. o yas gelmiyor bir daha. 23 yas hayati baska 30 yas hayati. 30 kusur yasinda ergen hayati yaşanmaz. sanirim bunlar unide iken bir şey yasamamis iclerinde kalmış. simdi zamani bosa harcamak gibi geliyo
- 1 yıl
Herkesin kendi hayatını 40 gelince pişman olurlar
- 1 yıl
belki de pismanliktan simdiden salmis olabilirler. herkes hirsli tuttugunu koparan birisi değil
Ev gecindirimiyir kira fatura ödemeyip ayda 20 gün falan kafede oturup eş*k gibi çalışan emesillerdir
00 Yorumla
1 yılAile evinde yaşıyorlar
00 Yorumla
1 yılBorcun vardır
011 Yorumla- 1 yıl
kimin?
- 1 yıl
Senin için dedim borcun vardır diye o yğzden sana ağır geliyordur sen tek mi yaşıyosun
- 1 yıl
hayir. borcum yok. ailemle yaşıyorum hatta fazla kenara atayim diye. bu ay tahmini 30 civari aticam. diger ay da ayni sekilde. ama yine oyle yerlere gidemiyorum. evim arabam yok sonuçta. daha hicbir seyi olmauan insan azicik kazancini da çar çur etmez
- 1 yıl
Sen onlara özenme ayda bir git sadece paranı ailenle de paylaş yaşında var sanırım yani 18 19 yaşında değilsin ailene sürpriz falan yap kalan paranı da birikim yap ama altın al paranın kıymeti her gün ölüyo zaten
- 1 yıl
yas var da yeni üniversitem bitti. 0 dan hayat kuruyorum. aileme de destek olduktan sonra attigim para. hafta da 2 kere ailemle yemek yiyoruzdur heralde. su an evde sıcak yemek yemeyi ozleidm. ondan annemle kavga ediyoruz. hep disarda yiyoruz diye rahata alisti yemek yapmiyo dkdhjdjd
- 1 yıl
Sifkaşdkqldkq çok iyi olay çok güzel paran kalıyomuş cimri değilsin sadece paranı tasarruflu kullanıyorsun senin gibiler ilerde çok zengin olur bahsettiğin elemanlar eğlence uğruna parayı harman savurup günü gününe yaşıyordur ellerinde birikimleri yoktur o yüzden önüne bak
- 1 yıl
benim cimrilik gereksiz pahali seye para harcamak, ihtiyaç yokken bir seye para harcamak. mal gibi üniversitede yanlis bölüm secmesem ev arabam olmuştu heralde. zenginlikte gozum yok. ev araba alip rahatca kafami dinleyeceğim coluga cocuga karisacagim bir hayat istiyorum
- 1 yıl
Çok güzel bir hayal, elde edersin zaten idareli ol paran daha fazla birikir
- 1 yıl
ediyo da sıkıcı bir hayat sunuyo
- 1 yıl
Ortam edinmen lazım
- 1 yıl
hayatim is güç ev sen ibaretken tek ortamim ozel ders verdigim is cevresi oluyo
Gizli Üye(25-29)1 yılEk gelir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz