Algıladığımız şeyler belirli dalga boylarında ışınlar aslında.

Algıladığımız şeyler belirli dalga boylarında ışınlar aslında.
Bende şeyi merak ediyorum. Ya herkesin gördüğü renk aynı değilse? Mesela pembe. Pembe senin için belki de çok farklı bir renk ama o sana pembe diye öğretildiği için onu pembe diye biliyorsun. Renk körlüğünden bahsetmiyorum. Direkt böyle herkesin gördüğü renkler çok farklıysa mesela?
Hiç öyle düşünmedin mi? Ben herkes düşünüyordur diye düşünüyordum dpxmdpxkxp
Hmmm
PRDMEĞDELXLDPXM YEMİNLE AYNISINI DÜŞÜNDÜM
Dışarı çıkınca özellikle diğer tüm insanlar npc gibi hissediyorum bazen
Ledmepxmepxmepdmd bordeline var bence şizofreni daha çıkmadı şükür
Günümüzde aslında şaşırtıcı değil ya o kadar alıştık ki her konuda ayrımlaşmaya (en basitinden herkes bir tarza sahip olmaya çalışıyor ben asla öyle olamam nasıl hissediyorsam öyle giyinirim) bir öyle bir böyle hissediyoruz o yüzden ddpxmdpdlx
Renkler, dış dünyada fiziksel olarak var olmayan, ancak beynimiz tarafından oluşturulan algılardır. Fiziksel dünyada renk, ışığın dalga boylarının gözümüzdeki hücreler (retina) tarafından algılanması sonucu ortaya çıkar. Ancak, ışığın dalga boyları kendiliğinden "renk" taşımaz; bu algı, beynimizin ışığı belirli şekilde işlemeye ve yorumlamaya dayalıdır.
Örneğin, bir nesne kırmızı göründüğünde, aslında nesne ışığın kırmızı dalga boylarını yansıtır ve bu dalga boyları gözümüzdeki koni hücreleri tarafından algılanır. Beyin, bu algıyı "kırmızı" olarak tanımlar. Dolayısıyla renkler, dış dünyada bir fiziksel varlık olarak bulunmazlar; renkler beynimizin ışık dalga boylarını nasıl işlediğiyle ilgilidir.
Sonuç olarak, renkler bizim algılarımızda ve beynimizin yorumlamasında ortaya çıkar; dış dünyada ise renk yoktur. Ancak bu, renklerin deneyimsel olarak gerçek olmadığı anlamına gelmez; renkler bizim için gerçektir, çünkü onları algılayabiliyoruz ve onlara dayalı olarak dünya ile etkileşimde bulunuyoruz.
Cevap
2Cevap
renkler vardır tabi ki de
uydurma bence
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?