ya da siz saygı duymam rütbeye göre der misiniz? Ey gafiller cevap verin...(Eğlence amaçlıdır)

ya da siz saygı duymam rütbeye göre der misiniz? Ey gafiller cevap verin...(Eğlence amaçlıdır)
Toplum içinde eğitimiyle paralel olarak saygısı artan adam asil adamdır, entellektüeldir. Ve bu konuda İlber Ortaylı gibi düşünüyorum. Sonradan entellektüel olunmaz. Asalet insana doğuştan geliyor.
Bizim toplumda bu yüzden fazla okuyan sapıtıyor. Ne oldum delisi oluyor birden. İki kelimeyi bir araya getiremeyen adamların eline mikrofon tutuşturuyoruz. Meclise oturtturuyoruz. Böyle derslerine girdiğim, aklı fikri kendine bile yetemeyen o kadar çok akademisyenimiz var ki.. İnsanla iletişimi olmayan, insan sevmeyen o kadar doktor yetiştirmişiz ki. Okuyan kitle birbirine tepeden bakma konusunda fazla cüretkar.
Bu arada eğitimle entelektüel olamazsın doğuştan geliyorsa
😏😏
Ee tabiki de daha fazla saygı görürsün , hatta daha önce saygı göstermeyen insanlar saygı göstermeye başlıyor onlardan önce düşük mertebe de seni küçük gören bir toplum var mesela hafife alınıyorsun sonra bir anda zirvede görünce kendini ozguvenin artıyor ve onların da sana saygısı gösterdiği muamelesi değişiyor.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
2Cevap
Hayır, yani artan şey gerçek saygı olmaz. Cunku saygı bireye duyulur sahip olduklarına değil.
Başarılı olan her zaman sevilir
Mantıklı konuşmadın çünkü başarıyla statü kazanırsın
Açıklaması?
Peki toplumunun en ihtiyaç duyduğu şey parayken karaktere mi bakar insanlar yoksa Parana mı? Seni sen olduğun için seven zaten çok kişi yoktur hayatta
Anne babalar bile artık evladını parasi varsa seviyor veya sevmiyor o yüzden kimsenin senin düşündüğün gibi sevdiğine inanmıyorum bence insan başarı da elde etmeli çünkü sevilmek bir ihtiyac yalandan da olsa bunu hissetmediginde çok farklı bir insan oluyorlar
Sen ve ben böyle düşünebiliriz ama ekonomiyle birlikte her şeyin de anlamı evrime uğradı
Gerçekler acıdır, acıtır
Tamam 😀
Statün yoksa paran olacak
Statü olmadan para oluyor yani mantıklı
Kalıcı olan taraf olmasa seçenek işte
Açken sen sen değilsin sonra tekrar dene
Bişiyide beğen be
Mantık yok ben ne diyim iyi geceler
Tecrübe vardır ozaman bakış açını değiştir iyi geceler
Farklı olmasa ilgini çekmez hadi iyi geceler
İyi geceler
Elbette