- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılTürk ırktır din ile bağdaşmaz eski Türkler gök tanrıya inaniyorlardı İslamiyeten öncede türkler vardı İslamı turklere yamayarak türk irkını zayıflattılar şu an bile Araplardan daha çok dinciyiz onlar bizim kadar kurana saygı göstermiyor bu uzun bir konu herkes istediği dini tercih edebilir hatta tercih etmeyebilirde illa ki bir dine mensup olmak gerekmiyor
02 Yorumla
Soran1 yıl
Soran1 yıl
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılHıristiyanlık evrenseldir İslâm dini sadece Araplara özgüdür İsa Mesih Tanrı'nın sözüdür İsa dan sonra gelenler sahte elçi sahte mesihtir asıl Türkler isteseler de müslüman olamazlar Türkler İslâm dininde Yecüc Mecüc dür kıyamet alâmetidir Kuran'da İslâm dinin Araplara özgü olduğuna dair bir çok ayet vardır fussilet 44 ibrahim 4 İsra Sûresi 15 bu süreler de Kuran'ın Araplara özgü olduğuna dair ayetlerdir ayrıca sahihi hadisleri okurlarsa Türklerin asla müslüman olamayacağına dair bir çok sahihi hadis vardır Türklerin semavi dinlerden önce de kendi inançları vardır Türkler doğaya inanırlar gözle gördüklerine inanırlar Türklerin öz dini doğadır Hristiyanlık İsa Mesih'in takipçilerine verilen isimdir Kur'an ise zaten eski antlaşma ve yeni antlaşmanın karışımıdır fatiha süresi İncil'deki yemek duasıdır Muhammed sahte elçi dir sabilikten dönmedir Muhammed Hristiyanlığı yaymak iç'in görevlendirilmiştir ilk evlendiği kadın Hatice Hatice'nin babası papazdı Muhammed sadece putperestliği devam ettirmiştir İslâm dinin tanrısı necm suresi 19-20-21 nci âyetler de geçen putlardır el ilah tır
11 Yorumla
Soran1 yılGerçekten de son derece ironik bir durumdur. İslamiyet, kendisini "son ve en mükemmel din" olarak sunarken, Kur'an'ın sadece Arapça okunması gerektiği iddia ediliyor, ancak bir yandan bu kitap, asli dilinden başka dillere çevrilmemesi gereken bir metin olarak kabul ediliyor. Öte yandan, Hristiyanlar "İncil değiştirilmiştir" denilerek eleştirilirken, İncil'in her dilde yayımlanması ve insanlara açık bir şekilde okunup incelenmesi, bir çelişki oluşturuyor. İslam'ın iddialarının aksine, Hristiyanlık, kutsal kitabını halkla paylaşıyor ve insanlara "alın, okuyun, araştırın" çağrısında bulunuyor. Bu çelişki, ne kadar da komik bir durumu ortaya koyuyor değil mi?
Ne kadar da şaşırtıcı! Bir yanda, "Kur'an en doğru ve değişmemiş kitaptır" diyen bir din, kitabını sadece Arapça okumakla yetinirken, diğer yanda "İncil bozulmuş" diyenler, bu sözde "bozulmuş" kitabı neredeyse 2000 dile çevirmişler. Hem de insanlara "İncil'i her dilde okuyun, araştırın" derken, kendi kutsal kitaplarının sadece tek dilde geçerli olduğunu savunmak... Gerçekten de ne kadar mantıklı ve tutarlı bir yaklaşım!
1 yılİslam dini ile yaşamaktan mutluyum ama her düşündüğüme cevap veremiyor. İslamda hata var mı bilemiyorum ama yanlış yapan insan fazla. Hristiyan ya da Yahudi olabilir. Bugün cumaya gitmedim. Çünkü gerçek Allah var mı? Şüphe duyuyorum
04 Yorumla
Soran1 yılSiz hakikati arayın sorgulayın. Türkçe olarak Kur'an ve İncil okuyun
- 1 yıl
Bilmiyorum korkuyorum artık dinden çıkarım düşünce ile
Soran1 yılİnsanları korku ile yönetiyorlar. Çıkarsan çıkarsın ne olacak ki bunu dert etme
- 1 yıl
Saldım artık
1 yılÖyle bir şey söz konusu değil. Peçenekler, Karamanoğulları bunlarda Hristiyan halk yoğunluktaydı. Bulgar Türkleri vardı Musevi.. Günümüzde Hristiyan Türkler var. Neden kabul görmesin toplumda?
13 Yorumla
Soran1 yılİşte müslüman muhafazakar kesim sevmiyor istemiyor.
- 1 yıl
Tarihi bilmeyen ve islamın asıl anlayışının hoşgörü olduğunu kavramayan istemez...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
1 yılBenim yaşadığım yerde hristiyan türk arkadaşlarım çokça var onları da çok seviyorum bu ülkede doğmuş büyümüş türk vatandaşı insanlar kim ne diyorsa desin
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürler sağolun
1 yılYahu bu senin inancın ona bakarsa sana onu doyenler Türk'ün kendi dini kendi inancı ne idi? İslami nasil kabul ettiler? Kuteybe bin müslim kimdi onu biliyorlar mı kalkıp konuşuyorlar öyle
13 Yorumla
Soran1 yılHayatında Türkçe bir ayet Kur'an okumayan insanlardan ne beklersin
- 1 yıl
O yüzden bu haldeyiz zaten. İnandıkları dinin kitabınıin ilk ayeti okuyu arapça anlamadan okuduklari için...
Gizli Üye(25-29)1 yılkardeşim istediğin dine gir inan bana bu hiç kimsenin umrunda değil. neden boş laflara bu kadar kulak asıyorsunuz anlamıyorum. milletin ağzı var diye her lafı konuşuyor. bunlara bu kadar değer vermen çok gereksiz bana göre. senin iyiliğin için söylüyorum kimden kime ne
113 Yorumla
Soran1 yılTürk olduğum halde sırf Hristiyanim diye kendi insanımdan zulüm görmek zoruma gidiyor
Cevap sahibi1 yılnasıl bi zulüm görüyorsun mesela
Soran1 yılSözlü, fiziksel olarak. Sen bizden değilsin,. ah şu şeriat olsaydı da sana gününü göstermiş olsaydık gibi çıkışlar.
Yahu Alevilere yapmadığı zulmü bırakmadı müslümanlar bir git Maraş Çorum Sivas Malatya olaylarını araştır.
Hristiyanlara yapılan zulümlere girmiyorum bile daha.
Kendini kandırma boşuna kardeş Türkiye'de ateist deist hristiyan alevi herkese düşmanlık var
Cevap sahibi1 yılben de dindar biri değilim bana da böyle çıkışlarda bulunuluyor. aynen siz haklısınız deyip geçiyorum. herkes farklı demek ki. ama insanlar tarafından kabul görmek zorunda olmadığımı biliyorum ve buna ihtiyaç duymuyorum. bu çok yardımcı oluyor
Soran1 yılBenim gıcık olduğum Türkiye'de müslüman olmayanlar rahat algısı. Bununla mücadele ediyorum elimden geldiğince
Cevap sahibi1 yılben kendim çoğu müslümana göre gerçekten daha rahat olduğumu düşünüyorum ama dediğim gibi bu kemdim için sadece
Soran1 yılSadece öyle düşünüyorsun bir göze bat neler ederler.
Cevap sahibi1 yılediyorlar zaten, yılbaşı çekilişi yaptık diye müdürden azar yedim, çocuklara açtığım çizgi filmde baba ördek anne ördeği öptüğü için velilerden tepki aldım, yatılı kuran kursundaki öğrencilerimle olan olaylar var... benim de göze battığım durumlar oluyor. ama genel olarak dinle imanla pek ilgisi olmayan bi yerde yaşıyorum. yine çok rahatım çoğu müslümana göre. bunları anadoluda yaşamış olsaydım başıma neler gelirdi düşünemiyorum
Soran1 yılİslam bu dünyaya gelmiş geçmiş en büyük felakettir
Cevap sahibi1 yılben de islamdan memnun değilim kardeşim
Soran1 yılİslam'ın kendisi sorun ve kusurlu. İslam'a inanacagima gider pagan olurum yine İslam olmam.
Cevap sahibi1 yıltamam sen olma ben de olmayayım ama millet ne yaparsa yapsın, gözlerinin açılması aşırı zor bi şey ne halleri varsa görsünler diyorum ben
Soran1 yılBu cahil milleti uyandıramazsin. Güncellememe bak soruda anlarsın. Vatandaşa Türkçe Kur'an oku diyorum. Kur'an kalpler içindir diyor
Gagavuz Türkleri Hristiyandır. Boş yapıyorlar.
11 Yorumla
Soran1 yılİyi de kardeş işte kendilerinden saymıyorlar sıkıntı o düşman görüyorlar
Türk olup hristianda ola bilirsin ateistde , dinin ayrı türk olman ayrı bir şey. Niyetim kimseyi yargılamak değil ama müslümanların çoğu dinine hakim değil körü-körüne inanıp gidiyorlar.
08 Yorumla
Soran1 yılSorumda güncellemeyi oku lütfen. Aynı şeyi düşünüyoruz sanırım
Soran1 yılBeni engellemişsin :))
Evet maalesef öyleler. Bir Hristiyan kendilerine Türkçe kuran okuyun diyor
Soran1 yılKaldıracak mısın
Soran1 yılYani engeli kaldıracak mısın 😊
Soran1 yılO zaman hiç gerek yok anonim takılırım
1 yılDini inançların sana kalmış bir şey ama son ve en güncel din varken de eski ve değiştirilmiş dinle ne işin var
134 Yorumla
Soran1 yılYok İslamiyet son din falan değildir bir sürü din vardır İslam tek din değildir falan da değildir. İslamiyet güncel versiyonu falan değildir İslam'da gericilik çağdaşılık barbarlık her şey mevcuttur. İslam dininde çok eşlilik cihet etmek kafirleri öldürmek diziye bağlamak il her yer istanbuluncaya kadar savaşmak farzdır İslam dininde. Güncellik buysa alın başınıza koyun
- 1 yıl
Ahah hayır sen islamı yanlış öğrenmişsin dostum ve bu bahsettiklerin islamda varsa bile hristiyanlıkta da ağır şekilde var eğer hristiyansan bunları da say lütfen. Bu bahsettiğin konularda hristiyanlıkta nasıl işliyor kurallar? Günümüz hristiyan gençliğinden bahsetmiyorum gerçek hristiyanlıkta nasıl? Mesela zina yapmamın cezası nedir hristiyanlıkta?
Soran1 yılHemen zina hemen kadın konuşacak başka bir konunuz yok çünkü. Yok ben İslam'ı Yanlış falan öğrenmedim gayet doğru biliyorum Kur'an'ı hadisleri İslam tarihinin hepsini Türkçe okuyorum elimde İslam ilmihalleri mevcut sen kur'an-ı Türkçe okuyor musun peki bakalım. İslam tarihini Türkçe okudun mu hiç kendi peygamberinin hayatını Türkçe okudun mu okuduğum kitapların bana isimlerini atabilir misin Çok merak ediyorum gerçekten mesela tövbe suresi Maide 51 bunları falan hiç hayatında okudun mu okumadan sağdan soldan duyduğun hikayeleri masalları burada gelmiş bana güzelleme yaparak anlatıyorsun boşuna uğraşma geç bu ayakları. Bir de gelmiş Hristiyanlara laf atıyorsun şimdi sana şöyle küçük bir örnek vereyim bir imkanın olsa yemen'de mi yaşamak istersin Amerika Birleşik devletleri'nde mi Hadi şimdi ikile paşam
- 1 yıl
Dostum sana basit bir soru sordum eğer hristiyansan buna cevap verirsin. Provokatif din saldırı yapmana gerek yok. Hristiyan olduğumu söyledin ve ialama saldırdın bende basitçe hristiyanlıkta zina ile ilgili nasıl bir uygulama var dini açıdan diye sordum. Günümüz uygulamasını sormadım sadece hristiniyanlıktaki kuralı kaidesi nedir? Mesela benim bildiğim brişey zina etmiş bir kadını meydanda taşlayarak öldürecekleri sırada Hz. İsaya da soruyorlar ve devamında HZ isa ilk taşı günahsız olanınız atsın diyince kimse taş atamıyor. Ama hristiyanlıkta zinanın cezası tailanarak öldürülmek mi bu çok barbarca değil mi? Neden kendi dinini bilmeden islama tek değiştirilemeyen dine saldırıyorsun. Hristiyanlık dini kitaplarıyla oynanmış ve zamanının liderlerininnkeyfine göre kurallar getirilmiş. Yani kutsallıktan çıkmış din
- 1 yıl
Hristiyanlıkta zina yapılırsa tanrı affeder bağışlar İsa Mesih ile birlikte Şeriat kanunları bitmiştir ayrıca değiştirilen İncil ya'da Tevrat değil değiştirilen Kur'an İsa Mesih kutsal ruh'u müjdeledi Muhammed müjdelemedi Muhammed ile İsa arasında 600 yıl var Barnabas İncili de İtalya da Barnaba adında bir müslüman tarafndan yazıldı
- 1 yıl
Sahte İncil dir Barnabas İncili Ayrıca Türkler isteseler de müslüman olamaz Türkler kıyâmet alametidir
Soran1 yılOrada İsrailoğulları kadını taşlamaya öldürmeye çalışıyor Hristiyanlıkta kadınlar taşlamak öldürmek yoktur bu pasajı okuduğunu bile inanmıyorum duyduğun şeyleri anlatıyorsun sağdan soldan ayrıca islam'daki vahşili ve barbarlığı israiloğullarını vahşiliğini göstererek kanıtlamaya üste çıkmaya çalışmak saçmalık senin dininin yüce olduğunu göstermez
- 1 yıl
İslâm dini zaten eski antlaşma Tevrattan alıntı birebir kopya
- 1 yıl
Size basit bir örnek verdim hristiyanlıkta zinayla ilgili kanun nedir. Af diledim tanrı affetsin mi? Adam öldürmenin cezası nedir hristiyanlıkta? Tanrı affeder kullarını ama islama gelimce allah effeder değil de kurtal kitaptan örnek verişip hristiyanlığa gelince nedne bir tane bile kitaptan bir örnek vermiyorsunuz bu konularda. Yoksa kendi kutsal kitabınızı okumadınız mı? Samimi değilsiniz gördüğüm kadarıyla sadece islam dinine saldırı provokasyon yapan cehalette kişilersiniz görüntüsü veriyorsunuz. Kendimkitabınızdan örnekler verin kuranla kıyaslayarak. İkisini de karşılaştıralım gerçi hangi kitapibınızdan örnek vereceksiniz haha bariz kafadına göre yazmış birileri ve ortaya yüzlerce farklı incil çıkmış ama hiçbiri tanrının sözleri değil. dininizi ne kadar biliyorsunuz?
- 1 yıl
Dostum bu konuyu çok tartışma kimseyle kendi inancını kendi içinde yaşa bende Hristiyanım çok söyleme kendi inancını tanrı ile arandaki ilişkiyi kutsal ruh ile güçlendir her gün dua et kilisen varsa kilise ibadetlerine git düzenli olarak İncil oku tartışma kimseye yararı yok herkes kendi bildiğini okuyacak okumaya devam edecek
- 1 yıl
@_ladyaderun yaa çok komiksiniz görmüyormusun adam islam dinine saldırıyor hristiyanım diterek ama hristiyanlıkla alakalı tek bir cümle edemiyor kendi dininizle ilgili bilgi sahibi değilsiniz belliki. Lütfen islam diniyle ilgili söylediğiniz konularda hristiyanlıkta kitaptaki sözler kurallar nedir yazın da biz de hristiyanlığı öğrenelim sizden. Kendi uydurma düşüncelerinizi değil ama kuritsal kitabınızdaki karşılığı nedir. Bilmiyorsuianız da susun da adam sansınlar. Gelmiş burada boş boş konuşuyorsunuz sahte hristiyanlar sizi 😅
Soran1 yılGerçekten de son derece ironik bir durumdur. İslamiyet, kendisini "son ve en mükemmel din" olarak sunarken, Kur'an'ın sadece Arapça okunması gerektiği iddia ediliyor, ancak bir yandan bu kitap, asli dilinden başka dillere çevrilmemesi gereken bir metin olarak kabul ediliyor. Öte yandan, Hristiyanlar "İncil değiştirilmiştir" denilerek eleştirilirken, İncil'in her dilde yayımlanması ve insanlara açık bir şekilde okunup incelenmesi, bir çelişki oluşturuyor. İslam'ın iddialarının aksine, Hristiyanlık, kutsal kitabını halkla paylaşıyor ve insanlara "alın, okuyun, araştırın" çağrısında bulunuyor. Bu çelişki, ne kadar da komik bir durumu ortaya koyuyor değil mi?
Ne kadar da şaşırtıcı! Bir yanda, "Kur'an en doğru ve değişmemiş kitaptır" diyen bir din, kitabını sadece Arapça okumakla yetinirken, diğer yanda "İncil bozulmuş" diyenler, bu sözde "bozulmuş" kitabı neredeyse 2000 dile çevirmişler. Hem de insanlara "İncil'i her dilde okuyun, araştırın" derken, kendi kutsal kitaplarının sadece tek dilde geçerli olduğunu savunmak... Gerçekten de ne kadar mantıklı ve tutarlı bir yaklaşım!
- 1 yıl
Dostum hala boş boş lafı dolandırıp incilden tek bir kelime bile yazmaman gerçekten incili okumadığın ve htistiyanlık cahili birisi olduğunu bize ispatladığın için teşekkürler. Hristiyanlıkta bu bahsettiğin islamdaki yanlış gördüğün barbarca gördüğün konularda kitabınızda ne yazıyor lütfen oku öğren ve buraya da yaz insanlar hristiyanlık dinini öğrensin sizden.
Soran1 yılSana gerekli açıklama yaptım incil'de ne olduğunu o konunun sen hala lafı dolaştırıyorsun Kendi kendine triplere giriyorsun. Kabul etsen de etmesen de senin dinin de dinden dönenler öldürülür Hristiyan kadınları kızları cariye olarak kabul edilir sen git Türkçe olarak Kur'an oku diyorum tamam mı bak git kitabını oku hadisleri oku İslam tarihini oku senin peygamber dediğin adamın akrabaları birbirine nasıl kesmiş doğramış onları oku saltanat mücadelesi için. Ha onlar Amerika falan da yapmadı bak şimdi dış güçler falan dersin belki ama
- 1 yıl
@bullskankan senin barbarca dediğin âyetler eski antlaşma ayetleri Tevrat söylüyorsun müslüman olamıyorsun Türk olduğun için hayla diretiyorsun
- 1 yıl
@bullskankan Abbasi saraylarında yazılmış orjinali olmayan bir kitaba iman ediyorsun
Soran1 yıl- 1 yıl
Lâiklik demişken Maide Suresi 44 Kuran'dan şeriat kanunlarında yaşamayan her müslüman kafirdir tartışma asla kımseyle
Soran1 yıl@_ladyaderun aynen öyle çok istiyorsa dinine aşıksa yemeni Irak'a İran'a Malezya endonezya'ya gitmesi lazım orada doya doya Yaşar dinini
- 1 yıl
Hristiyanlıkta zina edenlerin eli kolu mu kesiliyor bu ne barbarca bir dininiz var sizin. Matta 5:27-33
Zina etmeyeceksin’ dendiğini duydunuz. 28Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. 29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Soran1 yılEli kolunu kesin mi diyor
Gözün veya elin kesilmesi, fiziksel bir ceza değil, bir uyarıdır; eğer bir şey seni Tanrı'dan uzaklaştırıyorsa, ona sahip olmamanın daha iyi olacağı anlamına gelir. Katolikler için, bu öğreti, kişinin Tanrı ile olan ilişkisini korumak için her türlü dünyevi zevk ve eğilimden feragat etmesi gerektiğini ifade eder. Ancak, burada bahsedilen "kesme", gerçek anlamda fiziksel bir eylem değil, manevi bir tavırdır.
Sende çok iyi anlıyorsun biliyorsun. Zavallı müslüman.
Soran1 yılİslam dininde dinden çıkan idam ediliyor neden kendi dininin kusurlarını hadi Hristiyanlık konuşalım diyerek kapatmak istiyorsun
Soran1 yıl
Soran1 yılm.youtube.com/watch
İslam'da dinden dönen ölmeli. Hadi gel öldür beni
Soran1 yıl- 1 yıl
Sabilikten dönme putperestsiniz oğlum Mekke etrafında kafanzı sağa sola döndürüyorsunuz Tanrı'nız el ilah ay tanrısı
- 1 yıl
@bullskankan konuyu çarpıtıp durma 😀 senin inandığın Kitab-ı söyliyoruz veriyoruz âyetleri 😀 senin kitabın Zaten bizim kitaplardan çalıntı Allah dediğin de Mekke'deki taş
- 1 yıl
@_ladyaderun soru gayet basitti hristiyan türküm diye başlayan soru. Ve türkten hristiyan olamaz mı diye soruldu. Yani bu durumda hristiyanlıkla ilgili kutsal kitabınızın sözlerini paylaşmalısınız zina olabilir veya adam öldürmenin cezası nedir kutsal kitabınızda?
- 1 yıl
İncil de zina ile ilgili verilen âyetler
Matta 5:27-28: "Zina etmeyeceksiniz. Ama ben size şunu söylüyorum: Bir adam, bir kadına arzusuyla bakarsa, o adam kalbinde o kadına zina yapmış olur."
Matta 19:9: "Ben size şunu söylüyorum: Eşinden boşanan ve başka biriyle evlenen, ancak zina yüzünden boşanmışsa, o kişi zina etmiş olur."
Korintliler 6:18: "Zina edinmekten kaçının. Diğer her günah, insanın bedeninin dışında dışarıya yapılır, ama zina eden kişi kendi bedeniyle günah işler."
**Yuhanna 8:3-11**
3 O sırada yasa öğretmenleri ve Ferisiler, zina yaparken yakalanan bir kadını getirip, halkın önüne durdurdular.
4 Kadına, “Öğretmen, bu kadın zina yaparken yakalandı.
5 Musa, böyle kadınların taşlanmasını emretmiştir. Peki ya sen ne diyorsun?” dediler.
6 Bu soruyu, onu suçlayacak bir neden bulabilmek için bir tuzak olarak sordular. Ama İsa, parmağıyla yere yazı yazmaya başladı.
7 Sorularını sürdüklerinde, İsa doğrulup, “İçinizde günahsız olan ilk taşı atsın” dedi.
8 Sonra yine eğilip yere yazmaya devam etti.
9 Bunun üzerine, suçluluklarını hissedenler, en yaşlılardan başlayarak birer birer terk ettiler. Sonunda sadece İsa ve kadın kaldı.
10 İsa doğrulup kadına, “Kadın, onları nerede buluyorsun? Beni suçlayan hiç kimse kalmadı mı?” dedi.
11 Kadın, “Hiç kimse, efendim” dedi.
İsa, “Ben de seni suçlamıyorum. Git, bundan sonra günah işleme” diye cevap verdi.
Soran1 yıl@_ladyaderun ya kendisi öğrenmek istemiyor. Sürekli bak konuyu değiştiriyor farklı yerlere çekiyor. İslam'la ilgili bir şey deyince asıl kendisi savunma yapamıyor.
Gerçi neyi savunacak dinden çıkanı öldürmenin faziletini mi anlatacak. Gelinine evlatliginin karısına göz koymayı mi savunacak.
O yüzden elinden gelen bir şey üste çıkmaya çalışıyor.- 1 yıl
Adam öldürme ile ilgili cezalar
#### **Matta 5:21-22**
**"Eski öğreti şudur: 'Cinayet işlemeyeceksin.' Kim birini öldürürse, yargılanacaktır. Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkeyle bakmak bile yargılanmaya neden olur. Kim kardeşine 'Bodur' derse, yüksek mahkemeye götürülür; kim 'Fool' (aptal) derse, cehennemin ateşine atılacaktır."**
İsa, cinayetin sadece fiziksel öldürme olmadığını, aynı zamanda kalpten yapılan öfke, kin ve düşmanlık gibi duygusal "öldürme" biçimlerini de kapsadığını vurgular.
#### **Romalılar 13:9-10**
**"Çünkü bu emirler: 'Zina etmeyeceksin', 'Cinayet işlemeyeceksin', 'Çalmayacaksın', 'Komşuna karşı sahtekârlık yapmayacaksın', 'Kimseye kötü gözle bakmayacaksın', hepsi şu tek emirle özetlenir: 'Komşunu kendin gibi sev.'"**
Pavlus, cinayetin ve diğer günahların, Tanrı'nın sevgisine aykırı olduğunu belirtir. Cinayete dair doğrudan bir ceza belirtmese de, sevgi ve barış ilkelerini savunur.
#### **Vahiy 21:8**
**"Ama korkaklar, inançsızlar, iğrençler, cinayetkarlar, hayat kadını, büyücüler, putperestler ve bütün yalancılar, ateş ve kükürtle yanan gölde olacaklardır. Bu, ikinci ölümdür."**
Vahiy Kitabı'nda, cinayet işleyenlerin Tanrı'nın egemenliğinden dışlanacağı ve cezanın ebedi bir şekilde olduğuna işaret edilir.
### 3. **Sonuç:**
- **Eski Ahit'te** cinayet, genellikle ölüm cezasıyla cezalandırılır. Bununla birlikte, kazara öldürme durumlarında, faile sığınacak bir yer verilerek hayatı korunurdu.
- **Yeni Ahit'te**, İsa ve Pavlus, cinayetle ilgili daha çok ahlaki öğretiler sunar. Cinayet, sadece fiziksel öldürme değil, öfke, nefret ve düşmanlık gibi duygusal suçları da içerir. İsa, affetmeyi ve barışı öğütler.
Sonuç olarak, İncil'deki adam öldürmenin cezası, hem fiziksel ölüm cezasını hem de manevi bir cezalandırmayı içerebilir. Ancak Yeni Ahit, Tanrı'nın merhametini, affetme gerekliliğini ve içsel dönüşümü ön plana çıkarır. - 1 yıl
boş ver İslâm ın savunulacak hiç bir tarafı yok Turan Dursun diye bir adam çıktı 90 larda klasik arapçayı bilen birisi bunlar ancak kendilerini kandırırlar dururlar bunların kitapları Eski antlaşma ile Yeni anlaşma nın birleşimi sadece İsa ya peygamber deyip el ilah putuna tapıyorlar hepsi sabi putperest
Soran1 yıl@_ladyaderun İslama körü körüne inanırlar. Muhammed bir peygamber değildir zaten
- 1 yıl
Muhammed Hristiyanlığı yaymak için görevlendirildi İsa Kutsal ruh'u müjdeledi İsa sahte Mesih lerin sahte elçilerin doğacağını söyledi İsa ile Muhammed arasında 600 yıl var Muhammed sabiydi putperest'ti sabilikten dönmedir ve putperestliği devam ettirmiştir
Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hristiyan Türk'ü hiç duymadım; ama dinî inancına saygı gösteriyorum. Neden bu dine inanıp da Türkiye'de yaşamasın? İlla Avrupa'da yaşayacak diye bir şey yok. Normal karşılarım.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. azınlık olsa da Hristiyan'dan Türk olur illa müslüman olacak diye bir kural yok
önemli olan din değil bu ülke vatandaşı olmak00 Yorumla
1 yılTürklerin bir dini yok, herkesin farklı farklı inancı var.
06 Yorumla
Soran1 yılDin bireyseldir kişiseldir din toplumun bir parçası değildir
- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
😀😀
Soran1 yılDüşünsene ben bir Hristiyan olarak Müslümanlara diyorum ki gidin Kur'an okuyorum Türkçe olarak cevap olarak bana diyorlar ki Türkçe Kur'an nedir yahu gidip tefsir oku desen anlarım diyor böyle bunların kafalar yanmış
Soran1 yıl
Gizli Üye(36-45)1 yılEn kötü türk müslüman türk
11 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle doğru
Gizli Üye(18-24)1 yılTürküm millietciyim diye gezenlerin, istiklal marsinin 10 kitasindan haberi var mi acaba?
Ulusun korma nasil boyle bir imani bogar?
Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal...00 YorumlaHristiyanlik islamiyete giden yolda bi ara durak gibi bi sey bence bana sacma geliyorsunuz
01 Yorumla
Soran1 yılSiz de bize saçma geliyorsunuz Bu kadar basit ayrıca Hristiyanlık İslam'a giden bir yol değildir
1 yılbu senin isteğine bağlı
gayet olağan01 Yorumla
Soran1 yılHaznedemeyen kişiler var maalesef yorumlarda bile kaç yorum temizledim unuttum
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılSacmalik , Türkün öz dini islammiydi mi sanki
04 Yorumla
Soran1 yılDin ve inanç bireyseldir kişiseldir insanın içinde olan bir şeydir din toplumun bir parçası değildir ne olursa olsun ya da aynı şekilde inançsızlık sistemi de bireyseldir inançsızlıkla toplumun bir parçası değildir
- 1 yıl
Devletler onun için mi din yönelimi seçiyor , halkın büyük cogunlugu bir dinin bir topluma yönelmesini sağlıyor.
Eski Türkler nasıl tengrizm’i benimsemis? Han’larin çoğunluğa uyarak devletin haliyle ırkın dinini belirlemesiyle ama bu herkes aynı dine inanacak demek değildir
Soran1 yılBeni gericilerin ne yaptığı ilgilendirmiyor. Toplumlar ve ülkeler dinle ilerlemez
- 1 yıl
Elbette öyle , hristiyan olman bir şey değiştirmiyor Türk olup olmaman beni bağlar
1 yılBoş yaptıklarını düşünüyom, niye olmasın?
04 Yorumla
Soran1 yılBoş yapıyorlar zaten bir şey bildikleri okudukları yok
- 1 yıl
Okusalar öyle demezlerdi zaten, uzaydan belli oluyo okumayan cahil oldukları
- 1 yıl
Biliyorum onu, iğrenç
Allah akıl fikir versin 😄
011 Yorumla
Soran1 yılÖyle değil mi Allah haksız zikir versin anadan babadan aldıkları dini okumadan sorgulamadan eleştirmeden bir kere bile Türkçe Kur'an okumadan inananlara akıl fikir versin
Soran1 yılŞurada sana 2 soru sorsam altında kalırsın gelmiş bana burada laf çakmaya çalışıyorsun zararlı çıkarsın fazla bulaşma
Soran1 yılSen kendin oku araştır senin okuyup araştırmadığın belli oluyor hiç Türkçe olarak Kur'an oku
Soran1 yılBen türk'üm o yüzden Türkçe diye tutturacağım sen Arap tohumuysan arapsen o senin bileceğin iş gitsen Arapça oku o zaman anlamadığın bir dilde. Şu sorunun cevabını neden veremiyorsun hayatında Kur'an okudun mu Kur'an'ın Ne dediğini anlıyor musun Türkçe Kur'an okudun mu hayatında
Soran1 yılKuranı hiç Türkçe okudunuz mu
Türk olduklarını düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkçü'isen sıkıntı yok
00 Yorumla
1 yılKim diyordu bunu
04 Yorumla
Soran1 yılTürkiye'deki Müslümanların büyük çoğu genelde neymiş efendim Müslüman Arapları kardeş sayarmış da Hristiyan türkü düşman görürmüş. Türk İslam Birliği savunucuları genelde bunlar
Soran1 yılYoruma bile damladılar şimdiden
Soran1 yıl
Gizli Üye(18-24)1 yılYahudi masalı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler