Kalp kırmadan mesafe koymak?

Merhabalar arkadaşlar. Uzun bir süredir rahatsız olduğum ve üzerine çok düşündüğüm bir durum hakkında fikir almak istiyorum. Ben insanları kırmayı üzmeyi gerçekten sevmiyorum ama beni rahatsız eden insanlardan da uzak durmak istiyorum bu bazen pek mümkün olmuyor. Özellikle de aileden biriyse bunun için sizlere danışmak istedim. Eltimle aram çok iyi ancak ben artık onunla eskisi gibi görüşmek istemiyorum bunun sebebi de çok patavatsız ve her an yerde bir kusur araması sürekli insanların arkasından konuşup kafa şişirmesi ki kulağıma gelenlerden de anladığım üzere bunu bana da yapıyor. Zaten bu huyları yüzünden eşiyle de arası bozuk neredeyse boşanmanın eşiğindeler ama asla anlamıyor konuşuyorum nelerden dolayı bu sıkıntıları yaşadığını kırmadan anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyor hep o haklı herkes yanlış bir o haklı asla hatalarını kabul etmiyor ya da kabul ediyormuş gibi görünüyor ama davranışları tam tersini gösteriyor. Çocuk gibi davranışları var bir istediği olmasın kavga sebebi herkesin her tavrını kendi ile ilgili zannediyor. İnsanların bazen kendi problemleri olabileceği bu yüzden sıkıntılı olabilecekleri asla umurunda değil sorunu varsa banane bana yansıtamaz benim mi suçum modunda ama kendisi de yapıyor bunları ve herkesin onu anlamasını istiyor biz bir aileysek birbirimize nazımız geçmeli diyor. Bu çok bencilce. Çocuklara tahammülü yok, hayvan sevmez, insan sevmez böyle bir insanla iletişim bana da zarar veriyor. Sırf kaynımın kalbi kırılmasın diye görüşmek zorunda kalıyorum ama mesafe koymak istiyorum ailevi sıkıntılarını artık gerçekten dinlemek istemiyorum. mesafeli olduğumu anlıyor bunu soruyor ama ben oturup konuşmak dahi istemiyorum çünkü sonu tartışmayla bitiyor ve asla kendinde hata olduğunu anlamıyor. Üstelik kendisine yardımı dokunan insanlara karşıda çok nankör olduğunu düşünüyorum yani bazen bir insandan bir iyilik gördüğümüz zaman onun bizi rahatsız eden bir kusuru olduysa sırf o iyiliğinin hatrına görmezden gelebiliriz ama onda böyle bi şey yok ben mi dedim kendi istedi yaptı ben bu yüzden kimseyi idare etmek zorunda değilim kafasında. davranışları yüzünden ona kızıp kendini çeken insanlara da bir şeye ihtiyacı olduğunda yanında olmadıkları için sürekli söylenip kızıyor yok ben de aynısını yapıcam o bana şunu yaptı ben de ona bunu yapıcam diye sürekli kinle dolu. ben de onu kırmadan mesafeli olmak istiyorum. Arada eşim ve kardeşi var bir de tüm bu düşüncelerime rağmen yine de ona karşı içimde bi sevgi var sırf bunların hatrına kırmamak istiyorum.

Kalp kırmadan mesafe koymak?