Kökenin ne soyle bakalim ♡♡ :))
İRAN ♥♥♥♥♥
BULGAR
ÇERKEZ
RUS (bi ihtimal :D )
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Angara Haymana aslım Kerkük e dayanır
Osmanlı zamanında sehbızın kürtlerinin Mezopotamya'ya gelmesi ile Siverek tarafına yerleştiğimiz söylenir ama Osmanlı'ya illallah çektiren şehbızın Kürtleri Sürgün edilmiştir 5 soy gerideki dedem memılotte Haymana ya kaçmıştır ve orda haym ana ile tanışır ve evlenirler sonra bizim Haymana ortaya çıkar
Haymana 186 Köyden oluşur
95 koyu şehbızın kürtleri
18 koy reşovi Kürtleri
21 koy Tatar
11 koy Macir yani Göçmen
31 koy ise asli ve gecmisi bilinmez arada asimile olmuştur Kürtçe ve Türkçe karışımı tuhaf. Bir dil kullanırlar
Dini olarak islâmiyet Sünni şââfi mezhebine mahsup olurlar
Geçim kaynakları genel olarak tarım ve Hayvancılık ile bilinir Konya gibi bir iklime sahip olduğu icin buğday ve bakliyat Üretiminde on planda yer alır
Genel olarak şehirlere göç başlamıştır ve sehirlerde pazarcılık, taksicilik, restorant isleri ile ilgilenir
Ilçemizin en Tanınmış insani olan Kürt ahmet lakaplı mafya babası olur
Kaplıcaları ile dünya sıralamasın da su kalitesi olarak 2 veya üçüncü sırada yer almaktadırlar
Havası sert suyu sıcak insani mert olarak bilinirler
şehbızın erzurum da küfürdür.
Çok iyi bir şey değil.
Şıhbızın mısın?
melez :D anne çerkez baba göçmen :D
sen nerelisin necisin :D
:D :D o da iyiymiş :D iran kızlarının gözleri çekici olur :) güzeldirler :)
zaten o payın %99 u senindi :))
birazcık şımarttım fazlası zarar :D
:D :D sıkıntı yok :)) rahat ol canısı :)
;))
eig için teşekkür ederim :))
Bulgar derken gerçekten bulgar ırkını mı yoksa bulgaristan göçmenini mi kastettiniz pek emin olamadım. İkisi arasında oldukça fark vardır dikkatinizden kaçmış olabilir eğer kastınız oradan gelen türkler ise
Burgar diye bir Irk yok
İzmirde doğdum ama arnavutum :D ki arnavutlari bilmediğim için İzmirliyim :D
Ya annem babamda İzmir dogumlu ben İzmirliyim :D arnavut göcmenide havali ama napim tanimiyom etmiyom bilmiyorum :D orta asyadan geliyormusuz atalarimda oradaki savaşlara katilmiş bir hoca demişti :D
Yok bilmezdim :) kaytaan hocam benim 7de söylemişti bana bunu adam beni iyi taniyomis :D
Cevap
137Cevap
aslımız konya ılgın.. osmanlı yayılma polıtıkası gıuderken buyuk buyuk dedemı romanya pırlıkoye yerlestırıyorlar sonra bunlar balkan savasları sonrası bagımsızlıklarını kazanınca bıze zulmetmeye baslıyorlar rahmetlı ataturkde cekıp getırıyor bızı 1938 de turkıyeye.. ılk kısa bır sure edırne merıce koyuyor sonrada Ankara sıncanda yer yurt verıyor bızımkılere o gun bugun sıncanlıyız.. bu hıkayeyeı babaannem anlatmıstı sende coulk couguna anlat dıye.. bır bakıma mıras.. anlatacagız bızde sende cocuklarına anlat dıye.. ınsallah neslımız aslımızı unutmayacak hıc..
Babam tarafim turk, anne tarafim batum gocmeni gurcu
Sen deyince farkettim :)
Tamm veririm ama pek sanmam :)
Dünyada iki şeyde değer vardır koç! Biri para, diğeri sağlık. Sağlığım da var, paramda. Ha arap olmuşum ha çinli farketmez.
bu ne l*n hepsi var Türk yok şıklarda benim babam karamanoğulları beyliğinden, anam kıpçak boyundan, hobilerim ata binmek, ok atmak, avlanmak, yağmalamak, savaşmak en sevdiğim içki kımız
Yunan gocmenligi var. Mubadele yillarinda İstanbul'da kalan Rumlardan geliyorum
Kesin olmali degil kesin 😉
anne tarafında ince memetle baba tarafındada dedeler hep eşkıyaymıs bende evden cıkmayan sakın bırıyım :D dedelerım gorse utanır heralde :D
Ben dunyali baba bulgar anne turk ben almanyada dogdum ayrimmi yapmak niyetin nereli oldugun degil insan olmak önemli
Cerkes... Bu arada hep yanlis kullaniliyor sonu " S " ile biter.
hmm demek çerkes :-)
Türkmenistan'lıyım 1690'da Ankaranın BALÂ İlçesine göç etmişiz.
Atina yunanistan doğum kökende yunanistan tuhaf bir karışım ama anne tarafı ise en tuhafı rus - ve eskişehir ben anlamıyorum nasıl bir melezliktir bu
Anne tarafi karadeniz
Baba tarafi yuanistan gocemeni.
Simdi b?
Baba tarafından Brokoliliyim. Anne tarafından, San Salvador'luyum.
Melezim yani. :D
Anne tarafım Maraş Göksun baba tarafım Ermeni. . Ermeni kökenliyim
Antalya 1800 lerde türmenistanda geldikleri söylenir
İzmirliyim Türkümde ne kadar farklı yerden kişiler varmış bu konuda farkettim
Napican nüfusuna mi alican hayret ya kız istihbaratci heralde bütün GBT yi sorguluyor :)
Irandaki kalp nedir?
Iran değil Fârisi ya da Azeri Türkü. ..
Neyse.
Bizim kökenler Anadolu Selçuklu oradan Karaman ve son olarak Osmanlı.
Orta Akdeniz Toroslar.
Köy 1500 lerden beri mevcut
Bana eksi veren soyu bozuk kim?
Ya Türkmensin ya da Farisi sen.
Bakmak lazim
Farsça biliyor musun Peki sen?
Annem Ermeni
Babam bulgar
Bende melezim
Orataya karisik bir veled-i ben cikmisim
Kürt 44 ama bir ermeni tohumu da olabilir ya da Türk'te ama büyük ihtimal binlerce yıldır buralıyımm kesin Kürt
Babama göre Kurt amcalarıma göre hamitogulları. Dama turkluk kurtluk ermenilik ve araplık var yani ben corbacıyım. P
Dedem Bosna hersekde doğmuş 20 yaşında Bulgaristana göçmüşler babam Bulgaristanda doğmuş sonra Tekirdağ a göçmüşler :Dd Boşnak oluyorum galiba :Dd
bir film cikar bu hikayeden
Tabi anlarsak :)
Kuzey Kafkasya - Çerkes'im Saf Kan Bozmamışlar Irk'ı :)
Almanya niye yok kardeşim babam Türk anam alman olamazmi bile koymusun
Aklına Çerkez mi geldi ilk allah aşkına. dd
. d gulecegim yoktu hic yorumları Okudumda kurt Türk laz hepsi türkiyeden bir ırk demişsin cerkeslerde Türk sayılır o zaman ;)
Yukarı gelene kadar unuttum. D anladın işte demek istediğimi
Bişey dicem geçen soruya yorum Yaptinmi bir dakika okuyun hayat kurtarın diye o benim kaldırdılar sorumu birine söz vermiştim onu bulmak istiyorum sanada anlatiyim olanlarını istersen xper yetmiyor yazarsan sevinirim
Evet doğru anladın anlatacam ben sana simdi burada olmaz
herkesin kokeni farklıymıs bee ben saf turkum heralde:)
Yunan- selanik Bulgaristan plevne, çook daha önceleri de kırım tarafları.
anne yunan babam bulgar baba tarafı önceden kırım çok karmaşık değil ;)
ondeggio testi diye gelmiştim hayal kırıklığı..
Egeliyim ama :D
Girit göçmeniyiz. Geçmişte giritin bir köyünde yaşayan türk toplumuymuşuz
Köken ortaasya , ötüken dolaylarından gelmiş bizim dedeler.
yeni osmanlı yörükleriymiş, antalya doğma büyüme atalardan :)
Mısırdan erzıncana oradan konyaya oradanda ankaraya gelmışız:)
ne açıdan:) ben gıtmedım bılmıyorum:)
doğrudur:)
Babam Bozok kolundan Gün Han oğlu Bayat boyundan
Annem Üçok kolundan Gök Han oğlu Çepni boyundan
Amasya
Boy, Oğuz Boyları.. Şecere-imiz :)
Ee bilmek gerek, bununla ilgili kitaplar var olmadı dedenin dedesinin babasına kadar gideceksin. Olmadı yaşadığın köye gideceksin olmadı soy adından araştıracaksın vs :):):)
Aslen Bursa gerçekte Gürcistan Ahıska Türk Boylarından geliyoruz
Böyle mı neslimizi devam ettirecez şuraya bak seçeneklerde ne turk var ne kurt ne laz ne alevi salakca olmuş
Anne tarafımda Gürcülük var. Baba tarafım Türkmen
Anne:Samsun
Baba:Sivas :D
Hahaha :D Gürcülük var yani saf gürcü değiller ondan :D
Babam doğduğum tarihlerde rusyaya gitmiş emin değilim bir ihtimal rus olabilirim :D
Kökende rumluk var gibi çünkü baba tarafı trabzon anne tarafı of
baba tarafı Çanakkale merkez, anne tarafı Romanya'ya kadar uzanır :)
daha çok seçenek var ayrıca çok saçma soru şıklar sorudan daha saçma bitmişsin ;)
TÜRKÜM TÜRK DOĞDUM TÜRK ÖLECEĞIM
Ne MUTLU TÜRKÜM DIYENE
bulgar bende bulgaristan 'da doğdum annem babam ve diğer akrabalarım da : )
Kalbim Türk olduktan Sonra Kökenimi öğrenip napıcaksın,
Türkiye aşığı birisiyim.
Anadolunun ortası, Türk.
@Rosebud türklüğünle gurur duyuyorsun dimi
Bilmiyorm. Tek bildiğim Tokatlı bir aileden gelıyorım :)
Nerden bakcam kı ben bılmym. Nerden arastırcam. Senın arastırma ıyyms ya :)
dedem yok
anladım. Ben de merak ettım ama yok bılmyrm bundan sonra da ogrenemycm
:) aslında içişleri bakanlıgına basvurdum da ust soyumuzu aratırabılıyoz sadece o yuzdn olmadı. Saglıgında keske dedem babasını arastırsaydı herseyı ogrenırdım
hee evet :)
Kökende niye türk yok anlamadım
Turklugu inkar eden yok ama sen de beyin de yok :d kendi agziyla dio uygur turkuyum die bak turkler kac daldan olusuo :) turkum demek genelleme yapmaktr bakarsan hepsi turk ama kimisi tatar kimisi uygur ama hepsi turk ve ben aslın neye dayaniyo die sordum :) sen git soruyu oku ya da okuma anlayamazsn zaten sen en iyisi direk git baska soruya ;))
Gerizekalı olan ben oluyorum? Türklüğü hiçe sayan sen sorduk mu oncu buncu diye ayıran sonra köken diye inat eden ama kökenide öyleyince çok köken var diye öyle dedim dersin tatar yöresinde yaşayam türkler tatar türküyüm der başka yörelerde yaşayan türklerde oranın türküyüm der. Türk türktür sonuç olarak iran diye bir ülke koyup türk ırkını koymaman saçmalık. bu kadar basit azıcık erdemli olda özür dile en azından affedersin de
Azerbaycan... sen iran azerisimisin kalp koyduna göre
Anladım
Biraz Ermeni biraz Türk
İstanbul+bulgar+pontus+cezayir
Makedonya ve yunanistan
Türkmenistan gocmeniyiz biz :)
Kürd <3 // Diyarbakır <3
Baba tarafinda Arnavutluk var.
Anne tarafi türk.
Arnavut damari derler inatci olurlarmis. En bilineni bu. Eksileyen pij sana sesleniyorum nicin?
:)) asabimi bozdu neyse bosverdim. İyi aksamlar.
Kökenim Türk. 7 Ceddim Soyum Sopum Türk. . .
ailem bulgaristan göçmeni
Hatay İskenderun luyum, ama doğuma büyüme Almanya
Mezopotamya tabisiiiiiiii :)
Sanirim aslimiz halepli ;)
Kuzey Kafkasya (Çerkesim)
Anne tarafı iran
baba tarafı azerbaycan
Baba tarafi rus gürcüsü :)
Gürcistan göçmeniyiz...
En İyi Cevaplar