Bir öğrencim var. 12-13 yaş grubu. 7. Sınıf öğrencisi. Erkenden ergenliğe girenlerden biri ama özünde hala çocuk gibi davranıyor. Başlarda beni çok sevdi. Hatta okul dışında sohbet ediyorduk, benimle bağ kurmuştu. En üzüldüğü anı paylaştı, en sevdiğim öğretmensiniz, ilk kız arkadaşımı sizle tanıştırmak isterdim gibi şeyler diyordu, şakalaşıyorduk falan. Sonra keşke sizle yaşıt olsaydım demeye ve iltifatlar etmeye başladı. Ben de kırmadan ona çok tatlısın diyip ancak onun öğretmeni olduğunu hatırlatmaya devam ediyordum.
Sonra biraz kendisini sınıftaki kızlarla karşılaştırmaya başladı. Onlara sarıldığım için bize hiç sarılmıyorsunuz diyordu. Ben de sarıldım bir gün ona da, o da ilk istemem falan dedi ama sonra sarıldı. Sonra bana ben herkese sarılmam, size sarılırken duygularımı içine ekledim gibi bir şey dedi. Yani benimle duygusal bir bağ kuruyordu. Sonra yavaşça kendisini başka erkeklerle de kıyaslamaya başladı. Beni sevmiyorsunuz, ayrımcılık yapıyorsunuz gibi şeyler demeye başladı ve kendini birden geri çekti. Derslerime hep katılırdı ve ödevlerini aksatmazdı ama iki haftadır derslerimde sessiz, uyuyor ve ödevini aksattı ilk defa. Onunla konuşmaya çalışınca beni geçiştiriyor ve benle sohbet etmek istemediğini söylüyor. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bana karşı bir hayranlık beslediği için ve bunun doğru olmadığını bildiği için kendini koruma alanına mı çekmeye çalışıyor? Siz bir öğretmen gözü ile bu konuda ne yapardınız?
Sonra biraz kendisini sınıftaki kızlarla karşılaştırmaya başladı. Onlara sarıldığım için bize hiç sarılmıyorsunuz diyordu. Ben de sarıldım bir gün ona da, o da ilk istemem falan dedi ama sonra sarıldı. Sonra bana ben herkese sarılmam, size sarılırken duygularımı içine ekledim gibi bir şey dedi. Yani benimle duygusal bir bağ kuruyordu. Sonra yavaşça kendisini başka erkeklerle de kıyaslamaya başladı. Beni sevmiyorsunuz, ayrımcılık yapıyorsunuz gibi şeyler demeye başladı ve kendini birden geri çekti. Derslerime hep katılırdı ve ödevlerini aksatmazdı ama iki haftadır derslerimde sessiz, uyuyor ve ödevini aksattı ilk defa. Onunla konuşmaya çalışınca beni geçiştiriyor ve benle sohbet etmek istemediğini söylüyor. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba bana karşı bir hayranlık beslediği için ve bunun doğru olmadığını bildiği için kendini koruma alanına mı çekmeye çalışıyor? Siz bir öğretmen gözü ile bu konuda ne yapardınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ben stajyer öğretmen olarak 7. sınıflara giriyordum çok yakışıklı çok başarılı bir öğrencim bana da aşık olmuş gibiydi ama ben uzak durdum samimi olmadım
Ben genel olarak kizlarla da erkeklerle de samimilik kuruyorum alanim ingilizce bol bol konusmali geciyor derslerim mecbur diger derslere gore farkli bir dinamik olusuyor sinifta ama bu ogrencim bana farkli bir ilgi duyup simdi de nefret eder gibi davranmaya basladi
Peki güzel misin
Bu goreceli bir soru, bence oyleyim
Yani çekiciliğin vardır böyle kaş göz saç çekiciliğin filan vardır
Kizil sacliyim, aralarinda en cok bu muhabbeti ceviriyorlar anime izliyorlarmis ordan birine benzetiyorlar
Güzelsen erkek öğrenciler etkileniyor
Evet zaten etkilendigini anladim iltifat edip keske sizin neslinizden olsaydim falan demeye basladigi donemde ama uyardim ogrenci öğretmen oldugumuzu soyledim sonra uzaklasmaya basladi ama bu tutumu ders icine de dahil olunca icim rahat etmedi
İstediği ilgiyi göremediğini düşünüyor demek. O yaşta erkek çocukları kadın hocalarına ayrı bir ilgi duyar hoşlanır bu tarz şeyler oluyor
Kirmadan reddettim o sevgi dolu ogrenci gitti simdi nefret eder gibi benden kacinip derslerimde sessizce oturuyor onceden eli hep havada surekli katilirdi zaten cok basarili ve zeki
İşte o yaşta öğretmenlerine aşık olan çok çocuk oluyor hayal kuruyorlar falan yapacak bir şey yok. Reddetmek en doğrusu zaten. Onunda bunu anlaması lazım
Oyle bence zaten farkinda ve belki de bu yuzden kendini uzak tutmaya basladi diye yorumladim ama bu tutumu ders ortamina da girince kotu hissettim
Umarım bu sorunun arkasında bir erkek yoktur...
Hayir, kadin bir ogretmenim.
Bazen erkekler fake hesap acip kendi fantezilerini doyurmak için böyle hikayeler yazıyor, onun için dedim
Sizin durumu öğrenciye açıklamanız daha doğru olur bu durumda
Ona defalarca hocasi oldugumu boyle bir seyin imkansiz oldugunu dile getiriyorum kirmadan aslinda ama benimle Şu an küstü ve sanki bosanma asamasinda olan ciftler gibi tripli ve hatta nefret dolu davraniyor. Kendini belli ederek yanimdan kacmaya calisiyor, kendi kendine laf atiyor falan
Benim de çok çok yakın hocalarım oldu ama hiç bu şekilde düşünmemiştim onlara karşı. Kardeşim olgun kadınları sevmeye biraz erken başlamış. d Bunun mümkün olmadigini bir şekilde anlatmak lazım ama nasil, tanimadigim icin bilemiyorum şu an
Zaten kendisi de farkinda mumkun olmadiginin ama kendisini baskalariyla kiyaslayip durdu ve aramizi bozdu birden simdi nefret ediyor gibi soguk, derslerimde sessiz. Onceden habire katilmak isterdi zaten İngilizcesi iyi, zeki ve basarili uyusa bile yapar ama uzulmeye basladim bu duruma
Ailesiyle konuşup çocuğu kırmadan bir yol bulmak lazım, ailesininde haberi olup eskisi gibi yakın devam etmeniz sorun olmaz bence. Hem zaten çocuk çok küçük daha hissettiği sevgi de masumdur. Diğer türlü hem kalbi kirilir hem de dersleri etkilenir
Ailesine soyleyip onu rencide etmek istemedigim icin boyle kaldim aslinda cunku annesi kati yani boyle bir sey ona kotu bir ceza olarak donebilir ve benden ve dersimden daha da soguyabilir
çocuk sana aşık olmuş anladığım kadarı ile
Cocuk yasta ask ne bilmiyorlar ama benimle bir bag kurdugunu fark ettim bunu bozmak ve normal davranmasini istiyorum
boş ver umursama
Dersteki tutumu degisince umursamaya basladim dogal olarak
Aman salla hocam 30 ogrenci varsa 29 kalır geriye sen umursadikca Ilgın olduğunu sanicak o yüzden düşme üstüne.. ergenlik çağları aklıma bişey daha geliyo ama burdan yazmim
maalesef oyle olmuyor isini seven bir ogretmen oldugum icin her ogrenciye ulasabilmem lazim ve onun ilgisinin azalmasi ve tutumunu degistirmesi icimi rahat etmedi, ayrica kolejde calistigim icin 30undan biri gitsin 29u kalsin diyemem
Valla işin zor hocam ama üstüne düşme