aslında hak din diye bir şey yok
birileri zaman içinde kendi yöresine göre İnaç kavramı meydana getirmiş ben bunu anladım bu işten isterseniz sizde araştırın kafanıza takılan sorulara açığım bence din kitap diye bir şey yok
kâinatı yaratan Allah neden böyle bir şeyle uğraşsın ki
birileri zaman içinde kendi yöresine göre İnaç kavramı meydana getirmiş ben bunu anladım bu işten isterseniz sizde araştırın kafanıza takılan sorulara açığım bence din kitap diye bir şey yok
kâinatı yaratan Allah neden böyle bir şeyle uğraşsın ki
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben Hristiyan olmaya karar verdim. Bir sürü kitap okudum araştırdım kararım bu yönde. Hristiyanlarin inançlarına yapılan eleştirilere cevap veren çok güzel Türkçe olarak kitaplar var.
aynı semavi din bana göre
eğer bir şeye inanmak istersen felsefi olarak budizme yönel bak din olarak demiyorum bence insanlığın kurtuluşu Budizm felsefesi
Hayır aynı değiliz. Müslümanlar ile aramızda bir bağ yoktur. Sizlere bu şekilde yanlış öğretiliyor. Biz Hristiyanlar Allah'a iman etmiyoruz. Sizler Türkiye'de öğrendiğiniz için, Hristiyanlar ve Müslümanlar aynı Tanrıya tapar diye öğrettiler sizlere. Kuran'da ki Tanrıya inanmıyoruz. Biz Yahveye inanıyoruz
yahve kim
Siz daha Hristiyanlığı bilmiyorsunuz bize İslam'la aynı diyorsunuz. Siz kendiniz okuyun daha iyi olur.
ben yahvehi merak ettim aslında
Hristiyanların inandığı Tanrının özel adı. Yahve veya Yehova olarak geçer. İbranice YHVH Sözcüğü. Özel adını kullanmıyoruz mümkün olduğunca.
peki İslam'da ki Allah'tan farkı ne
Biz Allah'a iman etmiyoruz. Çoğu Hristiyana göre Muhammed bir cinden vahiy almıştır. Kimisine Göre de kendisi yazdı kuranı ve Allah adı da zaten İslam öncesi bilinen bir şeydi.
inancına saygı duyuyorum elbette ama cin farklı bir şey aslında
Yani bir nevi öyle gibi zaten fakat bunu anlayacak kapasite ve zeka yok toplulukta
evet çünkü bakıyorum hani ufak tefek belki yüzlerce inanç var
yani amaç ne bunda herkes tutturmuş bir yol birşeylere inanıyor
inanç varsa bu bir tane olur aslında şu an yeni inanç sistemi getirecekler bu nesile yakında göreceğiz
Bu konu uzun ve hassas bir konu o yüzden iyi geceler 👋🏻
Tamamen saçmalık
İslam evrenseldir tüm zamanlara tüm yaratilanlara hitap eder
bunu bende hitap ederim ver kağıt kalem yazayım sana tüm dünya yeni bir din ile bu hak dindir diye hitap ediyim
O halde hiç durma
"Eğer kulumuz Muhammed'e sorumluluklarını tevdi etmek üzere bölüm bölüm indirdiğimizden, Kur'an'dan şüpheniz varsa, onun sûrelerine benzer bir sûre de siz ortaya koyun. Eğer söylediklerinizde haklı olduğunuz iddiasında iseniz de, ispat etmek için, Allah'ın dışında, kulları durumundaki önderlerinizi, bilginlerinizi, şahitlerinizi getirin"
Bakara/23
hayır Kur'an'ın benzerini neden yapmalıyız ki
ben de çıkıp diyeceğim ki bu inançta iyilik doğruluk dürüstlük ahlak üzerinedir davama inanan gelsin
tüm inançların temeli budur
neden hak din diye bir şey var sizde
yani senin ki budizmden farklı ne veriyor insanlara
istersen Budizmi derinden araştır İslam'dan daha fazlası var
Budizm bir din bile değil bi yaşam biçimi, felsefe
Budistlerin bile böyle bir iddiası yok
neden felseyi öğrenmek yerine körü körüne Arap dinini tercih ediyorsun hem diyolar ki Kur'an Türkçe okunmaz namaz Türkçe kılınmaz falan filan sen Türkler arapça bilmiyor ki bilmeden anlamadan yıllarca ibadet etti ediyor bu toplum yazık beyninize