cevaplari birlikte okicaz ayip seyler yazmayin idjjd arkadaslarimin ogrenci evi var, 2+1 bir ev, mutfak ve ev girisi de boyanacak. acık renk biseye boyamak istiyoruz, evin suanki rengi de koyu degil yani örtücülük sorunu yasamayiz gibi. tavanı da boyayacagiz nasil boyanacak hicbir fikrimiz yok merdiven falan bulmamız lazim 😁 sizce hic girismeden vaz mi gecelim, her seyi mahvetme ihtimalimiz var mi? kolay gibi geliyo ev boyamak, ruloya boya al duvarlara sürt iste, ama bu kadar basitse neden insanlar evlerini boyaciya boyatiyor 😄 help
Güncellemeler
1 yıl
vazgectik boyamaktan😁😁
Üç kiz, tek başımıza bir evi boyayabilir miyiz sizce, ev boyamak zor bir sey mi?
Eğlenceli olur ama tüm odaları boyamak hem kolunuzu çok yorar hemde hızlıca bitirme imkanınız olduğunu sanmıyorum. Ha aktivite güzel mi valla mükemmel bi düşünce ama ilk defa yapılacağı için deneyimsizlik sizi fazlasıyla zorlar ve yorar bu süreçte. Karar ne olursa şimdiden kolay gelsin dilerim 💕
Yapabilirsiniz. Su bazlı boyalar var genelde 3/1 ya da 4/1 oranında katılırlar. önce evin altına bir naylon tarzı bir şeyler serersiniz. Büyük Rülo fırçası ile tavanı boyarsınız. 1 katman atarak temizlenmişse 2. Katmanı atmanıza gerek yoktur. 2. Katmanı atacaksaniz bi 1 gün beklemeniz lazım kuruması lazımki 1. Katman ve 2 katman birbirine geçmesin. Duvara geçiş yaptığınızda. Farklı bir rülo fırca ile tavana yetişmeden 10 cm önce duvarı boyayın. yukarıda 2 boyayı (tavan ve duvar boyası) bir birinden ayıran bir çizgi oluşsun duvar bittikten sonra en son bu kısım yapılır. Şimdi duvarimiz bitti. O çizgiyi boyamak kaldı yani kestirmeleri. El fırçasını 60°derecelik açı ile tutup nasıl rahatsan ya da duvar ve tavan boyasının ayrıldığı kısmı boyuyorsun. Pervaze ve bütün pirizlerin kenarlıklarını bu şekilde çıkartıyorsunuz bence yapabilirsiniz
Kesinlikle dyo marka alın. Ben yıllardır bu işi yaparım. (Gerçi bende meslek çok🤭) dyo'nun dinamik modelini alın biraz parlak istiyorsanız ipek mat (kolay silinir iz bırakmaz) tamamen mat istiyorsanız soft modeli var. 2+1 daire için bir kova 15litre yeterli. Yalnız iki kat atmak gerekebilir renkten dolayı kapatır veya kapatmaz diye söylüyorum kapanmazsa mecburi iki kat atılır.
Rulo olarak 25cm dekor marka turuncu sap olanı kullanın. Tavan boyasını da permolit marka kullanın en fazla 2.5 litre su koyun içine. Duvar boyasınada en fazla 3 litre su koyun
Pandemi zamanı zaten evdeyiz boyayalım dedik de bizim ev 4+1 iki kişi zor boyadık bir de ev fıstık yeşiliydi iki üç kat boya yaptık😅 öldük dirilip geri boyadık özellikle tavanlar inanılmaz zordu... gelen boyacılar isteksizdi zor boyanır dedi ve yüksek fiyat verdiler mecbur kalmasak boyamazdim da
Zor degil eglenceli kolay bi sey yere poşet serin kapı duvar kenarlarını kağıt koli bandıyla bantlayın o sekilde daha rahat pratik olur sadece tavan zorluyor , fırcaları iyi secerseniz daha rahat olur.
Bence çok eğlenceli olur. Hatta boyamadan önce o renkte istediğiniz şeyleri yazıp fotoğraflar da çekebilirsiniz. Güzel olur ya, kolay gelsin eğlenceniz de neşeniz de bol olsun!