Bir kahvenin kırk yıllık hatırı var mıdır?

Üsküdar'ın meşhur kahvecilerinden birinin hikayesi bunu en güzel şekilde kanıtlar Bir fincan kahvenin kırk yıllık hatırının öyküsü ise rivayete göre şöyle yemiş iskelesine bir Kahveci varmış üsküdar'ı meşhur kahvecilerinden biriymiş herkesin gelip kahvesini içip sohbet ettiği derdini paylaştığı biriymiş bu kişi bir gün kahvehane bir yeniçeri gelmiş ve kahveciye içeride yalnız başına oturan Rum gemi kaptanı hariç diğer herkese kahve ısmarlayacağını söylemiş Kahveci yeniçerinin söylediklerini yerine getirmiş ama içine bir rahatsızlık hissetmiş herkese kahve ikram ettikten sonra iki fincanı daha yapıp Rum kaptanın yanına oturmuş ve Hadi seninle de içelim demiş yeniçeri öfkeyle bağırarak ona kahve vermemeni söyledim sana diye çıkışınca Kahveci Sakin bir şekilde bu senin değil benim ikramım diye cevap vermiş aradan yıllar geçmiş bu olayın üzerinden tam 40 yıl sonra sisam adasında büyükçe bir Rum isyanı patlak vermiş o zamanlar Rumlar eline geçirdikleri insanları esir pazarında satmaktalarmış nitekim Üsküdar ile Kahveci de bu insanlar arasındaymış ve yaşlı bir Rum tarafından satın alınmış adamın kendisini öldüreceğini düşünen Kahveci yaşıyorum onun yüzüne bakmış ve onun kendisine dostça baktığı görünce çok şaşırmış yaşıyorum Kahveci serbest bırakıp ona şöyle demiş bana 40 yıl önce bir kahve ikram ettim ve ben o kahveyi de seni de unutmadım ve işte Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözü bu unutulmaz kahve ikramın anasının kaybolmaz bir hatırası olarak günümüze kadar ulaşmış.
Güncellemeler
1 yıl
Süper bir soru sordun 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Bir kahvenin kırk yıllık hatırı var mıdır? Çok teşekkür ediyorum sağolun KS , sevgili üyelerimiz.
Bir kahvenin kırk yıllık hatırı var mıdır?