Allah şeytan ile tartışıyor?
şeytan ilk insanı kandırıyor?
insanlık ceza ve ödül için dünyaya kovuluyor?
acı çekiyoruz?
filmin sonunda
Mehdi ve deccal geliyor?
İsa geliyor?
alnında kâfir yazan deccali öldürüyorlar?
sonra tüm insanlık kurtuluyor?
müslümanlar cennete
geriye kalanlar ebediyen yanacak cayır cayır?
ben yıllarca bunu mu inandım?
siz gerçekten bu hikâyeyi inanıyor musunuz
mükemmel bir yaratıcı bu işlerle mi uğraşacak..
bu mu yani bizim yaşam formatımız
şeytan ilk insanı kandırıyor?
insanlık ceza ve ödül için dünyaya kovuluyor?
acı çekiyoruz?
filmin sonunda
Mehdi ve deccal geliyor?
İsa geliyor?
alnında kâfir yazan deccali öldürüyorlar?
sonra tüm insanlık kurtuluyor?
müslümanlar cennete
geriye kalanlar ebediyen yanacak cayır cayır?
ben yıllarca bunu mu inandım?
siz gerçekten bu hikâyeyi inanıyor musunuz
mükemmel bir yaratıcı bu işlerle mi uğraşacak..
bu mu yani bizim yaşam formatımız
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu konulara girersek içinden çıkamayız. boş ver kral herkes kendi inancıyla mutlu. :D
yıllar buna inanmayı nasıl başardım hiç aklım almıyor
Benim fikrim, üst akıllar tarafından tasarlanan manipülatif bir oyun olması. Cennet vaadi olmasa kendilerine engel olurlar mı? Bir vaazda ne diyordu hoca? Vallahi bizde şarap içeceğiz :D
aynı fikirdeyim din olmazsa insanlık kaosa sürüklenir ve
hocalar zaten başlı başına sıkıntı
dini anlatmayıda beceremiyorlar
Zaten ne diyorlar? Kuran sapıklığı diye bir şey çıktı. Hadislerimiz dinlenmiyor, hadisler olmadan kuranı anlayamazsınız. Bizi dinleyin diyorlar. Toplumu yönetmek için çabalar bunlar.
aynen kral yani bir müslüman kuranı dinlemeyecek hocayı dinleyecek ki iyi yönetsinler
Aynen öyle. Türkçe okumak günahmış :D Kuran'ı anlamadan dinleyecekmişiz sdfgds
ha bir de o var 😅😅😅
Neyse ya ben korkuyorum şeriatçılardan. Döverler sonra :/
Yazdığınız yazinin içeriği çok basit mantık hataları ile dolu
evet olabilir lütfen hatalarımı düzeltir misin
Sana göre mükemmel bir yaratıcı ne ile uğraşmalı?
Bence yaratıcı aklımızın alamayacağı kadar büyük ve kudretli bir varlık evrenin her köşesini her detayıyla kusursuzca tasarlamış yıldızları gezegenleri yaşamı her şeyi mükemmel bir düzen içinde var etmiş ama bu kadar büyüklük ve güç sahibi bir varlığın insanın küçük meseleleriyle uğraşacağını düşünmüyorum o kurallarını belirlemiş doğayı ve yaşamı kendi dengesi içinde bırakmış yaratıcı her şeyi bilen her şeyin ötesinde mükemmel bir akıl ve sonsuz bir güç insanlar onun büyüklüğünü anlamaya çalışırken dinler ve ritüeller oluşturmuş olabilir ama yaratıcıyı tarif etmek bizim sınırlarımızı aşar o her şeyin kaynağı tüm varoluşun sebebi
Mükemmel bir yaratıcı neden insan gibi aciz bir varlığa bunca nimeti sunmak için uğraşsın ki?
ezbere konuşmak istemiyorum şimdi neden öyle yapsın ki neden böyle etsin ki dediğimizde bu işin içinden çıkamayız Ben bir şey derim sen neden dersin sen bir şey dersin ben de neden derim bizim burada bakacak olduğumuz nokta sorgulama noktası birçok din var ve her dinin her inancın bile hatta ortak özelliği ahlak iyi insan olma üzerine kurulmuş neden bu kadar herkes bir şeye inanmaya bağlamış kendisine ve şu an aynı coğrafyada yaşadığımız için Ortadoğu inancı olan İslam neden hak din olsun neden hak din diye bir inanç var Ben ahlaklıysam ben iyi bir insansam neden ben yaratıcının gözünde mükemmel olamıyorum sırf müslüman olmadığım için ama ben iyiyim ahlaklıyım yardımseverim bu yeterli değil mi bilmiyorum çok uzattım umarım okursun ve bana bir dönüş yaparsın umarım demek istediğimi anlayabilmişsindir anlayamadığın yer olursa lütfen sor
O zaman insanların küçük meseleleriyle neden uğraşsın da diyemeyiz. İslam son din, önceki dinler tahrife uğradığı ve insana insanlığa en uygun din İslam olduğu için hak din İslam denir.
Çünkü seni var eden, sana nimetler sunan, bunca şeyi yaratanı inkâr ediyorsun. (Ateistsen) Farklı bir inanca mensup isen de Yaratıcının asıl dinin hangisi olduğunu söylemesine rağmen İslam'ı tercih etmiyorsan elbette bir Müslüman ile aynı mükafatı bekleyemezsin.
Bu demek değildir Müslüman olan herkes cennete girecek, herkes yaptığı kadarının karşılığını alacaktır.
peki hanım efendiciğim o kadar iyi insanlar var Dünya'da ve Müslümanlardan kat kat daha faydalı şimdi bu insanları Allah yakacak ama kötü müslümanları herşeye rağmen cennete mi alacak?
Hayır dedim ya bu demek değildir Müslüman olan herkes cennete girecek. Yani Müslüman olan herkes de ebediyyen cennette kalmayabilir çünkü kötü şeyler yapmıştır. Senin anlamadığın nokta şu: Madem Allah'ı kabul etmiyorsun, cehenneminden neden endişe ediyorsun?
Ayrıca şu an kat kat iyi insanlar var diyorsun ama kimin sonradan ne olacağını, nasıl öleceğini bilmiyoruz ki belki Müslüman biri sonradan çok çok iyi biri oldu belki Müslüman olmayan daha kötü biri oldu, belki Müslüman olmayan sonradan Müslüman olur vs.
Çok fazla düşünmek iyi bir şey değil bazen.
aslında tam olarak bu yazdıklarım kadar düşündüm kral
Evet bende düşündüm yazdıklarından sonra.
ne sonucuna vardın paylaşır mısın