Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Vitamin B12 düzeyiniz yüksek çıkmış ayrıca vücutta enfeksiyon var. b12 yüksekliği kansızlık varkende olur Çok yüksek B12 değerleri nadiren bir hastalığa işaret eder, ancak bazı nadir durumlarda karaciğer hastalıkları ya da lösemi gibi durumlarla ilişkili olabilir
Ciddi birseymidir peki ve hasta fekanda değildim bide psikiyatri konturol için istemişti beni başka bi doktora yonlendirimi ve benden tekrar bi tahlil istenirmi
Benimki peki çokmu yujsek
dahiliyeye yönlendirebilir. b12 yüksekliği ve enfeksiyon var çünkü belirti vermemiş olabilir sende
1600 pg/mL Referans aralığı: 220 - 1100 pg/mL
Peki tekrar bi test mi ister b12 bende çokmu yüksek
ben karaciğerinde çok az yağlanma olduğunu düşünüyorum tekrar test istemez bu değerler onu ilgilendiren bişey değil sana tavsiyede bulunur. biraz bekle 1 hafta içinde ateş vs olursa dahiliyeye çıkarsın.
Evet karaciğerimde vardı az yağlanma bumu b12 'yi yükseltmiş
evet yükseltir.
Ama azicikti bunun başka nedeni yoktur degilmi ozaman
E beni kanser diyip niye korkutuyorsunn
cıx yok merak etme. sen çok mu evhamlısın bakim hı?
Ya arastirincada Öyle çıkıyordu o yüzden
korkutmuyorum olasılıkları söylüyorum neden yükseltir onları açıklıyorum tahlilindeki diğer referanslara göre yağlanmaya sonuç bağladım.
Öylemi ya diğer sonuçlar derken hangileri b12 yaşlanmada artarmi ki hiç okunamamistim
yaşlanma sürecinde genellikle B12 eksikliği görülür, çünkü vücut yaş ilerledikçe B12'yi emmede daha zorlanır.
Jsjsjsjssjsj bir şey diycem ama kızma yaşlanma yazmışım yaglanma olucaktii
laboratuvar kaymalarını da hesap edersek eğer yağlanma kan dolaşımına etkisi olduğu için değeri oynatır. İstanbul'da isen sadi konuğa gel bir bakalım sana
İstanbul'da değilim ki
Sen doktor ya da Öyle birseymisin
işte öyle birşeyim. evet sonra gördüm ereğlidesin.
Kanser olma riski nr kadar peki ve net karaciğer yağlanması mi sebep olmuş ve benden tahlil istemez yani tekrar
istemez. kanser riski % 3 diyim yani çok düşük. sen sakin olurmusun azcık
Eee korkuyorum istemezmi e nerden anlıcak ne oldugunu
anlar anlar
Basta dahiliyeye yönlendirir demissin
sonucundan anlar ve yönlendirir ya da tavsiye eder demek istedim.
Cevap
3Cevap
Sen de sanırım karaciğer hastalığı, diyabet ya da bir lösemi türü var. Fazla B12'yi bol su içerek atabilirsin ama kan hucresine de ihtiyacın var. Kendine kan yapabilecek bir yemek düzeni kurman lazım.
Karaciğer hastalığı derken lösemi felan olur mu ya ama araştırdığımda lösemide wbc çok fazla artarmış peki dr beni başka bi doktora yönlendirip detaylı tahlil istiyecekmidir ve bol şu ıciyorum 2.5litre
Daha çok karaciğer ya da diyabetten oluyor çok nadir pernicious anemia çıkar. Zaten su içersen karaciğerin de B12 değerin de normal değerlere gelir. Geriye sadece yediklerine ictiklerine dikkat etmen kalıyor. Kan yapacak şeyler ye kesinlikle.
Yediklerine dikkat ediyorum çünkü kilo vermeye çalışıyorum Ve bu sebeptende suyuda bol ıciyorum peki benimki ne olabilir ve psikiyatri istemişti o anlarmi ya da beni başka bi doktoramı gonderir
Kilon varsa diyabetten etkilidir. Yasin da genç kansızlık genetic olarak sana geçmiş. Çok korkmana gerek yok çünkü kalıcı bir tablo yok. Değerlerin duzelebilir. Vitamin ve mineral lazım. Kahve çay çok içme bunlar yararlı şeyler kanda emilmez ve yediklerin fayda etmez.
Kahve çay çok içme yoksa yararlı şeyler kanda emilmez*
Sekerim normal cıkmış ama
Gördüm ama tam bir şey söyleyemem hemotolojik, böbrek, karaciğer hastaliklar veya hucresel antikor-otoantikor etkisi mutlaka biri var. Ve hepsi de beslenmeye dayalı. Sonra yine kan testi yaptırıp asıl sorun var mı yok mu görürsün.
Psikiyatri doktorum başka bi doktora yonlendirirmi
Siz doktor vs misinizzz
Bilmiyorum canım ben Türkiye'deki sistemi ama kendin randevu al. Ben senin yerinde olsam 2 ay yediklerime dikkat ederdim sonra doktora gidip test yapardım. Çok değişken görünüyor. Aynısı babamda da olmustu şu an değerleri daha iyi. Eminim senin de öyle olacak, dert etme. Gecmis olsun.
Evet ben Md/PhD yapıyorum bu alanda.
Babanızda bi hastalık çıkmadı degilmi vok teşekkür ederim sizede geçmiş olsun
Rica ederim : ) Babam da senin gibi kansizdi ama değerleri normale indi. Eğer inmeseydi hastalıklari olacaktı.
Kansız ve b12 yüksekliği peki ve kansızlık hastalikmi yaparmı çünkü ben verilen hapları vs kullanamaya bilirim hapa fobim var
Yapabilir. Kansızlık, fobim var diyip kestirip atabilecek bir durum değil. Kanser hastalarının çoğu kansızdır mesela. Yani şimdiden hem beslenme hem takviye gıda ve ilaçla bagisiklik geliştir ki ileride sen de bu sorunları yaşama. Once fobini yenmeden baslayabilirsin.
Ama midem bulanıyor kokusuna bile dayanamıyorum zamanında ilaçla bi kaç olay yaşamıştım int gibi o yüzden içemiyorum
Vücudun ilacı kabul etmiyor. Olumsuz düşündüğün için bilinçaltına kodlandi. Sonra da psikolojine. Korkulacak bir şey olmadigini düşün, ilacı ağzına götürürken ise düşünme direkt suyla iç ve parmağını ağız içine fazla sokma. Bir dakikada yutabilirsin. Gözünde büyütme. Hasta olmamak istiyorsun ancak daha ilaç yutabilecek güçü kendinde görmüyorsun. Aslında çok basit, biraz kendine güven. İyi akşamlar.
Işte basit ama benim için büyük bir şey teşekkür ederimmm iyi aksamalarrr
Beynini kandirman lazim. Kendine eczaneden vitamin-balik yagi alıp, öncesinde mentos veya yuvarlak bir jelibon yiyip daha sonra o vitamini tüketebilirsin. Böylece yavas yavaş ilaç içmekte de zorlanmamaya başlarsın.
Tamamdır teşekkür ederim bide sormusmuydum hatırlamıyorum ama benden tekrar test vs istenirmi
Ona doktorun karar verir ama İstemeseler de sen 3 ay sonra bı daha git bakalım değerlerin ne durumda diye. Duzelene kadar belli aralıklarla test yapman iyi olur.
Tamamdirr
Vücüdunda iltihap var. Dr antibiyotik verdimi.
2 hafta sorna gitcem b12 niye yuksek
Vitamin alıyonmu
Ferittin çok düşün kırmızı et ye. Haftanın 2 günü.
Kahve tüketme bir süre
Almıyorum
Tamam ama ne alaka kahve bide b12 kanserini işaret ediyir
Ekrem ağrıların var mı
Eklem
Yaş kaç
Evet Bende aşırı
18
Kansızlık yapar ve adet görüyosan ve güzel beslenmiyosan kansızlık kacınılmaz
Kanser falan değilsin muhtemelen romatoid artrit ondan b12 yüksek
Anladım peki b12 yuksekligi
Peki dokotr benden ne gibi test ister tekrar
Zaten crp de yüksek iltihaplı ekrem ağrısı crp hallolur ama demir eksikliği iyi bir şey değil vitaminlere güvenme bol bol et ye kahve içme suyu hayatından eksik etme
B12 ondan yüksek zaten romatoid artritten
Farklı bir test isteyeceğini sanmam
Suyu bol ıciyorum zaten ve ette yiyorum ama daha fazla yerim ve beni başka bi doktora yönlendirirmi ve tekrarmi test vermem gerek
Yahu kanser falan değilsin düşünme bunları b12 iltihaplı eklem ağrısı (romatoid artrit) bundan ferittin içinde kahveden uzak dur
Anladım teşekkür ederim
Peki iltihapli eklem ağrısı değilse nedendir
Rica ederim dra git somucu yazarsan sevinirim yoruma atarsın ya da nerden istersen korkulacak bir şey yok ama gitki antibiyotik falan hallederler
Başka seçenek yok rahat ol. Karqciğer yağlanmasını takma okadar yüksek birşeyin yok.
Tamamdır gidicem zaten insallah sanada yazarim
Bak yaşın 18. Ve tahlillerin de korkacağın tek şey fwrrittin olsun. Kahve tüketme demir eksikliği yapar eti yağlı al korkma hergün yumurta ya bulursan dışardan al bulamazsan marketten 0 kodluları al. Kadın olduğun için adet görüyorsun zatwn oda başlı başına demir eksikliği ve senin yaşıtlar kahve bağomşısı kes bunu.
Çok yüksek değil degilmi
Hangisi
Çok kahvede içmiyorum ki aslında günde 1 kere ıciyorum yumurtada yiyorum eti yağlı alırsam kilo alirimmmm
Birde senden ricam d vitaminine baktır. Devlet hastaneleri yapmazsa ücretli bir lab. da yaptır. Tüm vitaminlerini iste
Tamamdır bakalım doktor bakamazsa baktiriyim
Almazsın sistem yanlış yönledirme yapıyor bana güven.
Karaciğer yaglanmasi
Tamamm
D vitaminin muhtemelen yerlerdedir. İstersen ekle beni farklı bir amaç yok merak etme
Turp gibisin karaciğer falan geç bunları.
Istek atiyorum
Yzamıyorum xperden tşkelr
Sen yaz
Bende yazamiyorum
Tamamdır.
brn19 bnim.
Ekledimm
Bakmam 🗿
Beslenmene dikkat et
Niye?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?