Tatmin olmadım tamam araştırmaya devam edeceğim :)
İnternet Üzerinden gram altın alıp satmak haram mıdır helal mi?
Tatmin olmadım tamam araştırmaya devam edeceğim :)
Haram ve helalin ne olduğunu başkalarına sorduğun sürece yol alamazsın.
Aklına sorduğun an buraya yazmana gerek kalmayacak.
Yaptığın şeyin ticaret olduğunu düşünüyorsan , aldatmadığın sürece ticaret helal dir zaten.
Mekruhtur. Dinen ticaret helal ama faiz yemek haramdir. Bunda ikisi birden soz konusu hem bir bakima ticaret bir yandanda faiz yemek. Ayni sigara gibi kendine zarar verdigin icin haram ozgur iradenle yaptigin ve dinen bir fetvasi olmadigi icin serbest yani MEKRUH. ( dinen yapilmamasi gereken ama haram olmayip tavsiye edilmeyen)
ne alaka ben faiz mi yiyorum dedim faize hiç bulaşmadım bulaşmayacağım da ona bakarsak banka da haram ama bankasız olmaz
Altın alıp satmak eğer reeal hayatta da helal ise ki helaldir, öyleyse nerede satılırsa satılsın helaldir.
peşin paraya peşin altın aynı anda
işin içine kredi kartı girmemeli. peşin parada sorun yok.
kredi kartım yok ki
Teşekkürler.
Cevap
13Cevap
Altin alip satmak haram degil ama internet uzerinden yapinca harammis bununda aciklamasini soyle yapiyorlar internetten alip sattigin zaman aslinda ortada olmayan hayali birseyi alip satiyorsun diyerek haram oldugunu soyluyorlar. Ama yerim haramini dersen garantinin altin hesabini kullan en dusuk kesinti onda.
hayır istersen alabiliyorsun hayali değil
sen banka hesabındaki para hayali mi
Onu hayali sayiyorlar iste cok arastirdim zamaninda ordan biliyorum hayali dedigim sey sen bankadan altin degil altin degerinde kagit aliyorsun diyorlar ki o acidan bakincada haklilar.
aynı değerde
ama ne 1 lira fazla ne bir lira eksik
burada sorun aldihin veya sattigin deger degil anlatamiyorum galiba adam diyor kibaltin hesabini actin 5 liralik altin aldin ama ortada altin yok senin hesabinda altin degerinde para var oyuzden bu yolla elde ettigin kazanç haram diyor bende cok cikar yol aradimda yok kilifina uyduramadim.
müslüman insnaların niye fakirliğe terk edildiğini bir anlamda açıklıyor bu
Insanin gonlu zengin olsun.. ayrica muslumanin zengin olmak icin bunlara ihtiyaci yok dininin gerektirdigi gibi yapabilse ticaretini abad olur zaten.
bugün islam ülkeleri fakirlik savaş ve açlık ile boğuşuyor avrupanın karşısında yerlerde
Bunun sebebinin islam oldugunu dusinmuyorum ben bunun en buyuk nedeni islam ulkelerinin birbirinin kuyusunu kazmalari ve tembel olmalari dunyanin en verimli topraklarina ve petrole sahipken sen dunyaya hukmedemiyorsan bunun dininle degil senin tembelligin ve gerizekaliligimdandir.
islamın hadislerle kirletilmesi de var ama
O konuda detayli bir bilgiye sahip degilim iskembeden atmayayim simdi oyuzden birsey diyemicem.
alo fetva hattını ara hiç bir fikrim yok.
kesin bir bilgi yoksa "Bu helaldir." "Bu haramdır" demeyin. Aksi halde bu sözlerinizle Allaha yalan isnad etmiş olursunuz... NAHL-116
belki bir gün ararım :)
pampa eline deymiyorsa günah değil. sonuçta görmediğin bir altından bahsediyoruz
şehre inen yaban domuzunu daşlayanların haramdır dediği her haltı yiyorum ben ;)
aah o senin hayatın ama :)
işte sorun da orda zaten başkalarının hayatına saygı duymayanları dinlemiyorum ;)
duymadığımı da nereden çıkardın ki :(
senin için demiyorum kardeşim yahu :))
Haram Olduğunu Düşünmüyorum, Cunku Normal Altını Alıp Satmak Haram Değilki.
Okadar ince düşünmeyin yoksa herkez cehennemlik yani
Bur kurus bike kendine aliyirsan haramdir...
hiçte bile din zekatını verdiğin sürece mal edinmeye karşı değildir
Buda minareyi calan kilifini hazirlar mantigi...
Altin alio satmak gunah demedim zaten , mhak gecmesin dedim...
Baktın günah, kiloyla al =//
Ahahah neden :D
Gram'la almak günahsa kiloyla almak belki değildir diye şeettim =(
Neden haram olsun anlayamadım
ticaret değil mi sonuçta neden haram olsun?
Ya alış satış zamanı farklı olursa sanırım harammış ama parayı aldığın an ile sattığın zaman aynı ya hemen alıp satış var bana da haram değil gibi geldi
Bono borsa faiz haram tamam hakkın olmayan bir şeyi alamazsın ama değersiz bir malı alıp değerliyken satmak haram değildir sanırım
ya aynı mantıkla düşünürsek kuyumcudan aldığın altını değerlenince bozdurmak da haram oluyor o zaman. bununla onun arasındaki fark, sen internetten yapıyorsun bunu, diğeri gidip elden yapıyor. haram değil bence.
Kazandıran altın değilmi bu hiç bulaşma derim.
kaybettirebilirde
digerinden farki neki
Sana haram yapma.
helaldir herhalde
Haramdır Herhalde :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?