Hacettepe üniversitesi Niye yazmadın ben olsam onu seçerdim.
1. Marmara Üniversitesi
• Avantajları: İstanbul’un merkezindeki konumu, köklü geçmişi ve iş fırsatlarına yakın olması.
• Neden seçilir? Mühendislik alanında özellikle İstanbul’un dinamik sektörlerine yakın olmak isteyen biri için ideal.
2. Ege Üniversitesi
• Avantajları: İzmir’in rahat ve sosyal yaşamı, kampüs olanaklarının zenginliği, sıcak bir öğrenci ortamı.
• Neden seçilir? Daha sakin bir şehirde iyi bir mühendislik eğitimi almak isteyenler için ideal.
3. Gazi Üniversitesi
• Avantajları: Ankara’da yer alması nedeniyle devlet kurumlarına ve iş dünyasına yakınlık. Teknik alanlarda köklü bir geçmişe sahip. Merkeze yakın Kızılay vs
• Neden seçilir? Hem akademik hem de pratik olarak mühendislik eğitimi alırken kariyer odaklı düşünenler için.
4. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
• Avantajları: Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olması ve mühendislikte belli alanlarda öne çıkması.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
marmara üniversitesinin mühendislik fakültesi istanbulun baya dışında
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hacettepe üniversitesi Niye yazmadın ben olsam onu seçerdim.
1. Marmara Üniversitesi
• Avantajları: İstanbul’un merkezindeki konumu, köklü geçmişi ve iş fırsatlarına yakın olması.
• Neden seçilir? Mühendislik alanında özellikle İstanbul’un dinamik sektörlerine yakın olmak isteyen biri için ideal.
2. Ege Üniversitesi
• Avantajları: İzmir’in rahat ve sosyal yaşamı, kampüs olanaklarının zenginliği, sıcak bir öğrenci ortamı.
• Neden seçilir? Daha sakin bir şehirde iyi bir mühendislik eğitimi almak isteyenler için ideal.
3. Gazi Üniversitesi
• Avantajları: Ankara’da yer alması nedeniyle devlet kurumlarına ve iş dünyasına yakınlık. Teknik alanlarda köklü bir geçmişe sahip. Merkeze yakın Kızılay vs
• Neden seçilir? Hem akademik hem de pratik olarak mühendislik eğitimi alırken kariyer odaklı düşünenler için.
4. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
• Avantajları: Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olması ve mühendislikte belli alanlarda öne çıkması.
marmara üniversitesinin mühendislik fakültesi istanbulun baya dışında
Mühendis için ODTÜ , Ankara Üniversitesi, itü üniversitesi düşünebilirsin
Tıp için cerrah paşa
odtü itü boün (cerrahpaşa iünün tıp fak. adı diret iü diye geçiyor)
cerrahpaşa ayrı bir üniversite araştırmanızı öneririm
2018 yılında İstanbul Üniversitesinden ayrıldı
cerrahpaşa iünün tıp fak verilen ad araştırmanızı öneririm
tr.wikipedia.org/.../%C4%B0stanbul_%C3%9Cniversitesi-Cerrahpa%C5%9Fa
buradan bakabilirsiniz
ODTÜ ya da İTÜ.
onlar zaten iyi ben seçenekler arasından sormuştum