Sanırım birisi benden hoşlanıyor ama daha önce hiç konuşmadık. Sizce ne yapmalıyım?

12. Sınıftayım. Baya içe kapanık ve asosyal biriyim. 9, 10 ve 11. Sınıfta tek bir arkadaşım bile yoktu, yapayalnızdım. Şu an sadece 2 arkadaşım var. Çevremi yeni yeni genişletmeye başladım, kabuğumdan çıkmaya çalışıyorum. Başka bir şubeden bir çocuk var. Çocuğa Ali diyeyim. Ali'yle geçen sene aynı okul servisindeydik. Belki ondan önceki sene de aynı servisteydik hatırlamıyorum. Ali de çok sessiz birisi. Hiç birileriyle konuşurken görmüyorum. Hatta sınıftan çıktığını görmüyorum. Sadece tuvalete gitmek için sınıftan çıkıyor. Ve Ali'nin sanırım bana karşı hisleri var. Bir kere bile konuşmadık, sesini bile bilmem. Bu sene okulun ilk iki ayında servis yoktu ve dolmuşla gidip geliyordum. Dolmuşta Ali'yle denk geliyorduk sürekli. Ve sürekli bana bakıp duruyordu. Hep yanıma ya da beni görebileceği yerlerde oturuyordu. Ama tek kelime etmiyordu ve ben de etmiyordum. Sürekli beni izliyordu. Benimle aynı durakta iniyordu hep. Bir keresinde durakta indik. Arkamdan geliyordu. Beni takip ettiğini düşündüm. Markete girdim ve o da markete girdi. Sonra çıktım ve ben anayoldan çıkana arkamdan yürümeye devam etti. Her arkama baktığımda bana bakıyor oluyordu. (Takip etmek falan diyince de yanlış anlamayın. S*pıklık, kötü niyet, t*ciz falan yok. Ali davranışlarını çok belli ediyor. Tehlikeli bir tip de değil. Kötü bir şey yapacak olsa kendimi koruyabilirim zaten. Ve zaten ufak tefek bir şey. Bir şey yapabileceğini düşünmüyorum.)

Şu anda da her karşılaştığımızda bana bakıp duruyor. Sıradan bir bakış olmadığına eminim. Anime izlediğini biliyorum ve ben de izliyorum. Ve izlediğimi biliyor. Yani konuşabileceğimiz ortak bir noktamız var. Eminim başka ortak noktalarımız da vardır. İlk başlarda onunla arkadaş olmayı düşünmüyordum ama şu anda nedense onunla arkadaş olursak iyi anlaşırız gibi hissediyorum. Eğer düşündüğüm gibi bana karşı hisleri falan varsa duruma göre belki bir ilişkimiz falan da olabilir bilmiyorum. Ali'yle tanışmayı düşünüyorum. Ama Ali sınıftan çıkmıyor dediğim gibi. Tuvalete giderken önünü kesip konuşamam tabii. Sınıfına gidip konuşsam da garip olur. Dün akşam Whatsapp'taki eski servis grubumuzdan Ali'nin telefon numarasını buldum. Ne yapmalıyım? Yazmalı mıyım? Yazmalıysam ne yazmalıyım? Okulda nasıl konuşacağız? İnsanlarla konuşma konusunda çok kötüyüm, sohbet başlatamıyorum. O da çok sessiz birisi. O da sohbet açamıyorsa ne yapacağım? Konu bulamayınca oluşan sessizlik ve popiş gibi kalmak beni çok geriyor. Ve sizce düşüncelerim de yanılıyor muyum? Ne düşünüyorsunuz? Hisleri var mı?

Sanırım birisi benden hoşlanıyor ama daha önce hiç konuşmadık. Sizce ne yapmalıyım?