Hem 9/10 güzel olduğumu düşünüyorum hem akademik olarak başarılıyim. Hem de maddi durumum iyi sayılır. Ama neden tatmin olamıyorum?

Yani mutsuz değilim ama tatmin olmuyorum daha zayıf olmam lazım daha zengin olmam lazım daha başarılı olmam lazım diye düşünüyorum. Tamam bunları halletmek için çaba gösteriyorum ve yavaş yavaş halloluyor. Ama kendimi yine tatminsiz hissediyorum sanki boşlukta gibi. Kendime iyi gelecek ne yapmam lazım bilmiyorum. Hobim de fazla yok. Kendimden çirkin bı kıza bakınca bile ne kadar şanslı çünkü çok güzel diyorum ama halbuki benden güzel değil ve bunu biliyorum. Sosyal becerim aşırı derecede kötü sayılmaz arkadaşım falan var ama herkes tarafından çok aşırı sevilen bir insan değilim. Sevmediğim birini herkes sevince üzülüyorum. Çünkü o benden daha kötü bir karaktere sahip sürekli içiyor olmaması gereken yerlerde açık giyiniyor evlilik dışı ilişki yaşıyor ve bu ilişkide sevgilisini aldatıyor ben bundan daha mı az sevilmeye layigim diye düşünüyorum. Aslında hiç kıskanç bir insan değilim hep diğerleri iyi olsun isterim ama ne bileyim kendim iyi olsam bile yeterli hissedemiyorum. Sanki diğerlerinin hayatı mükemmel gibi hissediyorum. Ama halbuki bana hayatındaki bir sorunu söyle desen elle tutulur bir şey söyleyemem. Sizce bu duyguyu nasıl yenerim?
Hem 9/10 güzel olduğumu düşünüyorum hem akademik olarak başarılıyim. Hem de maddi durumum iyi sayılır. Ama neden tatmin olamıyorum?