Anlamıyprum abi az önce dubai çikolatası sipariş verceksin ilk defa denicem karta baktım hay ben senin bi baltım 200 lira kalmıs a*k bilmem kaç aydır borç ödüyorum yinede bi birikim falan kalmıyo kaç yıkdır adam akıllı yaz tatiline gitmiyorum. Aile desen onlardanda yok, ekonomi desen nanay, maçada gidemiyom. Millete bakıyorum aileden zenginler kendi paralaeı falan var. Harbi bu insanlar nasıl bu kadar zengin?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Çoğu konuda haklısın ama yerinde olsam Dubai çikolatası yemedim diye üzülmem. Çünkü pek matah bir sey değil. Bence tatil dubai çikolatasından daha önemli.
Her şeye merak salıp para harcadığınız için sabit gelirle kalıyorsunuz
Nası yani
O insanlarda merak ettikleri şeyleri yapmuyotlar mı
Millete özenip her şeyi yaparsan paramı kalır
Okumuşlar çünkü
Hangi okuyan okumakla zengin olmuş söylesene
Onla alakası yokki istediğin mesleği yap okuyup bak bakalım her okumuş mühendis zengin mi
Kesinlikle dediğine katılıyorum çok çalışanı çok güzel seviyorlar
Orta gelirli knk tatile giden zengin değil ki orta gelirli
60 bin alan tatile gider Dubai çikolatasını da yer
Ben senin standartına göre söyledim
N*h orta gelirli bende orta gelir ki yine ayda 40 k maaş alıyorum hiç bi s*k e yaramıyo hepsi vergiye ona buna şuna gidiyo tatile gidip orada Dubai çikolatası yiyemiuom
O zaman sende problem var 200 lira veremiyorsan bir çikolataya
Ya da kiran vardır vs.
200 lira da ver kardeşim. 60 bin kazanan tatile gidiyor ayrıca 40 ile 60 arasında da çok fark var bu arada
Ayda 60 k kazanmak in hangi meslek uygun?
Çoğu memur 50 alıyor zaten okul müdürü mühendis ne bileyim öğretmen ek dersle alır gibi gibi
aylık 60 metropolde yaşıyorsunuz heralde yazılımcı olduğum halde o rakamlarda değilim.
Akademisyen 80 bin alır ek dersleri çok yüksek
Şu anki üniversitelerden mezun olanlar zaten işinin ehli değil iki üç net yapan kazanıyor sonra ıssız kalıyor insanlar
Ben İstanbul'da yasıyorum
Ben atanmış birinden bahsediyorum ya da iyi bir şirkette çalışan tanıdığım makine mühendisi 80 bin civarı aliyor
Evet metropol yasıyprum
Ve Çorum'da yaşıyor bu arada
Aynı zamanda okuyorum
Bana sordu onu sana değil
Oha mak mühendisleri o kadar alıyomu
Şu anki mezunlar çok iyi üniversite ya da bölüm mezunu değilse şanssız. O yüzden iyi bölüm ve üniversite okumak lazım
Nasıl bir şirketse merak ettim hangi makine muhendiysine sorsam o maaşlarda değil 80 bin civarı hakkı olması gereken ama o rakamları göremiyorum ben
Ortalama 60 alıyor mühendisler bu adam 40larinda tecrübeli 80 falan alıyor
Yazılım güzel mi
Hayatım ben işte orta yaşlılardan bahsediyorum şu an herkes mühendis olabilir
Ama iyi üniversitede okursa iyi maaş alır
dil öğrenmek gibi düşünebilirsin kısaca bilgisara isteklerini ya zorla ya da zorla yaptırısın. ben severek yapıyorum.
Puanı yüksek mi? Çok mu sayısal zeka istiyor, maaş nasıl? Kaç yıllık?
2 yıllık açıktan okuyorum ama alakam yok kendimi geliştirdim serbest olarak çalışıyorum. sayısalım şahsen kötüdür çok iyi derecede matematik bilgim yok veya çok iyi okullarda okumadım. ancak bütün zaman kendimi geliştirdim ve geliştiriyorum bu da okumaktır sadece kültür dersleri gibi dersler hiç ilgimi çekmiyor
Abi sen mühendis bile değilsin bı de okumayı kötülüyorsun sana 60 bin verecek kadar eğitim düzeyin yok ki
Sonra insanlar eğitimden soğuyor
ülkemizdeki eğitim iyi mi de kötülemeyeyim öyle algılıyorsan öyle eğitimi para kazanmak için alırsın aldığın eğitim sana para kazandırmayacaksa ne gerek var ayrıca okulda okudun diye sadece eğitim almıyorsun okul ücretsiz sunulan bir araç kendini geliştirmekte eğitimdir kurs almakta okumak sadece okulda okumak değildir. bakış açımdan bakmaya başladığında anlacaksın okul olmadan da aynı bilgileri öğrenebilirsin tek farkı elinde bir diploman yok kağıt parçası bu eğitimsiz olduğun anlamına gelmez
Benim ne dediğim önemli değil işveren eğitimli görmüyorsa seni olay bitmiştir zaten ki Türkiye'de eğitim iyi değil ama maaşları da iyi değil 60 bin mesela 2 bin dolar bile değil orantılı gidiyor zaten
Diploma kağıt parçası öyle mi yıllar boyu üniversitede sınavı geçmek için emek veriyorsun ama lise mezunu senden daha eğitimli ne ala memleket. Tamam siz haklısıniz böyle devam edin
Kendi işimle ilgilendiğim için iş veren benim :)
60 bin bile almayan işveren tamam işveren sensin kardeşim
Okumazsaniz okumayın ki herkes okumasın zaten
Sen sanıyormusun her iş kurulduğunda milyonlar kazandırır biraz yaşadığınız dünyada çevreye bakın. Her şart herkes için değil her okuyan okuduğu emeğini alamıyor çok fazla da şey söylememe gerek yok. Tecrübe et farkına var anlarsın elbet ya da anlamazsın o senin sorunun.
Tamam haklısın abi ama ben seni örnek almam merak etme
Önceden kalan tarlalardir
Bende mi alayım
Alabilirsen
Yorumsuz..
Agab
Aga be
Okuyon mu çalışıyon mu
Okuyom
Ah be oğrenci
Konusalım mı
Konusalım olur