Arkadaşlar ben bugüne kadar çok dindardım ve her şerde bir hayır falan var diyodum ama zırvalıyomuşum gibi gelmeye başladı. Üniversiteye başladım geçen sene ve yurda geldim. Benimde bu süre zarfında depresyon , ailevi problemler ve küçüklüğümden beri yaşadığım bir sürü sayısız şanssızlık vardı. İlk gün oda arkadaşımla tanıştım ama kız zengin, en iyi arkadaşlara sahip, ondan hoşlanan bir sürü erkek var falan. Bu gibi büyük şanslar yetmezmiş gibi bir de en ufak olaylarda bile çok şanslıydı. Okula bir gün gitmese o günkü dersler iptal olurdu. Kasada sırada beklese önündeki yer falan verirdi. Yani dedim ki yani bazı insanların yaşadığı hayat ve bu kıza verilen hayat sizce adil mi?
Güncellemeler
1 yıl
+ailesi de çok iyi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Allah katındaki adalet ile insanlar arasındaki adalet kavramı aynı mı? Bizim için iyilik/kötülük kavramı aynı mı? En basitinden Allah var mı?
Sen bunlarla mı Allahı adaletini sorguluyorsun? Yaşınız baya genç sanirim
Evet 20 yaşındayım ama gayette sorgulanıcak bir şey
Sorgulama yanlış değil. Lakin size bir şey anlatmak bu anlattıklarınızla mümkün değil. Tıpkı bal arısının sineğe balın bøktan daha iyi olduğunu anlatmaya çalışmak gibi bir şey.
Anlat o zman. Mümkün değil demekle olmuyo
Yaşınız olgunlaştıdıgında kendiniz anlayacaksınız ben değil zaman anlatacak size
tamam
Herkese aynı seviyede bir hayat verseydi buranın ismi imtihan dünyası olmazdı
İyi de ben de onun gibi imtihan edilmek istiyorum.
Zengin varlıklı hayat sürseydin bu da benim imtihanım diyebilecek miydin?
Senin kararına bağlı değil ayrıca her şeye dışardan bakmakla olmuyor olayın iç yüzünü bilmiyorsun
@Aristokratımsı demicektim işte ama bu kız namaz falan da kılıyo açık saçık bir kız değildi. Tesettürlü dindar falan. Ee ben de hem onun gibi şanslı hem dindar olsaydım niye başkalarına hem zorluk verilip hem ibadet isteniyo ki psikolojim bozuk olduğu için ibadet edesim bile yok. Hayatın zorluklatıyla ibadeti drvam ettiremiyorum. Çok rahat yaşasam tabi ki aklımda hiç düşünce olmadan ibadet ederdim
@Aristokratımsı aynı zihin yapısına zenginken de sahip oluyorsam derdim
Ne saçma bir düşünce bak bakalım peygamberlere ne acılar ne dertler çekmişler hiçbiri de dememiş biz acı çekiyoruz bırakalım
Bir insanın kaderini doğduğu topraklar ve ailesi belirler. Zengin, varlıklı, kültürlü bir ailede büyüyen bir insanın Allah katında herhangi bir sınava ihtiyacı yok, herhangi bir beklentiside yok. Sınav imtihan sözlerini genelde hayatını eksik yaşayan, bu dünyada umduğunu bulamayıp öteki hayatta kavuşacağına inandığı içindir.
@Aristokratımsı yani ahirete inanmıyosun öyle mi? Ben Allah'a ve ahirete inanıyorum ama insan kendi hayatına bir de başkasının hayatına bakınca Allah'a kırgınlık kızgınlık bazen nefret duyabiliyo
@Aristokratımsı osmanlı padişahları saray halkı da gayet iyi yaşıyordu onlar yinede inanıyordu bahane bunlar sadece
İnanmıyorlar demedim, sınav imtihan sözüne ithafen söyledim. Hiç bir zenginin Allah da beni böyle sınıyor dediğini görmedim.
@Aristokratımsı evet demiyolar da nolmuş yani demeleri gerekmiyo ki ne anlatmaya çalışıyosun?
Ekmeğe zam gelecek
İmtihan sadece maddi değil ki
@Aristokratımsı gelsin napalım
@Aristokratımsı sen inançsız mısın?
Tamam kızlar benim için kavga etmeyin
Hayattaki her şey şanstır
Şans ise
HAZIRLIK ve FIRSATIN buluştuğu köşebaşıdır.