Nasıl açıklayabilirim?

Sevgilimle ayrı dünyaların insanıyız. Maddi olarak. Mesela biz devletten sosyal maddi destek alarak geçiniyoruz bir kişi çalışıyor evde sadece. Onların köyde evi var oturdukları ev kendi evleri ve mesela sevgilim bana tatlı aldı geçenlerde bi şekilde fiyatını tahminen çıkardım 600-700 tl. Biz 300 tl diye bir sweate pantolona veremiyoruz para. Bir saat aldı kendine akıllı saat ben buldum yine bi yerden 8bin tl aldığı saat. Biz 8bin tlye muhtaç olmuştuk bir keresinde. Ve bugün sevgilim annesine kyk kredisi istiyorum dediğinde annesi "devlete yük oluyorsun" demiş, bunu duyduğumda gerçekten çok canım acıdı. Ailesi beni sevmeyecek belki ben bizim durumumuzu açıkladığımda kendisi de beni sevmeyecek küçümseyeceğinden korkuyorum. Ve açıklamak istemiyorum işte kolay bir şey değil. Şöyle zenginiz böyle zenginiz falan diye yalan söylemedim ama doğruları da söylemedim. Geçenlerde birilerinden kıyafet geldi diyemedim birinden geldi diye biz aldık dedim. Maddi olarak bizden çok daha yüksek şartlarda yaşıyorlar. Ve devletten gelen parayla geçindiğimizi söylemek kolay değil. Ne yapacağım ben?
Nasıl açıklayabilirim?